Les millors apps per digitalitzar documents

Avui en dia és molt més fàcil escanejar i enviar documents. Poden ser objectes, notes en una llibreta o pissarra, i gràcies a diverses apps, i a través d’una fotografia, reconeixen i guarden el text, pujant en els teus documents o en el núvol.
Hem preparat un llistat de les millors apps per a realitzar aquesta tasca, utilitzant el teu mòbil.

Google Drive (Android i iOS)

Molt bona, per escanejar factures o notes en fulls de paper, per exemple. A part d’escanejar els teus documents i organitzar-los de forma senzilla en les teves carpetes de G.Drive, et deixa convertir els documents en PDF.

CamScanner (Android i iOS)

Et permet escanejar i digitalitzar a través de la càmera, tot tipus d’arxius de forma simple.

Hi ha inclòs en el sistema un mètode de retallada intel·ligent que automàticament ajusta i escurça la mida del document. També presenta un sistema d’auto-realçament, perquè els documents escanejats siguin més nítids i clars.
Si es vol la versió Premium (5 $ al mes o 50 a l’any), es poden prendre notes i afegir marques personalitzades en els documents. També es té més espai per emmagatzemar en el núvol i protecció amb contrasenya per als documents.
És ideal per escanejar moltes pàgines.

Genius Scan (Android i iOS)

És un escàner multiplataforma que genera arxius PDF amb un sol pas. Aquesta aplicació alinea el document automàticament, ajusta la mida, ressalta el text per visualitzar-lo millor i l’emmagatzema en la teva biblioteca.
En aquest cas, també hi ha una versió Premium, perquè elimini la publicitat i et permeti guardar els documents en el núvol.

Scannable (iOS)

Permet escanejar documents (factures, targetes, notes) de diverses pàgines de forma simple.
Aquesta aplicació és d’Evernote, així que tot el que escanegis, ho veuràs ordenat al teu compte d’Evernote.
També millora la qualitat del text i retalla automàticament els arxius escanejats, eliminant d’aquesta manera el fons que apareix a la imatge.
Si per exemple escaneges una targeta de negoci, el nom, email i número de contacte, s’emmagatzemarà en una targeta d’Evernote.
És completament gratuït en no existir cap versió Premium.
En conclusió, amb aquesta aplicació val la pena tenir Evernote.

FineScanner (iOS)

A part d’escanejar, pots exportar el fitxer creat com una imatge, PDF o amb 10 altres formats.
FineScanner, també pot eliminar el fons que apareix darrere de l’arxiu que estàs escanejant i millora de forma automàtica el text i els gràfics. A més, tot el que escanegis es guarda en l’aplicació o en el núvol.
Hi ha versió Premium per 20 $, o la possibilitat de pagar 2 $ per protegir els documents amb contrasenya o 5 $ per obtenir la funció d’OCR. Encara que com sempre, el millor és provar la versió gratuïta i posteriorment veure si es necessita alguna funció addicional.

Tiny Scanner (iOS i Android)

Per aquesta app, podríem destacar el seu atractiu disseny apte per a tots els terminals. Presenta funció per lots, per combinar diverses digitalitzacions en un únic PDF.
Cal destacar també, que presenta 5 nivells de contrast de text i ajusta la mida de les pàgines (A4, Carta, etc)

Office Lens (iOS i Android)

Aquesta app pot diferenciar-se de les altres, pel fet que permet convertir les imatges en arxius editables de Word o PowerPoint.
El text es reconeix mitjançant la tecnologia OCR, perquè es pugui buscar paraules i imatges, i així editar-les. Els arxius es poden guardar en el núvol.
Ofereix la manera Targeta de presentació, que extreu la informació de contacte i la guarda a l’agenda del mòbil. De moment funciona amb els idiomes espanyol, anglès, alemany i xinès.

Escàner per a Mi (iOS)

Una altra aplicació completa encara disponible només per iOS. Permet aplicar filtres, canviar l’orientació dels documents, protegir-los amb una contrasenya o mitjançant l’empremta dactilar. En la resta, és similar a les altres apps.

Scanner Pro 7 (iOS)

En aquest cas, l’app té un cost de 4,99 €. Es poden enviar les digitalitzacions per correu o exportar-les a la galeria de fotos. També es poden emmagatzemar en línia via iCloud Drive, Google Drive, Dropbox, Box, Evernote, onedrive i OneNote.
Té algoritmes de processament de color, avançats, que eliminen ombres, corregeixen la perspectiva i la distorsió.

iScannera (iOS)

Presenta versió gratuïta i una altra de pagament per 4,99 €.
A part de presentar les funcionalitats que presenten la majoria de les apps ja descrites, aquest compte amb algoritmes d’exploració milloren la qualitat d’imatge, amb contrastos i eliminació de soroll.
El reconeixement de la imatge es realitza sense connexió a internet.

Scanbot 6 (iOS i Android)

Cal destacar que es pot utilitzar també per escanejar codis QR i que es poden crear documents amb una resolució molt alta. És bastant avançada en comparació amb moltes de les altres aplicacions que hem esmentat. També disposa del sistema de Reconeixement de text (OCR) que extreu el text de l’escaneig per copiar, buscar i localitzar al diccionari.

My Scans (iOS i Android)

Es diferencia pel fet que es poden enviar documents per correu electrònic o imprimir-los en qualsevol moment que vulguis. També permet crear notes i subratllats.

Smart PDF (iOS)

I finalment acabem amb Smart PDF. El que podríem destacar d’aquesta app, és que es pot triar escanejats a tot color, escala de grisos o blanc i negre. Això va bé quan es pren la foto amb poca il·luminació.
Un dels seus majors encerts, és que ofereix un intuïtiu mètode per organitzar els documents i localitzar-los posteriorment.

En conclusió, per escanejar documents per tal de fer-nos-els arribar, qualsevol d’aquestes apps són vàlides. Encara que per a això, una que sigui gratuïta és més que suficient. En aquest cas, recomanem CamScanner.