La majoria de serveis són negociables

Avui en dia, gairebé tot es pot negociar. Quan algú et fa un pressupost el primer que fas és intentar rebaixar el preu mantenint les prestacions. En canvi, en el món financer això passa poc. Donem per fet que, quan anem a la nostra entitat i demanem un préstec o obrim un dipòsit, el preu que ens dóna el nostre gestor és un preu tancat, com si haguéssim entrat al supermercat a per una caixa de galetes i dos quilos de taronges.

La realitat és una mica diferent. Si bé hi ha productes o serveis que tenen un cost estandaritzat, per exemple un fons d’inversió o un pla de pensions, altres es poden negociar. Per exemple, una hipoteca pot tenir un cost o un altre, depenent de la nostra vinculació amb l’entitat financera o la nostra capacitat d’endeutament, d’estalvi, etc. Lògicament no ens cobraran el mateix, si comprem un pis demanant el 100% de l’import, que si demanem el 40%, o si mantenim inversions en la mateixa entitat o si cobrem la nòmina i passem els rebuts per compte vinculat a la hipoteca.

El mateix passa amb les comissions: avui en dia hi ha moltes entitats que no cobren per alguns serveis, altres que cobren segons el client i altres que cobren a tots aquells que no es sentin a negociar.

Les comissions no sempre són justificades

Sempre he pensat que el pitjor de les comissions bancàries és el seu nom. En el fons, és lògic que es cobri pels serveis prestats, però hi ha comissions que són difícils de justificar. Per exemple, un cop implantat el sistema de pagaments europeus SEPA, quina diferència suposa per a l’entitat realitzar un traspàs d’un compte a un altre, una transferència nacional o una d’internacional? Cada dia estan sortint més solucions de pagaments que faran que al final no és que totes les transferències seran gratis, sinó que hauran de ser a l’instant.

Sembla estrany, que per exemple pugui aconseguir que m’ enviin un paquet de Singapur Espanya en pocs dies i, en canvi, si faig una transferència a aquest país, pugui trigar més a arribar.

Però tornem al cost. Si demà haguessis de fer una transferència a un altre país de la UE, sabries calcular quant et costarà? Si saps l’import i no és 0 et recomano que ho vagis a negociar amb la teva entitat, i si no ho saps també et recomano, en el cas que hagis d’efectuar una transferència, que el negociïs abans.

¿Has pensat invertir en Aigua? Podria ser la teva inversió estrella.

Heu vist la pel·lícula “La gran aposta“? Per als que no, aquesta pel·lícula estrenada a finals del 2015, explica la història real de Michael J. Burry, gestor d’un hedge fund i un dels pocs que es va adonar de la bombolla creditícia i hipotecària, invertint a la baixa, en hipoteques subprime mitjançant CDS (credit-default swaps),

La Reserva Federal puja els tipus d’interès un 0,25% i la TAE dels nostres Comptes d’Estalvi pujarà al 4,30%

La Reserva Federal puja els tipus d’interès un 0,25%. Ahir la Reserva Federal va decidir pujar els tipus d’interès un 0,25%. Amb això, el rang objectiu oficial dels fons de la FED se situa entre el 4,75% i el 5,00%.

Una inversió segura per al/la jove inversor/a

Quina és la distribució d’actius òptima, per a un/a jove inversor/a?

Els comentaris estan tancats.