Els Exchange Traded Funds (més coneguts com a ETFs o fons cotitzats) són els vehicles d’inversió preferits. Especialment, per les seves qualitats gairebé úniques. Però també pels seus retorns, de fet, els ETF més rendibles són una mina per a les nostres carteres.

I, el millor, és que no importa la situació del mercat. Sempre que es busquin bé. De fet, malgrat que en l’actualitat les Borses estan en caiguda lliure, alguns ETFs acumulen una rendibilitat gairebé de tres dígits.

Vols conèixer els ETFs més rendibles del 2022? Continua llegint.

Els ETFs més rendibles: ‘cerca i trobaràs’

Una de les polèmiques més idealitzades de l’art és el parador real d’una obra de Leonardo da Vinci coneguda com La batalla d’Anghiari. El fresc es creu que pot estar sota un quadre, amb el mateix nom, pintat per l’arquitecte, pintor i escriptor italià, Giorgio Vasari. L’única pista sobre aquest tema és una petita bandera hondeando en la batalla amb el text: A prop Trova –literalment: cerca i trobaràs-.

Amb els ETF més rendibles passa una cosa semblant. I és que a la meitat d’un caos borsari com l’actual sempre cal ‘buscar per a trobar’ els millors.

En aquest cas, un bon lloc per a buscar és el sector energètic. De fet, des de principi d’any el seu valor ha crescut exponencialment.

Widom Tree Gasoline

El ETF està dissenyat per a permetre als inversors obtenir una exposició als preus de la gasolina. Per a això, està indexat al subíndex de gasolina sense plom de Bloomberg més un retorn col·lateral.

Widom Tree Gasoline figura com un dels ETF més rendibles, amb un retorn del 85% des de principi d’any.

SPDR S&P U.S. Energy Select Sector 

Una altra manera de beneficiar-se dels alts preus energètics és apostar per les empreses més exposades. En aquesta ocasió, l’Energy Select sobresurt com un dels ETF més rendibles, gràcies al fet que segueix el rendiment de les grans empreses energètiques estatunidenques en l’índex S&P 500.

Amb una rendibilitat des de principi d’any superior al 40% és una gran elecció.

ETFs CAT

iShares China CNY Bond UCITS ETF

Una elecció diferent és aquest iShares la Xina CNY Bond UCITS ETF que es pot contractar en la plataforma espanyola inbestMe. La seva aposta pel deute públic xinès, amb bons que ofereixen una rendibilitat molt alta, ofereix la diversificació perfecta per a qualsevol cartera.

A més, compta amb un historial d’èxit en forma de rendibilitat. En total, acumula més d’un 20% des dels seus inicis que van pràcticament íntegres als beneficis, ja que inbestMe cobra unes comissions molt reduïdes. Una aposta diferent, però segura que pots contractar aquí.

Invesco Physical Gold ETC

Si l’energia és un valor segur en aquests temps que corren, l’or pot ser-ho encara més. Al cap i a la fi, el seu valor no sols sempre perdura, sinó que en els pitjors moments és l’actiu refugi més buscat. Per això, entre els ETF més rendibles sempre es cola algun lligat a l’evolució del preu de l’or físic. Encara que amb l’avantatge que no hi ha necessitat d’acceptar el lliurament físic o negociar contractes de futurs de matèries primeres.

En aquesta ocasió proposem l’Invesco Physical Gold ETC. Un vehicle que no sols ofereix la rendibilitat suficient per a batre la inflació en aquest 2022, sinó que, a més, ofereix grans retorns a diversos anys vista. Per exemple, a cinc anys supera el 9% i a tres s’acosta al 12%.

Xtrackers MSCI USA Energy ETF

Per a finalitzar, de nou, una última aposta energètica per a rendibilitzar l’any de les matèries primeres. En aquesta ocasió, el Xtrackers MSCI USA Energy ETF cerca replicar el MSCI USA Energy 20/35 Custom Index, la qual cosa suposa incloure a aquelles empreses incloses en l’Índex Matriu que estan classificades com a membres del sector energètic.

Un objectiu que, de moment, sembla estar complint a la perfecció. De fet, en el que va de 2022 la seva rendibilitat és superior al 40%. Però també cal recordar que es tracta de valors més volàtils. De fet, a tres anys vista la rendibilitat anualitzada de l’Invesco Physical Gold és més elevada.

Altres paràmetres per a tenir en compte

En definitiva, a l’hora de buscar els ETF més rendibles cal anar amb una certa cura. Al cap i a la fi, la bona evolució en un any qualsevol no implica que es pugui seguir aquest ritme o que no sigui superat per uns altres amb un creixement més lent, però més constant.

Al final, aquest cerca i trobaràs ha de ser més profund i incloure altres paràmetres com unes comissions més petites. Si vols saber més sobre els ETF més rendibles i contractar-los, el millor és seguir aquest enllaç. “Busqueu i trobareu (…) demaneu i se us donarà” (Mateo 7:7).

ETFs ISR

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment