La transferència fàcil disponible ara en inbestMe per a Europa

El mes d’agost d’aquest 2022 anunciem que inbestMe integrava l’Open Banking/PSD2 en la seva plataforma. Lligat a aquesta integració afegim en el procés d’aportacions en diners, la qual cosa denominem la “transferència fàcil” que es basa en el que en PSD2 es denomina “iniciació de pagaments” és a dir, la possibilitat que des de la plataforma d’inbestMe un usuari es pugui connectar al seu banc i efectuar una transferència bancària amb la mateixa seguretat que si ho fes des del seu banc. El procés, tal com indica el seu nom, és més fàcil, ja que una gran part de la informació és emplenada automàticament per inbestMe (compta destí, concepte) evitant errors i facilitant la identificació posterior.

Quan vam fer aquest llançament vam concentrar els nostres esforços a optimitzar el més possible la integració dels bancs espanyols, que és on inbestMe té la majoria dels seus clients.

El principal motiu d’això va ser que volíem aprendre i millorar al màxim l’experiència d’usuari d’aquesta implementació abans d’integrar bancs d’altres països.

D’aquesta experiència hem arribat a les primeres conclusions de la situació de l’Open Banking/PSD2 a Espanya, i implementat algunes millores per a manejar els errors que es poden produir en el procés.

Com inbestMe dona servei a gairebé tothom, i especialment en tots els països europeus, hem fet una extensió i incorporat la cobertura de la transferència fàcil a la majoria dels països Europeus.

La transferència fàcil disponible ara per als principals països europeus

La legislació del PSD2 és comú a tota la Unió Europea i d’una forma més àmplia a tota la zona SÀPIGA (inclou per exemple el Regne Unit).

La legislació del PSD2 és comú a tota la Unió Europea i d'una forma més àmplia a tota la zona SÀPIGA (inclou per exemple el Regne Unit).

En el quadre superior llistem els països on la transferència fàcil està disponible i el nombre d’institucions financeres que cobrim, incloent-hi els 51 bancs a Espanya i que en total són:

  • 19 països
  • i 2005 institucions financeres
inbestMe world countries with easy transfer coverage

Cobertura de la transferència fàcil a Europa per part d’inbestMe gràcies a l’Open Banking/PSD2

Com veiem hi ha països com Bulgària, República Txeca, Xipre, Grècia, Hongria, Luxemburg, Malta, Romania, Eslovàquia i Eslovènia on aquesta funcionalitat no està disponible. Però, d’altra banda, veiem com els principals i més grans països europeus estan disponibles. Destaquen pel nombre d’institucions, Alemanya amb 1.213, Itàlia amb 355, França amb 114 i el Regne Unit amb 84, a part de les 51 d’Espanya, fins a sumar amb la resta de països les 2005 institucions esmentades dels 19 països.

NL-CTA Cuenta Ahorro (CAT)

Com fer una transferència fàcil des d’un país europeu

El procés per a fer una transferència fàcil des d’un país europeu és idèntic per a tots els països. Trobarem la possibilitat d’afegir un compte nou. El país per omissió és Espanya però si cliquem en el cercador o simplement comencem a escriure les primeres lletres d’un país trobarem tots els països:

COM FER UNA TRANSFERÈNCIA FÀCIL DES D'UN PAÍS EUROPEU

Un cop seleccionat el país (en l’exemple triem Alemanya), ens apareixeran tots els bancs disponibles al país i podrem procedir a buscar la institució financera, de la mateixa manera:

Selecciona el teu banc

N’hi ha prou amb seleccionar el nostre banc i seguir amb el procés que descrivim com a annex.

És important tenir en compte que la transferència fàcil només està disponible en Euros.

Per a altres monedes no és possible, de moment, usar la transferència fàcil i cal continuar usant la transferència manual.

ANNEX: Com veure la llista d’institucions disponibles

Per a afegir un banc o saber si el teu banc permet la transferència fàcil segueix els següents passos:

Accedeix primer al compte a la qual vols transferir els diners i dins d’ella selecciona en el menú:

  1. Aportar/Traspassar
  2. Posa l’import que vols aportar
  3. I clica afegir un compte nou
  4. Selecciona el país (per exemple Alemanya)
  5. Clica en la casella de »Selecciona» el teu banc i t’apareixerà una llista
  6. Selecciona el banc o usa el cercador.
  7. Una vegada seleccionat el banc, si et surt per omissió seleccionat el botó de “Transferència fàcil” en clicar següent, és que està disponible.

Si intentes fer una transferència fàcil des d’un banc que no està disponible, et sortirà aquest missatge: “El banc seleccionat no suporta transferència fàcil” tal com en la imatge.

El banc seleccionat no suporta transferència fàcil

NL-CTA Todos los Servicios (CAT)

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos requeridos están marcados *

Este sitio esta protegido por reCAPTCHA y laPolítica de privacidady losTérminos del servicio de Googlese aplican.

El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

Publicar comentario