Un horitzó a llarg termini és una garantia d’èxit per a la inversió

 

La discussió de si l’horitzó inversor ha de ser de curt o llarg plaç , està intrínsecament lligada al tema d’especulació versus inversióNormalment l’especulador es mou a curt plaç , ja que busca en pocs dies o en poques hores ( el trader intradia ), generar plusvàlues . Acostuma a especular amb senyals provinents d’anàlisis tècniques , i pot arribar a l’extrem de no interessar-li gens ni mica en quina empresa, índex o subjacent està comprant o venent.

A vegades l’inversor poc experimentat actua visceralment en el curt plaç , encara que no sigui especulador o chartrista, confonent entre activitat i resultats ; pensant que per comprar i vendre constantment s’obté la rendibilitat , quan molt sovint, és tot el contrari .

Aquest mateix inversor, sense adornar-se’n , especula a contra cicle : escolta a les notícies que alguna/es accions estan pujant, o que el mercat està disparat i decideix comprar ( a vegades en màxims ) . Al cap d’uns dies el mercat corregeix i comença a perdre valor, s’espanta i ven en pèrdues . El mercat segueix baixant , i com va quedar escamat per les últimes pèrdues , no pren posicions quant el mercat ofereix oportunitats de comprar barat . Al cap de un temps , torna a deixar-se emportar per la cobdícia quan veu que els mercats tornen a estar en màxims …i probablement torni a repetir el cicle fins a “perdre la camisa”, o desvincular-se definitivament dels mercats .

CHhrqeyWUAAIUxF.jpg-large

L’especulador és aquell que va a la caça del rendiment i això en general produeix mals resultats. Un bon exemple d’això , és retrocedir en el temps i observar el que va passar l’any 2000 , amb la bombolla d’internet .

Per oposició , està l’inversor a llarg plaç . Normalment si pren una posició , és perquè després d’un estudi més o menys exhaustiu, té una certesa raonable que li reportarà un valor addicional , i en general , assumeix que aquest valor es faci efectiu en un període de temps mitjà o llarg . Un dels inversors més exitosos , Warren Buffet ( WB ), es caracteritza per invertir en empreses , igual que si fos un empresari . Moltes de les seves frases famoses fan referència a aquesta visió :

“ Si no et planteges tenir una acció per 10 anys , no pensis en tenir-la , ni per 10 minuts “

“No és important el talent , ni els esforços , hi han coses que porten el seu temps . No pots produir un nadó en un mes , deixant embarassades a 9 dones “

De totes maneres , WB és fidel deixeble de Ben Graham ( BG ), el qual va dir:

“Un inversor individual ha d’actuar consistentment com un inversor , no com un especulador “.

L’inversor a llarg plaç no sempre encerta , però té la disciplina per deixar suficient temps a la seva hipòtesis en cada valor , perquè aquesta pugui realitzar-se o no ; i desinverteix únicament si aquesta hipòtesis queda anul·lada , o detecta oportunitats molt millors . D’aquesta manera la seva ràtio d’encerts augmenta considerablement . No hem d’oblidar que juga amb una avantatge al seu favor , sap que el mercat té una tendència “natural” alcista .

CHiudXoWsAEx_CFCom invertir:

A Inbestme , ens alineem totalment amb la visió de WB. El nostre horitzó inversor és totalment a llarg plaç . La nostra experiència com especuladors ( ho admetem , com aficionats ) mai ens ha aportat resultats raonablement sistemàtics i satisfactoris que puguin compensar l’esforç d’estar moltes hores davant d’una pantalla , mirant senyals de compra o de venda , sobretot pensant en el descompte de les despeses de transacció . En nombrosos estudis es demostra que el fracàs actuant com especuladors es bastant generalitzat , i que l’única garantia d’èxit en el món de la inversió , és crear un pla sistemàtic amb una visió en el temps , el més llarga possible .

És també un fet estadístic , que en el llarg plaç , la volatilitat es dilueix , i és en aquest temps , on l’inversor troba la recompensa , sobretot si és capaç de seleccionar com WB, empreses amb altes avantatges competitives .

Al estalviador que es planteja comprar unes accions amb diners que necessita en menys de 3 anys , li aconsellaríem que s’oblidi d’invertir-hi i sobretot d’especular , que deixi el seus diners en el seu compte corrent o en un dipòsit de curt plaç.

Si per contra , aquest estalviador té una quantitat de diners que no necessitarà a curt plaç, li recomanem tot el contrari . Avui en dia , deixar els diners en un dipòsit es garantia de perdre diners , ja que es perd pel pas del temps , per l’impacte de la inflació .

A partir de 10. 000 eur és possible crear carteres eficients que permetin obtenir rendibilitats addicionals sobre un dipòsit , si tenim la paciència del inversor . Està demostrat que els mercats premien la consistència . És el que proposem amb les nostres carteres diversificades .

La nostra recomanació és crear-se un pla d’inversió amb una xifra inicial , amb un horitzó quant més llunyà millor , i aportacions recurrents anuals , semestrals , o millor mensuals . Aquesta combinació és garantia d’èxit i és una forma excel·lent de crear-se un pla per la jubilació . La màgia del interès compost juga al nostre favor , ja que és “la força més poderosa del univers ( Einstein ) .Com va escriure Peter Lynch : “ No se si els pròxims 1000 punts del Dow Jones seran ascendents o descendents, però estic segur que els pròxims 10000 seran d’augment .

Si disposes de una quantitat de diners que no necessitis , amb certa formació pràctica i sempre pensant amb un horitzó de mitjà o llarg termini és totalment possible invertir com un professional . És el que proposem en les nostres carteres  .

Inbestme, és el teu assessor financer online . Coneix el teu perfil inversor i comença a invertir quant abans millor . T’ajudem a prendre control de les teves pròpies finances .

Keep calm i segueix al teu pla, edició petroli i coronavirus

Aquests primers dies de març (2020) hem estat testimonis de la caiguda més gran del petroli en tres dècades. L’”or negre” s’enfronta simultàniament a un xoc d’oferta i demanda. Pel costat de la demanda, hi ha la preocupació que la desacceleració econòmica implícita en les polítiques de contenció del coronavirus reduirà la demanda de petroli

Keep calm i segueix al teu pla, edició Coronavirus

Durant els últims dies, un augment en els casos de Coronavirus (COVID-19) a tot el món ha portat als mercats globals a corregir davant l’expectativa que una major propagació de la malaltia (arribant fins i tot a considerar-se pandèmia) podria danyar el creixement futur mundial.

Què és l’interès compost i com funciona?

Què és l’interès compost? L’interès compost consisteix en l’acumulació de rendiments sobre rendiments anteriors. Per això, és el millor amic de l’inversor i permet acumular riquesa a llarg termini. Sovint, es diu que Einstein va definir una vegada l’interès compost com la vuitena meravella del món. És cert que Einstein va dir això? En realitat

Els comentaris estan tancats.