Com obtenir una rendibilitat raonable?

Avui dia és difícil obtenir una rendibilitat raonable per als nostres estalvis a causa dels baixos tipus d’interès. Aquesta és la mateixa realitat a la que s’enfrontaven els meus fills fa uns 3 anys. La meva filla començava a tenir uns estalvis i anàvem de banc en banc, a la recerca d’ “El Dipòsit” ideal. En aquells moments, la meva activitat com a inversor privat havia augmentat exponencialment i vaig decidir començar a invertir per ella, amb la mateixa filosofia amb la qual jo invertia: dissenyar un pla d’inversió a llarg termini.

Evolució de la cartera de la meva filla

Inversió directa, inversió indexada i diversificació

En aquells moments, la cartera que jo treballava estava orientada a la inversió en empreses amb alt potencial. I així vaig començar amb laq de la meva filla, però aviat em vaig adonar que no era la fórmula encertada per a ella, entre altres coses perquè amb l’import a invertir no s’aconseguia una diversificació òptima. I així va ser com va començar tot. Vaig començar a construir una cartera diversificada d’ETFs, eminentment passiva, i aviat em vaig adonar que era una excel·lent fórmula d’inversió. Llavors vaig descobrir que una cosa semblant a aquesta fórmula era el que s’utilitzava pel que es començava a definir com Robo Advisor (o gestor automatizat de carteres, definició en aquells moments despectiva).

Evolució de la cartera del meu fill

Amb ells va començar tot

I així va ser com va començar tot, l’embrió del que avui és Inbestme. Aquella recerca d’una solució per als meus fills, els meus familiars i amics, és el que ha fet que avui des d’ Inbestme puguem oferir diverses alternatives d’inversió, des d’un import molt baix, amb total independència i transparència.

A la cartera de la meva filla, que va anar evolucionant a mesura que aprenia i s’incorporaven experts al projecte, li va seguir la del meu fill, i la d’altres familiars i amics que ara tenen una alternativa eficient i de baix cost per als seus estalvis.

Als meus fills no els hi va gens malament, només cal veure les seves carteres, que acumulen una molt raonable rendibilitat, tot i els meus errors inicials.

La missió de Inbestme està íntimament lligada a aquesta història. La mateixa determinació i motivació que ens va impulsar en aquell moment a buscar una solució per a ells, és la que ens segueix impulsant a posar eficients solucions d’inversió a baix cost, a disposició de milers d’estalviadors i inversors, que busquen alternatives millors per als seus estalvis .

Keep calm i segueix al teu pla, edició petroli i coronavirus

Aquests primers dies de març (2020) hem estat testimonis de la caiguda més gran del petroli en tres dècades. L’”or negre” s’enfronta simultàniament a un xoc d’oferta i demanda. Pel costat de la demanda, hi ha la preocupació que la desacceleració econòmica implícita en les polítiques de contenció del coronavirus reduirà la demanda de petroli

Keep calm i segueix al teu pla, edició Coronavirus

Durant els últims dies, un augment en els casos de Coronavirus (COVID-19) a tot el món ha portat als mercats globals a corregir davant l’expectativa que una major propagació de la malaltia (arribant fins i tot a considerar-se pandèmia) podria danyar el creixement futur mundial.

Què és l’interès compost i com funciona?

Què és l’interès compost? L’interès compost consisteix en l’acumulació de rendiments sobre rendiments anteriors. Per això, és el millor amic de l’inversor i permet acumular riquesa a llarg termini. Sovint, es diu que Einstein va definir una vegada l’interès compost com la vuitena meravella del món. És cert que Einstein va dir això? En realitat

Els comentaris estan tancats.