Què ens diferencia dels altres robo advisors?

InbestMe és un dels principals robo advisors d’Espanya. En aquest article t’expliquem en què es diferencia d’altres robo advisors.

Igual que la majoria dels gestors automatitzats, centrem la nostra estratègia en la gestió indexada, també denominada gestió passiva, però amb una estructura de serveis i plans, opcionalitat en divises i opcions de personalització diferent de l’habitual.

A continuació, t’expliquem els principals punts diferencials entre inbestMe i la resta de robo advisors.

Els valors diferencials d’inbestMe

Existeixen una sèrie de valors diferencials d’inbestMe, especialment si es compara amb altres robo advisors.

La personalització

InbestMe és un dels robo advisors amb major grau de personalització del mercat. En l’actualitat, oferim carteres amb 11 perfils de risc diferents (del 0 al 10).

Més enllà dels perfils inbestMe ofereix tres tipus de carteres d’inversió segons els vehicles utilitzats, fons indexats, plans de pensions i ETFs. Com veurem a continuació inbestMe ofereix 104 carteres predeterminades diferents més infinites opcions personalitzades (a través del seu servei de carteres Advanced).

La personalització en carteres en Euros

Però a més combina aquests tres tipus de carteres amb estils d’inversió, indexació estàndard, indexació amb estil ISR, indexació amb estil Value (només en ETFs) o Dynamic (només en ETFs) fent que la combinació de carteres predeterminades en Euros sigui de 83 opcions de carteres diferents com s’observa en la taula resumeixen següent:

Especial esment mereixen les carteres advanced, disponibles per a carteres de fons indexats i ETFs. Les carteres advanced són carteres totalment personalitzades per a aquell client més sofisticat que té unes necessitats o requisits específics per als quals sobre la base del seu perfil, i prenent o no com a cap base de les nostres carteres es personalitza una cartera a la seva mesura. Això es fa, clar, adaptant-se al perfil de risc del client.

Aquesta opció està disponible a partir de 100.000 €.

Aquesta combinació d’indexació i personalització se la denomina inversió indexada personalitzada (custom indexing en anglès).

Amb les carteres personalitzables Advanced les opcions de carteres indexades en Euros són, a la pràctica, infinites.

Nota: per a les carteres de fons indexats inbestMe ofereix dues opcions de diversificació, una per a imports 1.000 € a 4.999 € (amb dos fons) i una altra a partir de 5.000 € (fins a 12 fons). No considerem les carteres de menys de 5.000 € com més opcions de carteres sinó com un pas intermedi per a accedir a les carteres amb més diversificació. Si es consideren hauríem d’afegir 21 opcions més.

La personalització en carteres en Dòlars

inbestMe és l’únic Robo Advisor a Espanya que a més ofereix l’opció d’invertir no sols en euros sinó també en carteres en dòlars. A escala mundial els Robo Advisors en general s’especialitzen en una sola divisa la predominant al seu país o regió d’origen.

inbestMe va decidir des del principi introduir a més carteres en dòlars per a fer la seva oferta més atractiva i versàtil per als inversors de tot el món introduint el dòlar com a opcional en les seves carteres de ETFs.

L’oferta de carteres en dòlars se centra en ETFs on s’ofereixen 21 opcions predeterminades més. Però aquestes es poden estendre infinitament, de nou, a través de les carteres personalitzades advanced.

Tal com avançàvem combinant les carteres en Euro i Dòlars inbestMe ofereix 104 opcions de carteres predeterminades diferents i infinites opcions personalitzades (a través de les carteres advanced).

La personalització en les divises d’origen

Més enllà de les divises de les carteres, en Euros o Dòlars, inbestMe pot acceptar ingressos en 21 divises diferents segons veiem en la taula següent.

Això vol dir que la divisa d’origen pot ser diferent a la divisa de la cartera.

Alguns exemples:

  • un inversor resident en suïssa pot transferir a inbestMe Francs Suïssos però, en canvi, denominar la seva cartera en Euros (o Dòlars).
  • un inversor resident a Mèxic pot transferir a inbestMe Pesos Mexicans però, en canvi, denominar la seva cartera en Dòlars (o Euros).

Aquests són alguns dels exemples que inbestMe ja gestiona entre molts altres.

Els canvis de divisa es fan a tipus de canvi interbancaris i sense cap cost addicional per als nostres clients.

Seguint amb els exemples de més amunt, si l’inversor resident a Suïssa o a Mèxic vol retirar els seus diners en la seva moneda d’origen (Francs Suïssos o Pesos Mexicans) això també es fa sense cost. També pot decidir optar per retirar els seus diners en la moneda de la seva cartera (Euros o Dòlars).

Hem tingut casos de clients enormement agraïts per aquesta capacitat de gestionar i estalviar costos en l’intercanvi de divises.

La personalització: múltiples comptes

Una altra manera d’estendre la personalització és la possibilitat infinita de combinar múltiples comptes per als nostres clients. És a dir:

  • Un client pot combinar diferents tipus de carteres, fons indexats, plans de pensions o ETFs, sigui amb el mateix perfil o diferent.
  • Un client pot tenir múltiples perfils de risc d’un mateix tipus de cartera/estil d’inversió per a adaptar-se a diferents objectius o horitzons.
  • Un client pot tenir múltiples estils d’inversió, per exemple estàndard i ISR d’un mateix tipus de cartera amb o diferent perfil.
  • Un client pot tenir carteres en diferents divises, per exemple una cartera de fons indexats en Euros i una cartera de ETFs en Dòlars amb el mateix o diferents perfils.

Amb aquestes opcions inbestMe vol ajudar al fet que el client pugui planificar tota la seva vida financera en inbestMe si així ho desitja.

La possibilitat d’accedir a carteres sostenibles

inbestMe va decidir ser pioner en el 2018 oferint carteres sostenibles, sent els primers a Europa i a Espanya, llançant carteres indexades amb estil d’Inversió Socialment Responsable

Com es pot observar en l’oferta de carteres en Euros l’estil d’inversió ISR és transversal en els tres tipus de carteres, fons indexats, plans de pensions i ETFs. Això fa que l’oferta de carteres sostenibles sigui de les més completes en el mercat espanyol i en el món.

Les carteres ISR estan disponibles en tots els perfils de risc (1 al 10) i per a tota mena de titularitat, individual, conjunta, empresa, i kids.

Més enllà d’això inbestMe ha anat fent una constant evolució de les seves carteres ISR afegint inversió d’impacte, per a fer les seves carteres més sostenibles.

Des del mes d’agost del 2022 és obligatori preguntar en el procés de perfilación del client sobre les seves preferències en matèria de sostenibilitat.

Una experiència 100% digital

Tant la contractació com l’operativa de les carteres de inbestMe és 100% en línia. Això vol dir que es pot contractar en qualsevol moment i des de qualsevol lloc. Això fa que l’experiència sigui totalment digital i molt eficient en tot moment.

Tant l’obertura del compte, la realització de noves aportacions o el canvi en el perfil de client són tasques que es poden realitzar directament des d’un telèfon mòbil o un ordinador personal. Sense necessitat de desplaçar-se a una oficina física ni d’utilitzar altres mitjans diferents als digitals.

inbestMe ha fet recentment una nova implementació per a facilitar i millorar l’experiència de l’usuari en els processos de transferència de diners, afegint la versió de “transferència fàcil” utilitzant les APIs de PSD2/Open Banking.

inbestMe està invertint constantment tant en les seves versions de plataforma en ordinador com en la seva versió en mòbil i APP. Té previst anar implementant aquestes noves funcionalitats en els pròxims mesos i anirà informant d’aquests nous llançaments.

Diversos custodis i contractació a nivell mundial

inbestMe complementa la seva versatilitat amb la possibilitat de connectar-se amb dos tipus de custòdia:

  • custòdia a Espanya, per a les carteres de fons indexats i plans de pensions col·laborant amb GVC Gaesco institució amb més de 50 anys d’història.
  • custòdia internacional per a les carteres de ETFs col·laborant amb Interactive Brokers, broker d’origen als EUA amb filials en moltes parts del món.

Això li permet donar servei a residents de la majoria de països en el món.

InbestMe dona avui servei a clients en més de 35 països.

A Europa, destaquen països com Alemanya o Holanda.

A Llatinoamèrica destaca Mèxic, però també tenim clients a l’Uruguai, el Perú o Xile, entre altres.

També tenim clients en tots els racons del món, des d’Alaska fins a Emirats Àrabs, i Seychelles.

Inicialment van ser clients amb origen Español. Ara també són clients locals que aprofiten la nostra capacitat de comunicació en anglès.

Opcions de Fiscalitat

Per a adaptar-se a la situació fiscal de cada client inbestMe ofereix les següents opcions:

  • accés a carteres de fons indexats amb traspassabilitat i diferiment fiscal (només inversors particulars residents a Espanya).
    accés a carteres de plans de pensions amb traspassabilitat, diferiment fiscal i exempcions fiscals (només per a residents particulars a Espanya)
  • possibilitat d’aplicar l’optimització fiscal intel·ligent en les carteres de ETFs (Euros o Dòlars). Aquesta funcionalitat s’aplica de manera automàtica per a residents a Espanya. Per al resident internacional aquesta funció és opcional i activable a criteri de l’inversor i en funció de la fiscalitat i/o situació personal.

Un client no resident a Espanya pot també accedir baix determinades condicions a les nostres carteres de fons indexats. Estarà exempt a Espanya de retencions en cas de plusvàlues, però no podrà accedir a la traspassabilitat ni al diferiment fiscal dels fons d’inversió a Espanya.

inbestMe Plus

Dins del seu desig de donar la millor experiència, inbestMe també posa a disposició un gestor personalitzat als clients amb més de 100.000 € gestionats.

El gestor personalitzat està sempre disponible per a atendre consultes o dubtes del client, via telefònica, per videoconferència o presencialment (només en les oficines de Barcelona).

Aquest és un servei de molt alt valor afegit que inclou:

  • accés il·limitat a un gestor personalitzat. Això permet abordar una planificació financera més detallada en el marc de les diferents opcions de personalització abans descrites.
  • la possibilitat de personalitzar carteres per sobre de 100.000 €
  • accés a informes exclusius
  • un servei d’anàlisi personalitzada de les inversions en altres institucions (a partir de 50.000 €).

Conclusió: versatilitat i personalització

En resum, a través d’aquest article hem detallat els aspectes més diferenciadors de la nostra oferta.

Més enllà del que aquí expressat inbestMe manté característiques generalitzades dels robo advisors com:

En el cas d’inbestMe aquestes tres característiques es tradueixen en TAEs (rendibilitats anualitzades) mitjanes entorn de 4 punts percentuals superiors.

Com hem vist, inbestMe destaca clarament en la versatilitat i la personalització dels seus serveis.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment