Els ETFs són instruments que cotitzen en borsa, igual que les accions i, en conseqüència, també són susceptibles de fer trading.

La raó és que existeix un mercat organitzat on es pot conèixer el preu en temps real i invertir en ells. A continuació, t’expliquem en què consisteix el trading amb ETFs i si és adequat per a tu.

Què és el trading amb ETFs?

En un mercat de valors, el trading consisteix en la compravenda de valors cotitzats, generalment a curt termini, i amb l’objectiu d’obtenir el benefici més gran possible. Es basa principalment en l’anàlisi tècnica, és a dir, a estudiar l’evolució del preu d’un actiu per a endevinar la seva evolució futura.

En alguns casos, s’utilitzen instruments derivats com els futurs, les opcions, els warrants o els CFDs, que són productes més complexos que utilitzen un actiu com a subjacent, proporcionant una rendibilitat major a costa d’assumir major risc.

Com el seu propi nom indica, el trading amb ETFs usa ETFs en lloc d’accions. Atès que són instruments cotitzats dels quals es pot conèixer el preu en temps real, és possible comprar i vendre a curt termini i així aconseguir el benefici més gran possible. A més, gràcies als derivats, es poden usar els ETF com a actiu subjacent i així obtenir un major benefici.

Tipus d’ETF amb els quals fer trading

Existeix una àmplia varietat de tipologies d’ETF amb els quals es pot fer trading, igual que ocorre amb altres productes. Tot depèn de la propensió al risc de qui inverteix, de les seves preferències del mercat, etc.

Així, es poden distingir diferents tipus d’ETF amb els quals es pot fer trading:

  • En funció de la forma en la qual repliquen l’índex podem trobar amb ETF directes, si repliquen directament l’índex l’evolució del qual segueixen, o inversos, si la rèplica és exactament la inversa.
  • Segons com distribueixen dividends existeixen els ETF d’acumulació, si reinverteixen el dividend en el fons cotitzat, o de distribució, si reparteixen el dividend entre els partícips.
  • Depenent del risc que es vol assumir existeixen els ETFs palanquejats i els no palanquejats, que permeten aconseguir majors beneficis, a cost d’assumir majors pèrdues.

ETFs CAT

Avantatges i inconvenients del trading amb ETFs

Els ETF comparteixen els avantatges dels fons d’inversió indexats i les accions. Alguns dels seus principals avantatges són:

  • Són productes més diversificats que les accions, de manera que es mitiga en certa manera el risc del trading.
  • Amb un sol producte, pots fer trading invertint en diverses accions al mateix temps.
  • Pots accedir a una àmplia varietat de mercats i índexs diferents, tant nacionals com internacionals.
  • Els costos són més baixos que en altres productes, una cosa essencial quan es compra i embeni a curt termini.

Entre els desavantatges podem esmentar les següents:

  • Són productes ja per si mateix complexos que no tothom entén. Però, a més, en aplicar productes derivats que utilitzen l’ETF com a subjacent i el palanquejament, l’operativa es complica encara més.
  • La compra i venda d’ETF a curt termini té unes comissions que poden reduir sensiblement la rendibilitat obtinguda.
  • Amb cada operació, és necessari tributar pels guanys assolits, a diferència de la inversió a llarg termini, que aprofita el diferiment fiscal.

Com fer trading amb ETFs?

Per a fer trading amb ETFs, has d’obrir un compte en un bróker que ofereixi aquest tipus de productes, especialment els que tu vols comprar i vendre. En aquest cas, i atès que faràs operativa a curt termini, és important que el ETF ofereixi tota la informació necessària per a fer trading, com els seus preus, les tarifes i una altra informació rellevant sobre les seves dades fonamentals.

I si, a més, compten amb eines d’anàlisi tècnica, millor que millor. En general, l’obertura del compte és en línia i en poques hores podràs començar a operar.

Tot seguit, hauràs de dipositar els fons en el compte. Els brókers solen establir unes quantitats mínimes, però solen ser bastant baixes. Després, has de buscar el ETF que desitges comprar i executar l’operació.

Els brókers disposen d’eines com l’stop loss o el take profit, bàsiques en el trading, que permeten fer operacions automàtiques de venda quan l’ETF aconsegueix un determinat preu. És crucial posar-les perquè la venda es produeixi just en el moment en el qual l’inversor cregui convenient.

Inverteix en ETF amb baixos costos a través de inbestMe

Gràcies a inbestMe ETFs podràs invertir en una cuidada selecció d’ETFs que repliquen el rendiment dels millors i més populars índexs del món. Tals fons han estat triats de manera estratègica perquè assoleixin el seu millor rendiment en el mitjà/llarg termini.

InbestMe monitorarà el teu pla i, en cas necessari, el comitè d’experts podrà fer canvis puntuals en la composició per a seguir sempre la millor estratègia.

Todos los servicios - CAT

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment