Un regal pel teu pla de pensions? El que ningú t’explica

Els últims mesos de l’any són especialment intensos en les entitats financeres, especialment a l’hora de captar nous clients als seus principals productes. L’exemple estrella són, sens dubte, els plans de pensions, on els gestors tradicionals incentiven la seva contractació amb diverses tècniques, arribant a oferir fins i tot un regal pel teu pla de pensions si es traspassa el capital a la seva entitat.

No obstant això, aquestes bonificacions d’aquestes entitats són, en moltes ocasions, un regal enverinat.

La lletra petita dels regals dels plans de pensions

Les entitats aconsegueixen fins al 80% de les aportacions als plans de pensions en els últims mesos de l’any. Un dels principals atractius d’aquests productes són els regals i bonificacions que ofereixen per realitzar el traspàs del pla a la seva entitat. Molts estalviadors es llancen a invertir en ells sense tenir en compte la lletra petita, que, no obstant això, pot suposar una important diferència.

La fiscalitat dels regals i bonificacions

Tant els regals com les bonificacions que ofereixen les entitats financeres tributen en l’IRPF. L’Agència Tributària recorda que l’import del regal que rep un client bancari “es considera a efectes fiscals rendiment de capital mobiliari, subjecte a tributació i a ingrés a compte del 15%”.

Quant a les bonificacions, en tractar-se d’una espècie d’interès que s’abona en metàl·lic al nou client, tributarà com la resta dels rendiments del capital mobiliari. En conseqüència, hauràs de pagar els impostos corresponents a la base imposable de l’estalvi.

PP ISR CAT

Exigències de termini

Normalment, les entitats que ofereixen bonificacions i regals tenen com a contrapartida unes exigències de permanència que poden ser més o menys generoses.

En molts casos, les entitats obliguen a mantenir els diners en el pla de pensions durant almenys 12 o 24 mesos. En aquest període, no es podrà traspassar l’estalvi a un altre pla de pensions i, en cas de fer-lo, s’aplicarà una penalització que anul·laria per complet el valor del regal.

Els límits màxims d’obsequis

Les entitats apliquen una bonificació que pot arribar fins al 10% per traspassar el pla de pensions. No obstant això, aquestes bonificacions són sovint enganyoses, ja que estableixen un límit màxim de diners a bonificar.

Per exemple, si una entitat aplica una bonificació del 10% per la totalitat del pla a traspassar, però al seu torn estableix un límit màxim de 500 €, un estalviador que traspassi 10.000 €, tan sols rebrà 500 €, i no els 1.000 € que en principi hauria d’abonar.

Aprofita ara per a obrir el teu Pla de Pensions per tan sols 250 €, sense marejos, amb altes rendibilitats i amb baixes comissions a través de inbestMe.

Todos los servicios - CAT

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment