Eines per fer un pressupost personal

Ja no tenim excusa

Avui dia podem trobar moltes eines informàtiques que ens fan la vida més fàcil. Per fer un pressupost personal també ,n’hi han algunes de molt bones que faran que no tinguem excusa per començar a elaborar-lo.

Per realitzar el pressupost de forma correcta, és imprescindible tenir constància d’en què ens gastem els diners. Per a això podem anar guardant tots els rebuts de compra del mes i les factures que rebem, amb el risc que se’n perdi algun, i després introduir en un full d’Excel que ens podem construir, o utilitzar eines disponibles a la xarxa.

Per començar

A la web de finances per tots,  podem trobar una eina en línia i descarregable, que permet la introducció dels teus ingressos i despeses. És una excel·lent eina per introduir-se al món del pressupost personal o familiar. Pots accedir des d’aquest enllaç.

D’aquesta eina cal destacar la seva usabilitat, la seva senzillesa i el seu abast. Ja que sorprèn que sigui tan fàcil i completa al mateix temps. Difícilment tindràs una despesa que no puguis afegir-hi.

El web www.finanzasparatodos.com forma part del Pla Nacional d’Educació Financera promogut pel BdE i la CNMV.

A la teva butxaca

Cada vegada hi ha més apps que pots descarregar al teu Smartphone i t’ajuden a controlar les teves finances personals. Anem a destacar-ne algunes d’elles:

Fintonic: Google la va premiar en 2015 en els premis Start Ups Innovació Mòbil. Organitza automàticament les teves despeses connectant-se directament al teu banc.
Spendee: Analitza automáticamentes ingressos i despeses i t’aconsella sobre què fer amb els teus diners.
Money Lover: A part de ordenar despeses i ingressos, et permet gestionar esdeveniments (festes, celebracions …)
My Value: Aquesta app ens ajuda a que no se’ns oblidin les despeses previstes i al fet que sapiguem quins diners ens quedaran disponibles.

L’enemic del pressupost: l’efectiu

Les Apps que ens permeten seguir automàticament pressupostos, es basen en les compres domiciliades o pagades amb targeta. La part de l’efectiu és la que sempre queda pitjor resolta, ja que a finals de mes se n’ haurà anat una part dels diners en petites compres, de manera que és important guardar els tiquets.

Existeixen altres apps, de les que parlarem més endavant, que ens permeten seguir aquestes despeses sense haver de guardar els tiquets.