Rendibilitats Carteres inbestMe a tancament del 2019

Totes les nostres carteres van acabar en positiu aquest any, donat l’acompliment positiu de totes les classes d’actius. Durant el mes de desembre les nostres estratègiques carteres inbestMe Strategic en euros, van guanyar entre 0.3% i 2.3%, amb una mitjana del 1.4% versus una mitjana de 0.78%, per als fons espanyols mesurats per Inverco.

Rendibilitat Acumulada inbestMe Strategic 30/11 a 31/12

Això se suma al rendiment ja acumulat en un any excepcional, en què les carteres van guanyar entre 3.3% i el 24% amb una rendibilitat excepcional mitjana del 15.5%, més del doble de la mitjana ponderada dels fons d’inversió a Espanya, segons Inverco, que va aconseguir el 7.3%.

Rendibilitat Acumulada inbestMe Strategic 01/01 a 31/12/19

Des de la seva creació, el gener de 2015, les nostres carteres model InbestMe Strategic ETF €, han obtingut un rendiment acumulat d’entre 4,3% i 45,4%, amb una mitjana del 27,9%. Això és gairebé 4 vegades més, o més de 20 punts percentuals per sobre de la rendibilitat ponderada mitjana TAE, dels fons d’inversió segons Inverco (inversor mitjà) que ha acumulat un 7,1% en el mateix període.

Rendibilitat Acumulada inbestMe Strategic 01/01/2015 a 31/12/19

En termes anuals les carteres model InbestMe Strategic (en ETFs) estan gairebé “clavant” (i lleugerament excedint) les expectatives de rendibilitat anual esperada del nostre model d’inversió amb rendibilitats que van des del 0,9% al 7,8% amb una mitjana del 5%.

Durant aquest període, la rendibilitat anualitzada (TAE) mitjana de les carteres InbestMe Strategic ETFs € és del 5%, 4 vegades més o 3,6 punts percentuals per sobre de la rendibilitat mitjana ponderada TAE dels fons d’inversió a Espanya.

El perfil mitjà a inbestMe (Perfil 7) acumula un 6,4%, 4,5 vegades més, o 5 punts percentuals per sobre de l’inversor mitjà.

Rendibilitat Anualitzada inbestMe Strategic 01/01/2015 a 31/12/19

Pel que fa a les nostres carteres inbestMe Strategic FI (versió en fons indexats) dissenyades amb un model molt similar, les rendibilitats són també molt similars tant per al backtest des del 2015 com en els resultats assolits durant el 2019, quan les vàrem llançar al mercat.

A més del resultat general excepcional de totes les nostres carteres, estem particularment orgullosos de les nostres carteres d’inversió socialment responsable o ISR (inbestMe és el primer robo assessor en oferir carteres ISR a Espanya i dels primers a Europa).

Les carteres ISR van tenir un rendiment fins i tot millor que les carteres Strategic amb una rendibilitat mitjana del 16,5% (+ 1,5% que les Strategic), el que demostra que és possible invertir de manera socialment responsable sense renunciar a rendiments competitius.

De fet, de moment és tot el contrari, almenys aquest any, les carteres ISR van tenir clarament millors resultats que les Strategic i cada vegada s’accepta més àmpliament que les empreses que es gestionen de manera socialment responsable tendeixen a aconseguir avantatges competitives.

Pel que fa a les nostres carteres denominades en dòlars, segueixen donant una rendibilitat fins i tot millor, com ja hem anat reportant sistemàticament i més en detall, en el post sobre els Avantatges de les carteres en dòlars. El rendiment de les carteres en Strategic $, acaben l’any de nou sent fins i tot millor que les ja excepcionals en euros, oscil·lant entre el 7,5% i el 26,4% amb una rendibilitat mitjana del 18,3%.

La principal diferència, en l’entorn actual, entre les carteres denominades en dòlars i en euros és la diferent situació de la part de renda fixa de les carteres de bons governamentals en dòlars que encara ofereixen un rendiment acceptable, mentre que el rendiment dels bons en euros, és molt baix o negatiu.

Això s’observa clarament en el perfil 0 que obté en $ un 7,5% versus un 4,3% en euros. La rendibilitat anualitzada (TAE) de les carteres en dòlars és superior durant aquest període i arriba al 5,7% superant en un 0,7% les carteres en euros.

Rendibilitat Anualitzada inbestMe Strategic dòlar 01/01/2019 a 31/12/19

Hem mantingut la comparació amb Inverco en el gràfic superior encara que som conscients que és millor comparar el comportament de les carteres inbestMe $ a llarg termini amb altres Robo Advisors i índexs americans i mundials. En aquesta comparació amb Betterment, les nostres carteres mostren també una rendibilitat espectacular.

Les carteres Value € s’han comportat en general lleugerament millor que les carteres Strategic en 2019, acumulant una rendibilitat en l’any, d’una mitjana del 15,3% (+ 0,2%). En els últims 10 anys el factor Value ha tendit a quedar-se endarrerit, però va començar a comportar-se millor a partir de setembre del 2019.

Comparativa cartera Value 8 y Strategic 8

Al gràfic superior observem com durant la cua de l’any, una cartera inbestMe Value 8 €, li ha tret un 1,3% addicional a la cartera inbestMe Strategic.

Rendibilitats tancament del 2019

A continuació, podem veure un gràfic amb totes les rendibilitats mitjanes de les nostres carteres.

La rendibilitat mitjana de les nostres carteres per a l’any 2019 va arribar al 16,3%, més del doble que la rendibilitat ponderada mitjana dels fons d’inversió a Espanya, reportada per Inverco, i superant-la en 9 punts percentuals. Destaquen, a la dreta del gràfic, tal com ja hem esmentat, les carteres denominades en dòlars i les ISR.

Rendibilitats mitjanes de totes les carteres inbestMe en 2019

En el gràfic següent mostrem les rendibilitats anualitzades mitjana (TAE) des del 2015 al tancament del 2019. Les carteres ISR destaquen amb una TAE del 6%, indicant que la tendència positiva de la ISR va més enllà de la tendència d’un any.

La TAE mitjana de totes les carteres inbestMe és del 5,3%, 3,8 vegades més que l’inversor mitjà, gairebé 4 punts percentuals per sobre de l’estadística de Inverco , que tan sols va arribar a l’1,4% TAE.

Rendibilitats mitjanes anualitzades de totes les carteres inbestMe en 2019

En el següent gràfic representem el rang de les TAE, mínima, mitjana i màxima, per a cada cartera inbestMe des del 2015:

Rang de les TAE de totes les carteres inbestMe des del 2015
Nota (1): el perfil 0 no existeix per a les carteres Dynamic, Value i ISR

Rendibilitats de les carteres Dynamic al tancament del 2019

En 2019 vam començar a implementar un model quantitatiu per administrar les nostres carteres inbestMe Dynamic. El model es construeix amb l’objectiu de reduir l’exposició al risc, quan la tendència del mercat es torna negativa, mentre que quan és  positiva, reforçar l’exposició als actius més forts.

Això té l’objectiu d’evitar la quantitat més gran possible de reduccions significatives en les carteres dels clients. Per descomptat, les recomanacions del model són validades cada mes, pel nostre Comitè d’Inversions, que conserva el poder de modificar discrecionalment l’assignació de carteres dinàmiques, en cas que circumstàncies particulars aconsellin fer-ho.

Com la tendència de mercat durant 2019, va estar ascendent, no hi va haver ocasions en què vam haver de reduir significativament el risc en aquestes carteres inbestMe Dynamic i prendre posicions defensives, per tant, la rendibilitat de les carteres inbestMe Dynamic per a 2019 va acabar més o menys en línia amb les carteres inbestMe Strategic, amb rendibilitats entre el 5,8% i el 24.2% amb una mitjana del 15,9%.

Les carteres inbestMe Dynamic $, ho van fer millor, amb una rendibilitat del 8,8% i el 25,2%, amb una mitjana del 18%.

Les carteres a tancament del 2019 i principis de l’any 2020 segueixen de moment amb la màxima exposició i en la part satèl·lit, amb una sobreponderació als EUA i Europa.

Els nostres algoritmes i el nostre comitè d’inversió seguiran fent el seguiment periòdic necessari durant el 2020 per complir amb el model d’inversió específic d’aquestes carteres.

Comparteix aquest article:
LinkedIn
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment