Consells per a invertir en Plans de Pensions

En un context en el qual les pensions públiques estan cada vegada més en dubte, els estalviadors han de passar a l’acció. I, en aquest sentit, invertir en un pla de pensió és un dels millors instruments per a complementar la teva jubilació.

No obstant això, no val amb invertir en qualsevol producte i, de qualsevol forma.

Existeixen una sèrie de consells per a invertir en un pla de pensió perquè, així, puguis establir una estratègia intel·ligent i recollir els majors fruits possibles en el moment de la teva jubilació.

Com més aviat comencis, millor

És una de les màximes de qualsevol inversor. Com més aviat millor comencis a invertir, millor, fins i tot si encara no estàs pensant en la teva jubilació.

El motiu és doble: d’una banda, perquè tens més temps per a rescabalar-te de possibles pèrdues i, en conseqüència, podràs invertir en un pla de pensió de renda variable. A més, proporcionen més rendibilitat.

Però és que, i, sobretot, aprofitaràs millor tot el potencial de la capitalització composta.

I les diferències són notables: un inversor que comenci a invertir als 30 anys i inverteixi 100 € al mes a un pla de pensions fins a la seva jubilació als 65 anys, podrà obtenir un capital total de gairebé 178.000 €.

No obstant això, si comencés 10 anys més tard, als 40 anys, el capital descendiria fins als 81.000 €.

Tria el pla de pensions que millor s’ajusti al teu estil de vida

Depenent del moment vital en el qual et trobis, és més recomanable triar un pla de pensions o un altre.

Així, per exemple, si ets una persona jove, pot ser que sigui més interessant per a tu triar un pla de pensions de renda variable amb el qual obtenir major rendibilitat assumint major risc.

Si, en canvi, la teva jubilació és a prop, serà millor apostar per un pla de pensions de renda fixa o mixt.

En qualsevol cas, l’ideal és anar modelant el perfil d’inversió al teu moment vital. Atès que els traspassos entre plans de pensions estan exempts de tributació, podràs anar canviant el teu perfil segons les teves preferències. En aquest sentit, una cartera de plans de pensions és, amb caràcter general, millor opció que un únic pla de pensions. Segons passen els anys, el teu pla s’ajusta al teu perfil inversor.

Aprofita les deduccions fiscals

Els plans de pensions són l’únic instrument d’inversió amb un impacte beneficiós per al contribuent en la declaració de la renda.

I és que les aportacions són deduïbles en la base imposable de l’IRPF, fins a un màxim de 1.500 € anuals o del 30% de la suma dels rendiments nets del treball i d’activitats econòmiques percebuts individualment durant l’exercici fiscal.

L’ideal és que inverteixis el màxim possible fins als citats 1.500 € amb la finalitat d’aprofitar al màxim aquest benefici fiscal. Al cap i a la fi, es correspon amb una aportació mensual de 125 €, encara que sempre pots distribuir-ho en altres períodes diferents.

PP ISR CAT

Un pla amb les mínimes comissions possibles

Els costos són un dels elements més importants a tenir en compte per a triar un pla de pensions. Actualment, la comissió màxima que es pot cobrar al partícip d’un pla de pensions és del 2% en el cas de la comissió de gestió, i del 0,5% per a la comissió de dipòsit.

Però això no significa que aquestes siguin les comissions que hagis de suportar.

Cada vegada hi ha més opcions per a invertir amb comissions mínimes, per sota de l’1%. En pro de la teva rendibilitat futura, és fonamental que triïs un pla de pensions amb les mínimes comissions possibles.

Inverteix en un Pla de Pensió indexat

L’estratègia d’inversió en plans de pensions no hauria de ser diferent a la d’altres productes financers, com els fons d’inversió.

Hauràs de buscar la major diversificació possible amb els mínims costos, per a així aconseguir que la teva cartera pugui obtenir la màxima rendibilitat amb la mínima volatilitat possible.

I aquí els plans de pensions indexats són imbatibles, perquè no sols tenen les comissions més baixes, sinó que també són els que ofereixen millors rendibilitats.

De fet, segons un estudi de IESE, una inversió en un pla de pensions indexat que hagués replicat a l’IBEX 35 hauria aconseguit una rendibilitat un 252,6% més elevada que la mitjana de fons de pensions actius que es van comercialitzar en aquests anys.

Inverteix en un Pla de Pensió a través de inbestMe

Si vols obrir-te un pla de pensions, però no saps per on començar, gràcies a inbestMe, tindràs una cartera de plans de pensions en comptes d’un únic producte.

Des d’inbestMe mantindrà la cartera ajustada al teu perfil inversor i, si la teva situació personal canvia, nosaltres mateixos baixarem (o pujarem) el perfil del pla perquè no hagis de buscar un altre fons que encaix amb la teva nova situació.

En definitiva, un pla per a tota la vida.

Todos los servicios - CAT

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment