La inversió socialment responsable al abast de tothom

En una conversa recent, un amic ens va preguntar a quin tipus de client anava dirigit el nostre servei. En realitat, no està limitat a ningú encara que si, hi han certes característiques que potencialment poden ser més comunes:

– Persona amb certa predisposició a serveis digitals

– Cerca de sistemes alternatius, preocupats per obtenir uns retorns justos i per pagar només el que és raonable, per un server financer.

búsqueda d’alternatvies a lo tradicional quan aquests son injustos o poc transparents

Obert a la novetat i a compartir experiències.

D’altra banda, hi han altres característiques que són menys diferenciadores:

Per exemple, els nostres serveis que tant atreuen joves amb un mínim d’estalvis, com a persones amb mitjana o fins i tot tercera edat, amb un patrimoni molt més alt, descontents del sistema tradicional. També trobem els dos extrems, clients amb poc temps, i en canvi, d’altres que volen aprofundir en els seus coneixements financers i dediquen molt de temps a prendre un millor control de les seves finances i fins i tot comencen a gestionar la seva primera cartera.

El nostre potencial client es va veure identificat amb moltes d’aquestes característiques. Tot i així, el món de la inversió li produeix certa animadversió per la recerca sense límits i sense prejudicis de certes empreses , pel sistema establert, pel benefici a qualsevol preu, i per la manca de responsabilitat social.

En els últims anys han aparegut diverses opcions per complir amb una inversió socialment responsable.

csr_hand

On invertir en inversió socialment responsable

Les nostres carteres són una alternativa en la seva concepció,  pel que fa a independència, transparència, eficiència, dinamisme i baix cost . Tan mateix, també són una alternativa  de máxima personalizació per els nostres clients, a través de les nostres carteres Inbestme Advanced. Normalment els nostres clients busquen, maximitzar els seus retorns o limitar els seus riscos. Per a aquells que alternativament, busquen una inversió socialment responsable hi ha almenys uns 30 ETFs que es centren en això i que podem dividir en:
-Els que inverteixen només en companyies amb els més alts estàndars en aspectes del medi ambient i socials.

Altres que exclouen en la seva inversió, empreses relacionades amb l’alcohol, tabac, armes, joc entre d’altres.

-Els que se centren en la inversión en empreses que solucionen el problema de l’aigua al món.

-Els que només inverteixen en empreses líders en la reducció d’emissions de carboni.

-I fins als que inverteixen en companyies on la igualtat de les dones és una prioritat.

Encara que l’inversor en ISR anteposa per davant de la seva rendibilitat els valors que donen suport a aquesta estratègia d’inversió, aquest tipus d’inversió no està ni molt menys renyida amb obtenir una bona rendibilitat. Alguns dels ETF lligats a ISR tenen rendibilitats significatives i en alguns casos superiors als ETF dels índexs més coneguts i utilitzats. Per exemple dins el primer capítol trobem el MSCI World Socially Resp. UCITS ETF que acumula un 65% de rendibilitat en els últims 3 anys.

En els notres plans de carteres Inbestme Advanced pots decidir el teu estil de inversor i seleccionar entre ells en ISR. A més de l’ISR, pots decidir entre altres estratègies d’inversió o estils:

  • estrategies d´inversió en empresas de dividend
  • estratègies d’inversió en empreses de valor
  • estratègies d’inversió en empreses de creixement

Keep calm i segueix al teu pla, edició petroli i coronavirus

Aquests primers dies de març (2020) hem estat testimonis de la caiguda més gran del petroli en tres dècades. L’”or negre” s’enfronta simultàniament a un xoc d’oferta i demanda. Pel costat de la demanda, hi ha la preocupació que la desacceleració econòmica implícita en les polítiques de contenció del coronavirus reduirà la demanda de petroli

Keep calm i segueix al teu pla, edició Coronavirus

Durant els últims dies, un augment en els casos de Coronavirus (COVID-19) a tot el món ha portat als mercats globals a corregir davant l’expectativa que una major propagació de la malaltia (arribant fins i tot a considerar-se pandèmia) podria danyar el creixement futur mundial.

Què és l’interès compost i com funciona?

Què és l’interès compost? L’interès compost consisteix en l’acumulació de rendiments sobre rendiments anteriors. Per això, és el millor amic de l’inversor i permet acumular riquesa a llarg termini. Sovint, es diu que Einstein va definir una vegada l’interès compost com la vuitena meravella del món. És cert que Einstein va dir això? En realitat

Els comentaris estan tancats.