Rebalancejar una cartera

Afegeix rendibilitat extra i redueix la volatilitat

Rebalancejar una cartera, és el procés pel qual s’assegura que les característiques d’aquesta, estan alineades al màxim amb la seva composició prevista. Aquest, és un procés metòdic, pel qual es manté el portafoli objectiu, davant les evolucions i la volatilitat del mercat, venent els actius que han evolucionat millor i comprant els que han evolucionat pitjor. Aquest procés és en realitat practicat per pocs inversors, ja que tot i que té tota lògica, aquests no tenen, sovint, la disciplina de exercir-la.
El que s’aconsegueix per aquest procés, és no només mantenir l’estructura desitjada i per tant el risc de l’inversor, sinó el que és més important, s’aconsegueix optimitzar el rendiment final de la cartera. Estudis demostren, que rebalancejant una cartera, es pot obtenir 0,5% de rendibilitat addicional, a més de reduir la volatilitat i el risc. Recordem que per la màgia de l’interès compost, aquest modest 0,5% es convertiria en gairebé 12.000 €, al cap de 20 anys (invertint 100.000 €).

Com invertir

A les nostres carteres periòdicament fem una revisió de les carteres dels nostres clients per rebalancejar- les.

És un procés, que implica determinació, sobretot en moments de volatilitat extrema, ja que en gran mesura és anar a la contra del mercat, però amb tot el sentit comú: venent car i comprant barat, en contra del que la psicologia financera ens impulsa a fer tot sovint; que és fer totalment el contrari.

Per executar aquest procés, entren en joc altres aspectes com ara els costos de transacció i impostos.

D’una banda, cal combinar els beneficis del rebalanceig amb els costos addicionals que es produeixen en el procés de compravenda.
Però, encara és més important tenir en compte la fiscalitat. En el procés de rebalanceig, es combinen també les possibilitats d’anticipar pèrdues i obtenir “crèdits fiscals” per reduir la nostra factura fiscal.

Si vols començar a fer les primeres passes en el món de la inversió, les nostres carteres Inbestme Strategic són una excel·lent manera de començar.

Coneix el teu perfil d’inversió i comença a invertir amb nosaltres, com més aviat millor. El temps és el millor aliat per a l’inversor disciplinat.