Fons d’emergència, els imprevistos són infinits

Un cop disposem d’un pressupost personal i hàgim ajustat les nostres despeses, la nostra primera missió serà crear un fons d’emergència.

El Fons d’emergència és una quantitat de diners estalviada en un compte o dipòsit que sigui disponible i que només farem servir per cobrir aquestes despeses que sorgeixen inesperadament.

En el nostre dia a dia ens trobem amb situacions imprevistes. Se’ns espatlla el cotxe, cal canviar la rentadora, afrontar una ruptura sentimental, ens posem malalts, podem perdre la nostra ocupació, i així podríem seguir, in enternum. Totes aquestes situacions comporten despeses i solen aparèixer en el pitjor moment.

Per resumir-ho, és el que els passa a Carl i Ellie en la pel·lícula Up,la qual cosa els impedeix anar de viatge a la Cataractes Paradís. Pots veure el vídeo en aquest enllaç, agafa un mocador abans d’obrir-lo.

pressupost

Fons d’emergència, ¿I si no el tinc?

 

En el cas de no disposar d’un fons d’emergència, haurem de cobrir l’imprevist amb opcions més cares, complexes i no sempre al nostre abast, com podrien ser:

Demanar un crèdit, en un moment en què probablement no serà el més adequat i potser no ens ho concedeixen, o ens ho fan signar a pitjors condicions.
Pagar amb la targeta de crèdit. I això ens podria obligar a haver de ajornar pagaments amb el cost que comporta.
Cancel·lar o desfer inversions a un termini més llarg, i això pot suposar pèrdues o desavantatges fiscals.
Utilitzant estalvis que tenien per un  altre destí o objectiu financer, com el cas de la pel·lícula Up.

Fons d’emergència, cobreix almenys de 3 a 6 mesos

 

El teu fons d’emergència hauria de cobrir com a mínim de 3 a 6 mesos de les teves despeses totals. És a dir, una quantitat que et cobreixi durant un temps les despeses de l’habitatge, subministraments, menjar, educació etc.

Tingues una quantitat amb la qual et sentis còmode, pensant per exemple, quant trigaries a aconseguir una nova feina en el cas de perdre l’actual.

Comença des de ja, posa com una despesa fixa l’estalvi, i comença a fer el teu fons d’emergència. Un cop hagis cobert aquesta quantitat, podràs començar a pensar estratègies d’inversió amb Inbestme per als teus objectius financers.

I no oblidis que cada vegada que l’utilitzis, hauràs de  reposar-lo. Si no quedaràs desprotegit de nou.

On el guardo?

El Fons d’emergència l’has de tenir en un lloc segur, però disponible. I si pot ser remunerat. Aquesta combinació, avui dia és complicada, t’aconsellaríem disposar d’un compte corrent, sense despeses, i amb una mica de remuneració. Alternativament, pots obrir un compte amb l’objectiu compte de seguretat o d’estalvi a Inbestme, orientat a cobrir aquesta necessitat vital.

A la recerca de l’ Alfa perduda (2)

Alfa versus Beta

El Robo Advisor més rendible en el seu primer any

Què és un Robo Advisor? Un Robo Advisor és una plataforma digital de gestió automatitzada de carteres d'inversió. L'origen de la paraula ve de combinar les paraules angleses robo (robot) i advisor (assessor), és a dir, assessor robotitzat o automatitzat. A Espanya també són coneguts com a gestors automatitzats d'inversió. Aquesta nova alternativa per als

A la recerca de l’Alfa perduda (3)

Alfa versus Beta

Els comentaris estan tancats.