Poden invertir menors d’edat?

Històries d’enriquiment gairebé instantani. La febre de les criptomonedes. El fenomen Reddit i l’efecte Elon Musk en Twitter, molt abans de comprar-lo. Finalment, la possibilitat d’operar cada moment des del mòbil sense limitacions. En aquest article expliquem si es pot invertir sent menor.

L’atracció dels joves pel món de la inversió no ha parat de créixer des de la pandèmia. Però no és tot tan senzill com sembla. En el següent post veurem com malgrat que els menors no poden invertir per imperatiu legal, tenen a la seva disposició una infinitat d’eines per a beneficiar-se dels avantatges que ofereix el món de la inversió. Això mateix, també pot valer per als pares, ja que han de ser els principals actors.

Es pot invertir sent menor d’edat?

Els menors d’edat no poden invertir a títol propi en els mercats, segons la legislació espanyola. Entre altres coses, perquè fins que no es compleixen els divuit anys no es pot obrir un compte de corretatge amb la qual operar en qualsevol mercat d’inversió.

Convé recordar que cada compravenda de títols que es fa, sigui a través d’una o d’altra plataforma, implica la signatura d’un contracte que ha de complir amb tota la legalitat vigent. Aquest tipus d’acord no pot ser signat per un menor de divuit anys, ja que no té consideració de persona adulta.

Quines alternatives tenen els pares per a invertir els diners sent els seus fills menors?

La impossibilitat de tenir un compte de corretatge, o també coneguda com a broker, no és l’única limitació que té un menor d’edat. Així, per exemple, tampoc poden obrir un compte bancari al seu nom. I només podran aparèixer com a titulars, aquells majors de setze anys, sempre que siguin els seus progenitors o tutors els que hagin obert el compte prèviament.

Quant al món de la inversió, les possibilitats són una mica més àmplies que en el cas d’un compte bancari a l’ús. Així, algunes plataformes ja han començat a oferir comptes especials amb la qual els menors poden operar en Borsa, encara que això sí, amb una sèrie de limitacions.

La part més important és que comptin amb el consentiment dels seus pares o tutors, que han de fer d’intermediaris durant l’obertura del compte. En segon lloc, aquests comptes porten restriccions en aquelles operatives que impliquin un risc elevat com pot ser el palanquejament.

Per això, l’opció més utilitzada continua sent la d’obrir un compte custodi. En poques paraules, es tracta d’un producte d’estalvi i inversió en la qual un adult gestiona el capital existent com a representant del menor. Després, una vegada que el jove aconsegueix la majoria d’edat, es torna el titular del compte, qui a més es converteix en l’únic responsable de la seva gestió i administració.

CTA Cuentas Kids (CAT)

Les millors opcions per als estalvis dels més joves

Dins de l’elevada gamma de productes en els quals invertir, els fons indexats solen ser una gran opció per a assegurar els diners dels més petits de la casa. Així, d’una banda, ofereixen una diversificació perfecta per a espais temporals elevats, alhora que es redueixen els pagaments de comissions mentre creix el patrimoni.

Finalment, se solen triar productes d’inversió en l’àmbit global, perquè així s’ajuda al fet que la diversificació sigui encara més elevada i aconsegueixen una alta rendibilitat, aconseguint en alguns casos una rendibilitat acumulada superior al 10% anual.

El compte Kids d’inbestMe

Hi ha una infinitat de fons amb els quals un menor pot començar a invertir. Al cap i a la fi, replicar un índex, sigui mundial o europeu, no és una cosa excessivament complicada, i per això moltes vegades és preferible apuntar a les comissions que et cobra la gestora o la plataforma que t’embeni aquests fons perquè siguin les més petites possibles.

En aquest cas, una de les millors opcions són els anomenats robo advisor com és el cas d’inbestMe, que ofereix una àmplia gamma de fons indexats, ETFs i altres productes amb una alta rendibilitat a un cost reduït.

A més, inbestMe, la plataforma que té una àmplia experiència en la comercialització de productes d’inversió a Espanya, posa a la disposició dels seus usuaris el seu Compte Kids: això és, un compte d’inversió per a menors.

Així, aquest producte reuneix les condicions anteriorment assenyalades, com mantenir els diners en propietat del menor o que els pares o tutoritzis facin de custodis, però amb unes comissions molt reduïdes. Això permet que el patrimoni creixi molt més ràpid i de manera sostenible.

No esperis més i demana ja el Compte Kids d’InbestMe. Una gran opció per a invertir en el futur i la cultura financera dels teus fills.

CTA Cuentas Kids (CAT)

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment