Començar a invertir

En la inversió el secret és que no hi ha secret

Sempre que iniciem una activitat desconeguda , ens pot provocar certa reticència .El món de la inversió té les seves complexitats i les seves tècniques , i al principi , pot ser difícil , sobretot sinó tens mitjans en què confiar .Tot i així , és important no defallir , ja que l’èxit radica en iniciar l’activitat el més aviat possible .

En primer lloc , és important tenir les necessitats bàsiques cobertes, incloent un compte d’estalvi que cobreixi algun imprevist que es pugui produir en els pròxims 2 o 3 anys . La primera norma és que NO hem d’invertir el que necessitem a curt plaç, ja que els mercats a mitjà i llarg termini , ens premiaran , i en el curt plaç , poden estar sotmesos a certa volatilitat.

Una vegada aquestes necessitats correctament cobertes , estem en plena disposició de començar a invertir .Una cartera amb un perfil d’inversió de risc mitjà , tindrà una rendibilitat del 6%, i això significa per la “màgia del interès compost” , doblar el nostre capital cada 12 anys .

Alguns estalviadors prefereixen mantenir els seus estalvis en dipòsits , pensant que invertir és assumir un risc excessiu . Però la realitat és que els mercats a llarg plaç , tenen una tendència natural a l’alça .Per tant en el llarg plaç , aquest risc , segons demostra la història , es dilueix , si es manté una disciplina .

Una bona solució és tenir una cartera ben diversificada , i no posar tots els ous al mateix cistell , abastant “tot “el mercat . Tenir un portafolis correctament diversificat, esdevé la forma més segura d’invertir .

Com invertir

Subscrivim totalment les recomanacions de John Bogle (creador de Vanguard), extretes literalment del seu llibre “ Common sense on mutual funds “.

Un bon resum de la seva filosofia seria la següent :

“La veritat del secret del món de la inversió , és que finalment no té cap secret “.

“El secret és que no hi ha secret “

S’ha d’invertir, sinó volem perdre amb l’ inflació , el poder adquisitiu dels nostres estalvis .

El temps és el nostre aliat. Quant abans comencem , millor . Invertir periòdicament és una garantia d’èxit en les nostres inversions .

No deixar-se emportar pels impulsos. S’ha d’eliminar les emocions. Fer un pla racional amb expectatives raonables. Exisitiran mals moments en els mercats, als quals els seguiran moments de recuperació. La tendència alcista dels mercats ens garantitza una rendibilitat en el llarg plaç .

Minimitzar despeses i comissions . Mantenir els nostres costos d’inversió a ratlla , és la millor garantia d’obtenir una rendibilitat adicional .

 

Simplicitat . Es tracta de no complicar el nostre procés d’inversió . Amb pocs actius, podem aconseguir una bona diversificació, ponderant el nostre risc.

Seguir amb el nostre pla traçat . No importa el que succeeixi . Seguir el nostre programa establert és la millor garantia d’èxit.

Però recorda , mai inverteixis els estalvis que necessites en el curt plaç . Si tens poca experiència com a inversor , pots intentar trobar un bon assessor financer .

Trobaràs molt més sobre la nostra filosofia i recomanacions aquí. Trobaràs, ordenat per categories, més informació que et pot ser útil. Et recomanem que segueixis per conèixer, quines han de ser les prioritats de l’inversor.

La nostra filosofia també té implícita una visió de llarg termini. I és que una molt bona opció per a un inversor, és trobar un mínim de 30 bones companyies comprar-les i mantenir-les en el temps, mentre mantinguin els seus avantatges competitius. Per a això, has de comptar amb un capital mínim que permeti aquesta diversificació.

Però per començar, hi ha opcions molt eficients i més senzilles com les nostres carteres Inbestme Basic i només a partir de 5.000 €.

Si vols començar a invertir, Inbestme és el teu assessor financer en línia. Coneix el teu perfil d’inversor i comença a invertir el més aviat possible. T’ajudem a invertir millor i a prendre el control de les teves finances.

Comparteix aquest article:
LinkedIn
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp