La inversió socialment responsable al abast de tothom

En una conversa recent, un amic ens va preguntar a quin tipus de client anava dirigit el nostre servei. En realitat, no està limitat a ningú encara que si, hi han certes característiques que potencialment poden ser més comunes:

– Persona amb certa predisposició a serveis digitals

– Cerca de sistemes alternatius, preocupats per obtenir uns retorns justos i per pagar només el que és raonable, per un server financer.

búsqueda d’alternatvies a lo tradicional quan aquests son injustos o poc transparents

Obert a la novetat i a compartir experiències.

D’altra banda, hi han altres característiques que són menys diferenciadores:

Per exemple, els nostres serveis que tant atreuen joves amb un mínim d’estalvis, com a persones amb mitjana o fins i tot tercera edat, amb un patrimoni molt més alt, descontents del sistema tradicional. També trobem els dos extrems, clients amb poc temps, i en canvi, d’altres que volen aprofundir en els seus coneixements financers i dediquen molt de temps a prendre un millor control de les seves finances i fins i tot comencen a gestionar la seva primera cartera.

El nostre potencial client es va veure identificat amb moltes d’aquestes característiques. Tot i així, el món de la inversió li produeix certa animadversió per la recerca sense límits i sense prejudicis de certes empreses , pel sistema establert, pel benefici a qualsevol preu, i per la manca de responsabilitat social.

En els últims anys han aparegut diverses opcions per complir amb una inversió socialment responsable.

csr_hand

On invertir en inversió socialment responsable

Les nostres carteres són una alternativa en la seva concepció,  pel que fa a independència, transparència, eficiència, dinamisme i baix cost . Tan mateix, també són una alternativa  de máxima personalizació per els nostres clients, a través de les nostres carteres Inbestme Advanced. Normalment els nostres clients busquen, maximitzar els seus retorns o limitar els seus riscos. Per a aquells que alternativament, busquen una inversió socialment responsable hi ha almenys uns 30 ETFs que es centren en això i que podem dividir en:
-Els que inverteixen només en companyies amb els més alts estàndars en aspectes del medi ambient i socials.

Altres que exclouen en la seva inversió, empreses relacionades amb l’alcohol, tabac, armes, joc entre d’altres.

-Els que se centren en la inversión en empreses que solucionen el problema de l’aigua al món.

-Els que només inverteixen en empreses líders en la reducció d’emissions de carboni.

-I fins als que inverteixen en companyies on la igualtat de les dones és una prioritat.

Encara que l’inversor en ISR anteposa per davant de la seva rendibilitat els valors que donen suport a aquesta estratègia d’inversió, aquest tipus d’inversió no està ni molt menys renyida amb obtenir una bona rendibilitat. Alguns dels ETF lligats a ISR tenen rendibilitats significatives i en alguns casos superiors als ETF dels índexs més coneguts i utilitzats. Per exemple dins el primer capítol trobem el MSCI World Socially Resp. UCITS ETF que acumula un 65% de rendibilitat en els últims 3 anys.

En els notres plans de carteres Inbestme Advanced pots decidir el teu estil de inversor i seleccionar entre ells en ISR. A més de l’ISR, pots decidir entre altres estratègies d’inversió o estils:

  • estrategies d´inversió en empresas de dividend
  • estratègies d’inversió en empreses de valor
  • estratègies d’inversió en empreses de creixement

Què és la gestió passiva i per què és millor?

La gestió passiva o gestió passiva pren el seu nom per anteposició a la gestió activa. La gestió passiva també pren de vegades el nom de gestió indexada perquè es fan servir índexs o instruments indexats per a la seva execució. Pots haver sentit algun gestor que t’hagi dit en algun moment “indexa les teves

Els Robo Advisors són intel·ligents?

El 2019 inbestMe va començar a treballar en noves solucions basades en intel·ligència artificial (IA) per la gestió i optimització d’inversions. Juntament amb AI Investments (Polònia), la Universitat d’Oslo (Noruega) i la Universitat d’Ulm (Alemanya)

Què és el deute sostenible? Creixement ISR

En altres ocasions ja hem parlat del creixement imparable de tot el que tingui a veure amb inversió socialment responsable (ISR o SRI Social Responsible Investment en anglès) o inversió sostenible d’una manera més àmplia (Sustainable investment).

Els comentaris estan tancats.