Com invertir 10.000 Euros

Com invertir 10.000 euros, però abans, el teu compte d’estalvi o seguretat

Abans de plantejar-te invertir els teus primers 10.000 € és convenient constituir un compte d’estalvi (o de seguretat segons com tu la vulguis percebre) per cobrir alguns imprevistos d’importància. Aquest compte hauria de tenir la característica de ser molt líquida i / o estar en actius de baix risc.

Més enllà d’aquest compte de seguretat o estalvi, pots considerar invertir en tu mateix, en la teva formació o en la d’algun familiar. Aquesta, pot ser que sigui la teva millor inversió, sigui per la tornada en coneixements que et puguin aportar o noves oportunitats que se’t puguin presentar en la teva carrera o en la d’algun membre de la família.

Com invertir 10.000 euros, una mica més enllà

Si ja tens el teu compte d’estalvi o seguretat, i no vols ampliar els teus estudis o el dels teus, el més convenient és que posis a treballar de la forma més productiva possible, els estalvis. No hi ha millor manera, que fer treballar per a tu,les lleis de l’interès compost. I com més aviat millor, ja que el temps jugarà al teu favor.

Per exemple, si t’esperes 10 anys a començar, hauràs de doblar la xifra a invertir per acumular el mateix capital. Com a exemple, una persona que comenci a invertir als 30 anys 5.000 €, acumularà la mateixa xifra, que una altra començant als 40 anys (només 10 anys més tard), solament que aquesta última, haurà de doblar la xifra a invertir, o sigui 10.000 € anuals per acumular una xifra similar als 70 anys, segons el gràfic que adjuntem.

Aquesta és una diferència molt significativa, i demostra que és més important quan comencem a invertir, que com invertim. Si et penedeixes de no haver començat abans, millor no perdre el temps en lamentar-te: és molt millor començar a fer inversions ara mateix que deixar-ho per demà, ja que el temps jugarà al teu favor.

I ara t’enfrontes a la realitat: com invertir els 10.000 Euros

Pots decidir prendre el risc d’invertir en una acció, o en diverses accions. Però t’enfrontaràs a diverses dificultats: escollir quina és la millor, tenir la disciplina de fer un seguiment, i saber entendre que les teories inversores, en una empresa, perquè es compleixin (tot i haver encertat en la companyia), poden passar diversos mesos o fins i tot anys, per materialitzar-se. A més amb 10.000 €, és molt probable que no aconsegueixis la diversificació necessària perquè la cartera estigui ben equilibrada. I a més abans d’escollir en quin actiu, és més important decidir en quin tipus d’actiu hem d’invertir.

Com invertir 10.000 Euros: 6 aspectes a tenir en compte

Una bona decisió és guiar-se per les prioritats que ha de tenir en compte l’inversor i que apliquem en la nostra metodologia:

1-conèixer les nostres necessitats, conèixer el nostre perfil inversor. La rendibilitat estimada a llarg termini pot variar de l’1% al 8% en funció del risc o volatilitat que estiguis disposat a córrer. Pots tenir una indicació d’aquesta combinació de factors a considerar en el nostre simulador de rendibilitat. També haurem d’establir un pla d’inversió (el quan i el quant). El millor pla serà aquell que puguem mantenir en el temps.

2-conèixer la nostra psicologia financera, i si tenim un suficient control de les nostres emocions. Si creiem que no el tenim, és millor posar-nos en mans d’un expert o un servei que gestioni les nostres inversions.

3-conèixer quina és una distribució òptima d’actius i quines classes d’actius hem d’incloure.

4-és important també optimitzar els nostres costos, perquè la rendibilitat que ens quedi en la nostra butxaca es maximitzi i no es dilueixi en comissions.

5-un cop sabem quina és la distribució òptima per al nostre perfil, cal escollir quins actius compleixen els requisits d’optimització de la cartera (a un cost òptim),

6-i finalment optimitzar els nostres impostos.

Com invertir 10.000 Euros amb carteres diversificades d’ETFs

Una molt bona opció, és construir una cartera de ETFs. Amb pocs actius i de forma relativament senzilla podràs aconseguir els 6 aspectes que hem descrit en el paràgraf anterior. Valguin com a exemple aquests models de carteres. Tant la TPCDE com la MPCR poden ser opcions que pots construir tu mateix. Això sí, abans, assegura’t que et sents còmode controlant els 6 punts explicats anteriorment.

D’altra banda, si vols una cartera més elaborada i que algú ho faci tot per tu, comença coneixent el teu perfil inversor. Farem tota la resta per tu. Amb 10.000 €, podràs accedir a un pla de carteres InbestMe Dynamic i decidir el teu primer objectiu. Una altra opció és dividir en dues, la teva inversió, i accedir a un pla de carteres InbestMe Strategic amb dos objectius diferents. El primer objectiu pot ser fins i tot, constituir el teu primer compte d’estalvi o de seguretat si encara no la tens i que serà una excel·lent alternativa a un dipòsit (sobretot si tens en compte els baixos tipus d’interès o el risc de la inflació). I després decidir constituir un segon compte amb un segon objectiu com pot ser, acumular per a una compra important, la teva jubilació o simplement acumular capital. Sovint, és més fàcil encertar amb el nostre perfil de risc, pensant en els nostres objectius vitals, els nostres algoritmes et recomanaran la correcta combinació.

Comparteix aquest article:
LinkedIn
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment