A pesar de que cada inversor sigue una estrategia de inversión diferente, el objetivo de todos ellos es siempre el mismo: obtener la máxima rentabilidad posible ajustada al riesgo asumido. Y uno de los mejores productos para lograrlo son los ETFs, también conocidos como Exchange Traded Funds o, simplemente, fondos cotizados. Entonces, ¿cómo mejorar la rentabilidad de los ETFs?

Primer, destacar les seves característiques, especialment respecte a diversificació i costos, han fet que els ETF siguin un dels productes més populars del mercat. A continuació, t’expliquem quins són els factors que influeixen en la seva rendibilitat i quins passos seguir per a millorar-la.

Què influeix en la rendibilitat dels ETFs?

Existeixen diversos factors que influeixen en la rendibilitat d’un ETF, alguns que són directament aplicables al producte i els altres a la seva evolució.

L’evolució del mercat

El primer factor és, evidentment, l’evolució del mercat, que no és controlable per l’inversor. A l’ésser un tipus de producte que, bàsicament, replica índexs borsaris, la seva evolució depèn directament de la seva cotització en un moment determinat.

La rendibilitat serà causada per la diferència entre el preu de venda i el preu de compra. Com més gran sigui aquesta diferència, major serà també la rendibilitat de l’actiu. Per això, l’objectiu és comprar quan el mercat està baix i vendre quan està alt.

Encara que aquesta teoria sembla senzilla, en realitat és molt difícil d’aplicar, especialment per als petits inversors. Per això, moltes opten per realitzar una estratègia més senzilla, com el Dollar Cost Averaging, a través del qual es compra la mateixa quantitat cada mes, comprant així més quan el mercat està barat i menys quan està car.

Dividends

Moltes de les empreses que formen part dels índexs replicats pels ETFs reparteixen dividends entre els seus accionistes. I aquests dividends tenen un impacte directe en la rendibilitat del producte.

Existeixen dues formes de ETFs en funció de la forma en la qual distribueixen els seus dividends: de repartiment, que paguen els dividends en metàl·lic a l’inversor; i d’acumulació, que acumulen els dividends al patrimoni del fons.

Quan tries un ETF d’acumulació, la rendibilitat de la cartera augmenta i, a més, està exempt de tributació. D’aquesta manera, aprofites al màxim la rendibilitat que pot oferir aquest ETF.

Els costos

Les comissions també influeixen en la rendibilitat del producte. A menors costos, major rendibilitat. De fet, si aconsegueixes reduir el cost de la compra a valors pròxims a zero, la teva rendibilitat serà la mateixa que la del mercat.

En aquest sentit, tant els ETFs com els fons indexats són productes ideals, precisament perquè la filosofia de gestió passiva permet oferir comissions més baixes a causa del seu estil de gestió.

Així, s’assoleix millorar la rendibilitat de la cartera de l’inversor sense que això signifiqui invertir en productes de pitjor qualitat.

El termini de la inversió

No és el mateix invertir a curt que a llarg termini. De fet, en terminis més curts, els mercats són impredictibles, i pots guanyar molts diners o perdre bona part de la teva capital.

No obstant això, quan parlem d’horitzons llargs d’inversió, superiors als deu anys, la cosa canvia, i molt. Segons una anàlisi de J. P. Morgan Asset Management, cap inversor hauria perdut diners en borsa estatunidenca durant períodes d’almenys 20 anys, ni tan sols invertint en el punt més alt previ a qualsevol crisi.

ETFs CAT

I què ETFs són els millors en termes de rendibilitat?

Evidentment, també pots optar per triar un ETF que històricament hagi llançat bons resultats. Això sí, has de tenir en compte que rendibilitats passades no asseguren rendibilitats futures, de manera que ningú pot assegurar-te que vagis a aconseguir aquests resultats en el futur.

En els últims anys, els ETFs amb millor comportament pertanyen al sector tecnològic, del mercat estatunidenc o mundial i de renda variable. De fet, els ETFs que repliquen l’índex S&P 500 o el MSCI World han llançat rendibilitats superiors al 20% anualitzat a cinc anys.

En realitat, en apostar per ETFs de renda variable, amb una estratègia de DCA a llarg termini, estaràs apostant per la inversió que tradicionalment ha estat més rendible en períodes llargs. De fet, com hem vist, aquesta estratègia és a vegades més segura que apostar per la renda fixa, així que amb probabilitat estaràs apostant a cavall guanyador.

Inverteix en inbestMe per a obtenir una major rendibilitat en els ETFs

Gràcies a inbestMe ETFs, estaràs invertint en una cuidada selecció de fons indexats cotitzats que repliquen el rendiment dels millors índexs del món, que són al mateix temps els millors en termes de rendibilitat. Tals fons han estat triats de forma 100% estratègica perquè aconsegueixin el seu millor rendiment en el mitjà/llarg termini. I, per descomptat, podràs invertir en molts dels ETFs més rendibles del moment.

ETFs ISR

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment