Per què els fons ISR són el futur de les inversions

Els fons d’inversió socialment responsables (també coneguts com a fons ISR) són, per a moltes persones, el present i el futur de les inversions. No en va, el seu patrimoni no ha deixat de créixer en els últims anys.

Segons l’estudi ”La Inversió Sostenible i Responsable a Espanya 2022”, elaborat per Spainsif, la inversió ISR va aconseguir els 379.618 milions d’euros a Espanya en 2021, amb un increment del 10% respecte a 2020 i un pes del 51% sobre el total de la inversió.

Però, per què es creu que els fons ISR poden ser el futur de les inversions? Existeixen diferents raons que ho expliquen, i que a continuació passem a resumir.

Què són els fons ISR

Els fons ISR són fons d’inversió que inclouen en la seva cartera accionis d’empreses o bons de governs que compleixen amb els criteris de responsabilitat social i mediambiental. Així mateix, exclouen sectors contaminants i nocius per a la salut com el tabac, l’alcohol, les cases d’apostes o les empreses d’armament i defensa, entre moltes altres.

El seu objectiu va més enllà de la mera consecució d’una certa rendibilitat. Tenen una vocació de contribuir a cura del medi ambient, reducció de la pobresa i consecució d’una major igualtat social i de gènere, entre altres.

El futur de la inversió passa per la inversió socialment responsable: raons que expliquen el seu creixement

Els criteris responsables estaran cada vegada més incentivats pels Governs

La principal raó per la qual els fons ISR són el futur de les inversions és perquè tant els governs com molts organismes supranacionals incentiven uns certs comportaments empresarials i desincentiven i fins i tot prohibeixen algunes activitats que no són respectuoses amb el medi ambient.

De fet, al desembre de 2015 es va adoptar l’Acord de París, tractat internacional que té caràcter vinculant. El seu objectiu és cobrir tots els aspectes de la lluita contra el canvi climàtic. Això vol dir que, cada vegada amb més insistència, es promouran mesures encaminades per a la lluita contra el canvi climàtic i la sostenibilitat energètica.

Conscienciació ciutadana

Existeix cert consens entre els ciutadans en què la inversió socialment responsable és l’ideal a aconseguir com a societat. L’ONU va establir fa uns anys els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i els ciutadans continuen lluitant per obtenir-los en la mesura que sigui possible.

I aquesta conscienciació anirà cada vegada a més. Els consumidors busquen empreses que tinguin entre la seva estratègia la sostenibilitat social i mediambiental. I, en el futur, encara més si cap.

CTA FI ISR (CAT)

La rendibilitat no té res a envejar

Si hi ha un objectiu que busquen els inversors per sobre d’uns altres, aquest no és un altre que l’obtenció de la rendibilitat més gran possible. Per a això, es busquen els instruments, sectors i àrees geogràfiques amb major potencial de creixement a llarg termini. I encara que pogués semblar que la rendibilitat dels fons ISR és inferior a la dels fons tradicionals, en realitat no és així.

De fet, si prenem com a referència l’índex MSCI World ESG Leaders Index, que engloba a totes aquelles empreses compromeses amb criteris socials i mediambientals a tot el món, veiem que la seva rendibilitat respecte al MSCI World és pràcticament la mateixa (12,75% enfront del 12,81% anualitzat en els últims cinc anys).

I aquesta tendència pot ser fins i tot major en el futur. La conscienciació més gran ciutadana en matèries socials i mediambientals, unides a l’incentiu més gran públic per aquest tipus d’empreses, farà que les seves vendes millorin en els pròxims anys.

Transparència abans de res

La inversió ISR presumeix de transparència. I no és per a menys. En els seus propis estatuts s’estableixen uns certs criteris de transparència en tot el que concerneix les retribucions als directius, lluita contra la corrupció, igualtat de gènere en funcions executives, etc.

Aquesta tendència és, presumiblement, la que seguiran la resta de fons d’inversió en els pròxims anys. Els inversors coneixen en tot moment quina és l’estratègia del fons ISR, què es farà amb el seu patrimoni. En general, quina serà la seva deriva futura esperada. Un factor molt demandat pels inversors.

Inverteix en fons ISR a través d’inbestMe

Gracias a InbestMe, podrás invertir en una cuidada selección de fondos ISR a través de una cartera gestionada, con una exposición de entre un 90% y un 100% de fondos ISR en función de tu perfil inversor e importe invertidos. Desde 1.000 €, con costes muy reducidos y con la posibilidad de traerte tus fondos a InbestMe.

A quines esperes per a gaudir de tots els avantatges dels fons ISR? Entra en la nostra web i descobreix tot el que pots aconseguir invertint en fons ISR.

CTA PP ISR (CAT)

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment