inbestMe NO és un banc. Per què això pot ser millor per a tu?

inbestMe gestiona diners dels seus clients, però no és un banc.

inbestMe és una Empresa de Serveis d’Inversió

Som una ESI o Entitat de Serveis d’Inversió autoritzada, regulada i supervisada per la CNMV amb el número 272.

Més en concret inbestMe és una Agència de Valors autoritzada principalment entre altres serveis per a:

  • Gestionar carteres d’inversió
  • Assessorar en matèria d’inversió

inbestMe tampoc és un banc o entitat custòdia. La custòdia de les posicions dels nostres clients la fa un tercer*. Per tant, els nostres clients tenen la garantia addicional que els seus actius estan dipositats en una tercera entitat que custòdia i valora les seves posicions independentment d’inbestMe.

Ser un banc no és l’objectiu d’inbestMe, almenys a curt termini. Estem molt còmodes en la nostra posició d’ESI, ja que ens permet estar alineats completament amb els nostres clients, maximitzar la seva rendibilitat tenint en compte els seus propòsits, preferències, i situació financera personal i fer-ho amb total independència.

* La custòdia dels comptes de valors de fons indexats la fa GVC Gaesco. El trading i dipositaria dels comptes de ETFs la fa Interactive Brokers. Els plans de pensions d’inbestMe estan dipositats en BNP Paribas.

No estem regulats com un banc

La regulació d’una ESI és ja per si mateix complexa.

La regulació dels bancs és encara més complexa, ja que moltes d’aquestes regulacions estan destinades a mantenir els diners segurs. Sens dubte aquesta és la part bona d’un banc.

Però desafortunadament, algunes regulacions bancàries poden tenir efectes secundaris negatius. Això es deu al fet que la regulació bancària està orientada principalment a protegir l’estabilitat general del sistema financer, no de garantir la satisfacció del client. Com a resultat, els reguladors se centren molt en la rendibilitat dels bancs i la previsibilitat del seu negoci. Això pot afectar els clients. Per exemple, els bancs poden haver de fer front a la pressió dels reguladors per a controlar els interessos que paguen sobre els dipòsits perquè puguin obtenir majors guanys o limitar la seva capacitat d’oferir productes financers.

Per a un banc els nostres diners és la seva matèria primera. Com en qualsevol altra indústria, com més baix és el cost de la matèria primera més possibilitat d’alts marges. Això pot limitar la voluntat d’oferir un tipus d’interès raonable pels teus diners.

Per exemple, la Cartera Estalvi d’inbestMe no té cap limitació quant a la TIR variable que pot obtenir. La TIR no respon a cap promoció temporal per a captar diners i no està condicionada per cap regulació bancària, ni el de controlar els nostres marges. Ni està supeditada al fet que domiciliïs la teva nòmina o contractis un segur, això sí, no et regalarem cap bateria de cuina ni liquadora.

Simplement, aquesta cartera estalvi acumularà els interessos lligats als fons o ETFs monetaris que la constitueixen menys els costos associats al compte, quedant reflectit en el valor del teu compte. Si els tipus oficials a Europa pugen la TIR variable de la Cartera Estalvi en Euros pujarà i al contrari.

El mateix per a les Carteres Estalvi en dòlars, si els tipus oficials als EUA pugen la TIR variable de la Cartera Estalvi en dòlars pujarà i al contrari.

Nueva llamada a la acción

Independència i millor gestió de carteres

El no ser un banc ens permet ser totalment independents.

Per exemple inbestMe no té productes financers propis*. És a dir, no creem fons d’inversió que després recomanem als nostres clients.

Les nostres carteres d’inversió estan constituïdes pels millors fons d’inversió indexats que seleccionem de les millors gestores amb criteris estrictament tècnics.

En canvi, la majoria de bancs creen els seus propis fons. Si és així, tenen un conflicte d’interessos. És un tema que ja tractem indirectament quan assenyalem que inbestMe és el Robo Advisor amb menys comissions i els costos més competitius.

Pregunta’t per què tots o molts dels fons de la teva cartera tenen el nom del banc?

El nostre punt de partida són les necessitats dels nostres clients i les carteres que recomanem responen a aquesta necessitat no a col·locar el producte financer o fons que toca.

Mitjançant la indexació gestionada creiem que la nostra oferta de carteres gestionades podem donar una gestió més eficient.

*Es pot considerar que inbestMe sí que té 3 plans de pensions propis, ja que porten el nostre nom. Aquests 3 plans de pensions sí que són un vehicle financer propi promocionat per inbestMe amb la col·laboració de GVC Gaesco Pensions que actua com a gestora. A la pràctica els plans de pensions d’inbestMe no són més que un “contenidor” de ETFs de terceres gestores que se seleccionen amb criteris similars i amb semblants criteris tècnics.

Atenció digital/humana

Com que no som un banc tampoc tenim oficines a peu de carrer.

Les oficines bancàries són part important del model de negoci dels bancs tradicionals. Les sucursals bancàries complien un propòsit en l’era anterior als telèfons intel·ligents, però eren i continuen sent molt cares en personal i manteniment.

Avui dia, és possible realitzar la majoria de les operacions financeres de manera remota sense la molèstia de visitar un banc real en persona. Per exemple, hem estat pioners introduint en la nostra plataforma l’Open Banking/PSD2 i continuem invertint en la nostra plataforma per a fer l’experiència dels nostres clients el més àgil possible.

És per això que inbestMe no té sucursals, i només afegim serveis que podem automatitzar, la qual cosa ens permet mantenir els nostres costos administratius sota control. En cap cas farem grans inversions en sucursals, més aviat a continuar desenvolupant la nostra plataforma tecnològica.

La relació amb els nostres clients és eminentment digital la qual cosa vol dir que idealment el nostre client necessita cert ús de la tecnologia. Però la tecnologia també ens ajuda a donar suport als nostres clients via videoconferència.

Gràcies a la digitalització, segons es pot observar en el mapa superior, ara mateix tenim clients en més de 50 països en el món i el nostre servei d’atenció al client mixt entre el digital i l’humà està molt ben valorat.

Nota: addicionalment a l’atenció digital podem atendre clients físicament si estan disposats a visitar-nos en les nostres oficines situades a Pedralbes a Barcelona al carrer Doctor Ferrán 3-5 Barcelona 08021 programant abans la visita.

El suport al client el podem fer en tres idiomes sense avís previ: Castellà, Català i Anglès. Podem també arribar a donar suport en Francès i Italià si es programa per endavant.

Nueva llamada a la acción

Atenció personalitzada digital/humana

A l’extrem, via les nostres diferents opcions (més de 100 carteres), la possibilitat de combinar objectius en múltiples comptes i fins i tot la possibilitat de personalitzar carteres podem arribar a donar servei a clients amb necessitats molt específiques.

El nostre servei inbestMe plus per a clients de més de 100.000 € està dissenyat per a això.

Baixos costos

El no tenir oficines bancàries i tenir el nostre servei automatitzat ens permet reduir els nostres costos.

Gràcies a la indexació i els nostres baixos costos, els nostres clients de mitjana suporten un cost entorn del 0,50%. inbestME és el Robo Advisor i ESI amb menys comissions i els costos més competitius.

El fet de tenir baixos costos juntament amb el nostre model d’indexació gestionada ens ajuden a optimitzar la teva rendibilitat.

inbestMe és millor que un banc?

inbestMe no és millor ni pitjor que un banc, és diferent.

No estem focalitzats a donar-te solucions en els temes del dia a dia bancaris, però sí que ajudar-te a planificar millor la teva vida financera.

Estem segurs que per a gestionar els teus estalvis o les teves inversions som una millor opció que la majoria dels bancs o serveis tradicionals:

  • per la nostra independència
  • pels nostres baixos costos
  • per la possibilitat d’obtenir una millor rendibilitat
  • per la nostra capacitat de personalització
  • i fins i tot, perquè la nostra atenció digital/humana és molt eficient i en general està molt ben valorada, millor que la de molts bancs.


Ho pots veure per tu mateix aquí i de pas deixar-nos una (bona) ressenya .

Nueva llamada a la acción

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment