Quins són els millors fons d’inversió en 2022?

2022 està sent un any nefast en els mercats financers. La majoria dels índexs mundials han perdut part dels guanys dels últims anys, degut sobretot al temor a la inflació, els conflictes bèl·lics i l’escassetat de components i recursos. Tant és així que alguns índexs com el S&P 500 i l’EURO STOXX ja s’han deixat més del 20% des de principi d’any, el Nasdaq arriba al gairebé 30%. No obstant això, malgrat aquestes circumstàncies, encara existeixen fons amb un excel·lent comportament en 2022. A continuació, fem una petita llista dels millors fons d’inversió en 2022.

Els millors fons d’inversió en 2022 per rendibilitat

Alcalá Multigestión Garp FI

Aquest fons s’enquadra dins de la categoria de mixtos flexibles, i inverteix en una selecció d’actius de diferents àrees geogràfiques, fonamentalment de la zona Euro, els Estats Units, el Japó, Suïssa, Gran Bretanya i altres països de l’OCDE. A més, fins a un 25% de la seva cartera està invertit en valors de països emergents.

En el que va de 2022, és el fons que major rendibilitat ha obtingut, amb una revaloració del capital del 64,2%, encara que en els dos últims anys havia collit rendibilitats negatives que havien arribat fins al -54,9% en 2020.

BlackRock Global Funds – World Energy Fund A2 EUR

Aquest fons inverteix en valors de renda variable cotitzats pertanyents a empreses amb una participació significativa en activitats relacionades amb l’exploració, desenvolupament, producció i distribució d’energia, així com de noves tecnologies energètiques a escala internacional.

En 2022, aquest fons ha aconseguit una rendibilitat del 58,7%, en línia amb l’obtinguda en 2021, quan va aconseguir un gens menyspreable 52,6%. No obstant això, en 2020 havia caigut un -34,6%.

NN (L) Energy – P Cap EUR

Aquest fons d’inversió també pertany a la categoria del sector de l’energia, concretament del petroli i del gas a escala internacional, encara que molt concentrada als Estats Units. La cartera es gestiona de manera activa en relació amb l’índex MSCI Energy. El fons no cobreix el risc de tipus de canvi.

En 2022, la seva rendibilitat és del 53,9%, però en 2020 també havia perdut un -38,3%.

FI CAT

Goldman Sachs North America Energy

Igual que els anteriors, aquest fons també inverteix en empreses pertanyents al sector de l’energia, encara que el seu focus està en empreses que inverteixin fonamentalment en infraestructura energètica.

La seva rendibilitat en 2022 és del 52,1%, en línia amb l’obtinguda en 2021. No obstant això, igual que les anteriors, 2020 va ser un mal any, ja que va perdre un -30,1%.

Schroder International Selection Fund Global Energy Accumulation USD

L’objectiu d’aquest fons són els valors de gran capitalització de diferents àrees geogràfiques, fonamentalment els Estats Units i la zona Euro, que pertanyen al sector energètic.

Tant aquest any com el passat, el fons s’ha comportat de manera excel·lent, havent obtingut una rendibilitat superior al 50%. No obstant això, igual que els anteriors, 2020 també va ser un mal any per a la seva cartera, en deixar-se un -37,9%.

Vontobel Fund – Commodity USD

L’objectiu d’aquest fons és la rendibilitat a llarg termini en dòlars, invertint principalment en swaps, forwards, futurs, opcions i bons, prenent com a referència l’índex DJ-AIG Index Sèrie. Pertany a la categoria de matèries primeres diversificades.

En 2022 ha aconseguit una rendibilitat del 43,1%, molt superior a l’obtinguda pel mercat. Va ser similar a la collida en 2021, quan va assolir un 44,3%.

Todos los servicios - CAT

Threadneedle (Lux) – Enhanced Commodities

Aquest fons d’inversió inverteix de manera majoritària en instruments financers derivats. El subjacent són índexs de matèries primeres o sub-índexs composts de contractes de futurs sobre matèries primeres. Està denominat en dòlars i pertany a la categoria de matèries primeres diversificades.

En 2022, la seva rendibilitat és del 40,3%, lleugerament superior a l’obtinguda en 2021, quan va collir un 33,4%.

Aquests fons estan esbiaixats al sector de l’energia o de “matèries primeres” (commodities). Aquest any 2022 són molt poques les classes d’actiu que estan en positiu i és precisament el sector de l’energia un dels més destacats (ja ho patim també, d’altra banda, en el rebut de la llum o de la calefacció).

Quan algunes classes d’actiu de les que en general són cícliques (o estan exposades a temes geopolítics) han pujat considerablement, hi ha un risc alt que aquest comportament es giri en sentit contrari. Per tant, la nostra recomanació en cas que es vulgui tenir exposició a alguna classe o temàtica concreta a l’hora d’invertir, és fer-ho sempre amb uns percentatges dins de la cartera que ens permeti estar còmodes amb el nostre perfil de risc, objectiu i horitzó temporal.

Les nostres carteres estan àmpliament diversificades geogràficament i sectorialment. La distribució té en compte la visió estratègica de llarg termini del Comitè. També mantenim un determinat control sobre l’exposició al risc de divisa no euro.

Creiem que aquest tipus de carteres encaixen perfectament per al 90% dels inversors. Aquells que vulguin incorporar algunes classes concreta d’actius, ho poden fer amb el servei personalitzat inbestMe Plus. També és vàlid fer-ho un mateix (amb una gestió més tàctica o “satèl·lit”), si es tenen prou coneixements, temps i disciplina per complementar una cartera estratègica (“nucli”).

Inverteix en els millors fons d’inversió amb inbestMe

Gràcies a inbestMe, podràs invertir en els millors fons d’inversió del mercat en 2022, amb fins a un 85% menys de costos per a millorar la teva rendibilitat a llarg termini. Recorda que rendibilitats passades no garanteixen rendibilitats futures, de manera que aquestes revaloracions no tenen per què romandre en el temps.

ETFs CAT

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment