Què és un robo advisor i per què triar a inbestMe

Els robo advisors són l’últim gran progrés fet en el món de la inversió per a facilitar l’accés a tota mena de públic. La idea va néixer en plena desfeta econòmica, en 2008, com a resposta a la crisi reputacional dels assessors financers tradicionals. En aquest article t’expliquem què és un robo advisor i per què ha canviat al sector de les finances.

De fet, el primer robo advisor del món va ser el de Betterment i es va configurar sense un mínim d’inversió i amb tot just uns interessos del 0,15%. Més tard, Personal Capital, FutureAdvisor Premium, Nutmeg i Wealthfront van aprofundir i van desenvolupar encara més la idea.

Què és un robo advisor?

Encara que totes aquestes signatures van crear, de nou, productes d’alta gamma. Així, per exemple, Personal Capital requeria una inversió mínima de 100.000 dòlars i els interessos eren del 0,89%. Per part seva, Nutmeg i Wealthfront van apostar per quantitats i cobraments més reduïts. La raó era que a mesura que s’estenia la tecnologia, els costos eren menors, per la qual cosa es podia arribar a més gent.

Al final, aquests avanços van anar perfilant la figura que avui representa els robo advisors. També conegut com a gestors automatitzats, es tracta de plataformes digitals que utilitzen algorismes per a oferir carteres de fons eficients. En el procés, la supervisió humana és limitada, ja que actuen com a assessors financers. Aquesta característica possibilita tant funcionar amb unes comissions molt baixes com poder utilitzar-les, malgrat no tenir massa coneixement en la matèria.

Per què els robo advisors han canviat al sector de les finances?

El resum de l’anterior és evident: els robo advisors han aconseguit que qualsevol ciutadà pugui acostar-se al món de la inversió beneficiant-se dels seus avantatges i resultats en el llarg termini.

De fet, fins no fa molt aquest tipus de servei era prohibitiu en molts casos. En el cas d’Espanya, un assessor financer prototip exigia una inversió mínima que podia anar dels 25.000 als 50.000 euros. Fins i tot, en molts casos exclusius, aquestes xifres exigides podien ser molt més altes.

A més, entraven en joc dos problemes més: les elevades comissions i els interessos particulars. Així, l’assessoria d’un professional no sols requeria (i encara requereix) d’un capital elevat, sinó també exigia d’un pagament superior al 2% en concepte de comissions. Un pagament que durant l’època de bonança es va fer sense massa preguntes, però que quan els resultats van ser terriblement dolents, amb la crisi, va esclatar per l’aire.

I és que malgrat que els pagaments i el capital moltes recomanacions estaven viciades. Aquí entren els interessos de molts agents. Per exemple, molts bancs recomanaven invertir en els seus propis fons malgrat els seus mals resultats. Una pràctica que continua existint avui dia.

Todos los servicios - CAT

Avantatges dels robo advisors

Enfront d’això, el naixement i el posterior desenvolupament dels robo advisors han anat mostrant un gran nombre de virtuts.

  • Baixos costos i comissions competitives.
  • Senzillesa: simplement necessites un test de perfil de risc.
  • Procés automatitzat: permet personalitzar el producte.
  • Inversió mínima assequible.
  • Permeten aportacions periòdiques amb pocs diners.
  • Carteres diversificades i eficients, a través de ETFs i fons indexats.
  • Transparència: els robo advisors milloren l’accessibilitat i disponibilitat d’informació gràcies a la seva distribució en línia.

Per què triar inbestMe?

Fins ara hem vist les bondats d’invertir amb un robo advisor. Tanmateix, és necessari conèixer què ofereix cadascun. Per a això, us comptem el cas d’inbestMe. Una plataforma amb més d’un lustre d’història i desenvolupament, amb un catàleg de productes molt extens i que posseeix una àmplia base de clients, la qual cosa permet unes comissions molt reduïdes.

De fet, és aquesta última part un dels seus grans atractius. En concret, la comissió màxima que es paga en inbestMe és de tot just el 0,41% del capital, però aquest és el màxim i normalment s’abonen taxes molt més baixes. A més, el capital inicial requerit és de 1.000 euros per al cas dels fons indexats i de tot just de 250 euros per als fons de pensió. Finalment, es poden anar realitzant aportacions periòdiques sense importar la quantitat.

A més, amb un tracte pròxim i professional es guiarà pas a pas a cada inversor. Per als novells és una manera d’aprendre el camí, mentre que, per als més veterans, triar a inbestMe és una mostra de confiança. En definitiva, si vols començar a posar als teus estalvis a treballar no dubtis a contactar a través de la pàgina d’inbestMe.

FI CAT

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment