Trucs per estalviar II

521 € per les vacances

Com a continuació de l’últim post amb trucs per estalviar, seguirem buscant formes de fer créixer el nostre estalvi mensual, per aprofitar la màgia de l’interès compost.

Recorda que cada 100 € extres que puguis estalviar cada mes,  poden arribar a convertir-se en 57.000 € * extres, al cap de 20 anys. Avui parlarem de les vacances, una de les despeses discrecionals que més esperem al llarg de l’any, però abans vull fer un incís, ja que és bo que recordem que hi ha moltes famílies que no poden marxar de vacances ni una sola setmana a l’any. De fet, és un dels factors que hom té en compte per mesurar el llindar de pobresa.

Els espanyols tenien previst gastar una mitjana de 521 € per a les vacances de l’any passat, això vol dir que una família de 4 membres, de mitjana, es gasta gairebé 2.100 €. Sembla bastant, tenint en compte els ingressos mitjans de les famílies.

Errors i trucs

Un error que solem cometre és anar-nos de vacances a crèdit, és a dir, vaig a un lloc que em ve molt de gust, però com que no tinc l’efectiu, pagaré amb finançament. Finançar les vacances ens acabarà comportant més despeses. Ens convé anar de vacances segons les nostres possibilitats, en cada moment. Si somiem amb un viatge a les antípodes, calculem quant costa i estalviem per a aquest objectiu.

Un altre error molt comú en vacances és prendre’ns llicències en la despesa, que no ens prendríem en el nostre dia a dia. Per exemple, havent-hi bones connexions als aeroports, ¿per què moltes vegades acabem demanant un taxi? Potser ens semblarà poc, però fent servir el transport públic potser entre anada i tornada en origen, i anada i tornada a destí ens podem estalviar 40 o 50 €. Un altre despesa que augmentem és la dels menjars: potser podríem plantejar-nos fer un únic àpat diari en restaurants, i conèixer els supermercats del nostre destí. Una altra forma d’estalviar menjant és fer-ho com ho fan els locals, és a dir, evitar els restaurants per a turistes.

Una forma molt coneguda d’estalviar és viatjar fora de temporada, o comprar els bitllets amb molta antelació. Una altra, més aventurera, és decidir el destí a última hora aprofitant ofertes d’ últim minut. En alguns casos podem arribar a reduir fins a un 40% la nostra despesa de vacances.

També pot ser interessant viatjar d’una altra manera, per exemple anar a un càmping o intercanviar l’habitatge amb persones d’altres països; hi ha algunes webs que et permeten fer-ho de forma senzilla: Intercambiodecasas, GuesttoGuest o Intervac.

Informa’t abans d’arribar al teu destí de les tarifes de transport, potser pots comprar un abonament de transport que et faci estalviar uns euros extres. També procura informar-te de quin dia es poden visitar gratuïtament els monuments i museus, normalment programem les nostres visites sense tenir-ho en compte, però en una família de 4 pot ser un import elevat.

Un parell de consells finals, un tecnològic i un financer. El tecnològic: busca llocs amb wifi per estalviar-te la típica factura de mòbil quan viatges a l’estranger, i planteja’t si no et convé contractar un telèfon local. I el financer, tingues en compte el tipus de canvi a l’hora de comprar les teves divises, de la mateixa manera que mires diferents webs buscant i comparant hotels o buscant i comparant vols, dedica uns minuts a buscar el teu millor canvi de divisa, t’estalviaràs diners.

Els diners que t’estalviïs inverteix-los a llarg termini, d’aquesta manera en el futur encara podràs fer més i millors viatges.

* Exemple d’una cartera inbestMe Dynamic Perfil 8 que donés una rendibilitat mitjana del 8%.

Comparteix aquest article:
LinkedIn
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp