Com tenir èxit en invertir amb ETFs? Passos a seguir

Seleccionar els ETFs que millor s’ajustin al teu perfil

Per a tenir èxit en invertir amb ETFs, has de seguir una sèrie de passos. El primer pas és conèixer-te a tu mateix. És a dir, identificar el teu perfil d’inversió en funció del risc que estiguis disposat a assumir. Aquesta informació dependrà de nombroses circumstàncies, però, sobretot, de la teva edat. No és el mateix començar a invertir amb 30 anys que estar prop de la teva jubilació.

Depenent d’aquesta informació, és més probable que apostis per un ETF o un altre. Si tens una elevada aversió al risc, serà més recomanable que inverteixis en ETF de renda fixa, i si vols obtenir la màxima rendibilitat sense importar el risc, pots apostar per ETF de renda variable. En general, és recomanable mantenir un equilibri entre totes dues categories.

Trobar un broker o entitat que vengui els ETFs que busques per a començar a tenir èxit en invertir amb ETFs

Existeixen nombrosos factors per a tenir en compte a l’hora d’invertir en ETFs. Per descomptat, han d’oferir l’ETF o la cistella de ETFs que busques. Però, sobretot, han d’oferir-los amb els costos més reduïts possibles.

Cal tenir en compte, a més, que aquest broker serà l’encarregat de rebre els teus diners i d’executar amb ell les operacions que li sol·licitis. És fonamental triar un broker seriós, transparent i professional. Per a això, pots consultar la informació del broker en la CNMV, ja que en aquest cas serà un broker regulat.

ETFs CAT

Tenir èxit en invertir amb ETFs, comença a invertir des de ja

Un dels principals errors de qualsevol inversor és trobar el moment idoni per a invertir. Això et pot fer perdre grans oportunitats d’inversió i, en tot cas, la rendibilitat extra que pots obtenir és mínima.

Per això, és important que comencis a invertir des del mateix moment en el qual prenguis la decisió. Tingues en compte que, en general, la inversió en ETFs segueix una estratègia a llarg termini, en la qual no importa tant quan inverteixis, sinó més aviat que siguis pacient.

Realitza aportacions periòdiques

Una vegada hagis invertit, el següent pas és realitzar aportacions periòdiques a l’ETF. Generalment, això es realitza de manera mensual

Segueix el teu pla, passi el que passi

És, possiblement, el pas més difícil de complir. La psicologia de l’inversor et pot jugar males passades, i una caiguda abrupta del mercat pot provocar que venguis de manera prematura la inversió.

En qualsevol cas, tu hauries de seguir el pla, amb independència del que ocorri en els mercats. És més, pots veure aquestes caigudes com una oportunitat de comprar més barat, ampliant l’aportació durant aquest període. L’important és que res condicioni la teva decisió, especialment si estàs invertint a llarg termini.

Ara ja saps quins passos has de seguir per a tenir èxit en invertir amb ETFs. Des d’inbestMe, pots invertir tant en ETFs ISR com ETFs Estàndard així que a quines esperes a tenir èxit?

Todos los servicios - CAT

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment