Comprar empreses amb alts avantatges competitius per sota del seu valor.

Comprar empreses amb alts avantatges competitius (“moat“), per sota del seu valor intrínsec, és una estratègia o inversió segura.

CHjnbJQWEAEgNv-.jpg-largeEl famós Warren Buffett (WB), un dels inversors més reeixits de tots els temps, ha estat un dels màxims exponents del “value investing”. Els seus principis, consisteixen a invertir en empreses amb alts avantatges competitius i idealment, amb un marge de seguretat sobre el seu valor intrínsec. D’aquesta manera, l’inversor està segur que compra una bona empresa a un molt bon preu, assegurant-se un bon rendiment de la inversió.

El “value investing” és l’estratègia d’invertir sota aquestes premisses. Un dels seus grans precursors, va ser Benjamin Graham, qui va crear tota una escola.

En resum el procés consisteix en estimar els beneficis i cash flow futurs i actualitzar aquests valors a un moment present, per arribar a estimar quin és el seu valor real. A partir d’aquí, s’estableix un marge de seguretat, o descompte sobre el valor real (o intrínsec) que actua com una cobertura addicional per a l’inversor. Encara que és molt més que això, podríem resumir aquesta estratègia d’una manera simplista, com comprar barat.

Estratègies d’inversió, estils d’inversió :

photo-1429277096327-11ee3b761c93Avui en día aplicar estrictament els conceptes del “value investing” segons les directrius de Graham pot ser més complicat. Molts d’aquests conceptes ja no són aplicables, o dit d’una altra manera, si s’apliquessin estrictament, poques empreses trobaríem que complissin els requisits.

Tot i així l’inversió en valor segueix sent una de les més exitoses, i alguns dels hedge funds més exitosos la segueixen aplicant, tot i que pot ser suficient comprar molt bones companyies, a un preu raonable.
Una bona frase que resumiria la nostra visió, seria la que Charlie Munger, (col·laborador de WB) va dir un dia,  que era millor comprar unes quantes bones companyies, i després gaudir de la vida mentre ens reporten bones rendibilitats, i que això era millor que el comprar (només) barat. Si només compres pel preu barat, has de controlar quant això ja no és vàlid per saber quan vendre. En canvi, si has triat una molt bona companyia, pots seure a veure com la màgia del “compounding” (interès compost) et va reportant els rèdits de forma recurrent.
En moments determinats, especialment quan el mercat està en màxims, és important assegurar que estem comprant sinó barat, almenys a preus raonables.

En els notres plans de carteres Inbestme Advanced pots decidir el teu estil de inversor i seleccionar entre ells l’inversió en valor. A més de l’inversió en valor, pots decidir entre altres estratègies d’inversió o estils:

Keep calm i segueix al teu pla, edició petroli i coronavirus

Aquests primers dies de març (2020) hem estat testimonis de la caiguda més gran del petroli en tres dècades. L’”or negre” s’enfronta simultàniament a un xoc d’oferta i demanda. Pel costat de la demanda, hi ha la preocupació que la desacceleració econòmica implícita en les polítiques de contenció del coronavirus reduirà la demanda de petroli

Keep calm i segueix al teu pla, edició Coronavirus

Durant els últims dies, un augment en els casos de Coronavirus (COVID-19) a tot el món ha portat als mercats globals a corregir davant l’expectativa que una major propagació de la malaltia (arribant fins i tot a considerar-se pandèmia) podria danyar el creixement futur mundial.

Què és l’interès compost i com funciona?

Què és l’interès compost? L’interès compost consisteix en l’acumulació de rendiments sobre rendiments anteriors. Per això, és el millor amic de l’inversor i permet acumular riquesa a llarg termini. Sovint, es diu que Einstein va definir una vegada l’interès compost com la vuitena meravella del món. És cert que Einstein va dir això? En realitat

Els comentaris estan tancats.