Com invertir 10.000 euros de forma segura en 2022?

La pandèmia de la COVID-19 i la guerra entre Rússia i Ucraïna, han condicionat de manera significativa l’estalvi dels inversors en els últims anys. La incertesa ha estat la nota predominant, i ha estat complicat trobar inversions segures que, al mateix temps, oferissin una certa rendibilitat. A continuació, et mostrarem les millors alternatives de com invertir 10000 euros de manera segura durant aquest 2022.

Per a molts experts, 2022 es presenta com l’any en què es donarà per finalitzada la crisi sanitària. No obstant això, l’elevada inflació i el creixement econòmic, que actualment es troba molt per sota de les previsions, seran els principals factors que condicionaran les inversions en 2022. Tanmateix, encara existeixen algunes alternatives per a invertir 10000 euros o més de manera segura.

Els millors productes per on invertir 10000 euros de manera segura en 2022

2021 va finalitzar amb una declaració d’intencions per part dels principals bancs centrals del món. La Reserva Federal va augmentar tipus d’interès i va retallar les seves compres i el Banc Central Europeu va ajornar a març de 2022 la fi del seu programa de compres derivat de la pandèmia.

Aquesta agressiva retirada d’estímuls, motivada per una inflació desbocada, tindrà impacte sobre la renda fixa i les inversions segures en l’any vinent. A continuació, t’ensenyem algunes de les alternatives més segures per a invertir 10000 euros en 2022.

Dipòsits a termini fix

Els dipòsits a termini fix són productes comercialitzats pels bancs que ofereixen una rendibilitat coneguda per endavant durant un termini predeterminat. En essència, renúncies a la disponibilitat dels diners durant el termini del dipòsit, encara que hi ha alguns productes que permeten el rescat anticipat sense penalització.

Són productes segurs que compten amb una cobertura addicional, la del Fons de Garantia de Dipòsits (FGD) del país on el banc tingui la seva seu social, que cobreix els primers 100.000 € per titular i entitat.

Segons dades del Banc d’Espanya, els dipòsits a més de dos anys de termini a Espanya ofereixen un tipus d’interès del 0,47% a tancament d’octubre de 2021. No obstant això, la competència cada vegada major entre entitats, unida a la previsible pujada de tipus, accelerarà la seva rendibilitat en els pròxims mesos.

Fons d’inversió de renda fixa

Una altra opció és invertir 10000 euros de manera segura, es pot aconseguir a través de fons d’inversió de renda fixa. Són instruments que inverteixen en una sèrie d’actius segurs, com el deute públic i el deute privat de diferents tipus i terminis, com a bons del Tresor d’Alemanya, els Estats Units o Suïssa a deu anys, bons europeus lligats a la inflació o bons de grans empreses, entre molts altres.

Solen ser un tipus d’inversió que serveixen per a complementar les carteres dels inversors amb actius de renda variable per a millorar la seva rendibilitat. La política d’aquesta mena de fons és no invertir més del 25% en renda variable, de manera que la seva rendibilitat és gairebé sempre positiva.

Això sí, que siguin instruments de renda fixa no vol dir que estiguin garantits o que sempre vagi a obtenir resultats positius. De fet, en els últims anys, els fons de renda fixa s’han caracteritzat fins i tot per oferir rendibilitats negatives. A més, poden també sofrir la volatilitat dels mercats, encara que amb molta menys virulència que en el cas dels fons de renda variable.

FI CAT

Assegurances d’estalvi

L’assegurança d’estalvi és un tipus d’assegurança de vida comercialitzat per entitats asseguradores. La seva principal característica és que permet obtenir una rendibilitat assegurada mitjançant el pagament d’una prima periòdica, normalment invertint en actius financers conservadors. El seu període mitjà és de 2 anys, aproximadament, de manera que té liquiditat a mitjà termini.

Encara que normalment es configuren com un producte de perfil conservador, amb un baix risc, en els últims anys han aparegut alternatives que permeten la inversió per a una altra mena d’estalviadors, com els PIAS o els unit linked.

En essència, comparteixen diverses de les característiques d’un dipòsit a termini fix, encara que són productes bastant diferents. La diferència fonamental és que, en el cas de les assegurances d’estalvi, no hi ha cap entitat que garanteixi el capital als assegurats. Això sí, han d’estar supervisats per la Direcció General d’Assegurances, que depèn, al seu torn, del Ministeri d’Economia.

Fons garantits

Els fons garantits són un tipus d’instrument d’inversió sense risc que, a més, incorporen una assegurança que té com a objectiu preservar el capital del partícip, descomptant les comissions i despeses associades del producte. En conseqüència, les rendibilitats mai són negatives, i el partícip pot conèixer per endavant la seva rendibilitat, per petita que sigui.

Això sí, aquest tipus de productes normalment tenen una data de venciment de la garantia en la qual s’assegura que les participacions del fons aconseguiran un determinat valor liquidatiu. Només els partícips que mantinguin la seva inversió en aquesta data podran gaudir d’aquestes condicions.

On invertir 10000 euros de manera segura el 2022 amb inbestMe?

Els teus diners mereix la màxima cura. Per això, a través d’inbestMe, podràs invertir amb la màxima tranquil·litat i gaudir de les principals cobertures que ofereix la Llei.

Todos los servicios - CAT

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment