Els fons cotitzats, més coneguts com a ETF o Exchange Trade Funds per les seves sigles en anglès, s’han convertit en un dels productes més populars de l’univers inversor. En essència, combina les característiques d’un fons indexat i una acció, conjuminant els avantatges de tots dos en un únic producte. La pregunta que molts es fan és: quan és rendible invertir en ETFs?

És un dubte raonable, especialment tenint en compte el gran ventall de productes que existeixen en l’actualitat per a invertir. A continuació, et comptem tots els detalls.

Curt o llarg termini? L’horitzó temporal ideal perquè els ETFs siguin rendibles

A pesar que la borsa és un mercat que, en l’imaginari col·lectiu, permet obtenir guanys ràpids, la veritat és que tendeix a ser la millor opció per als inversors a llarg termini.

Existeixen nombroses evidències que ho indiquen, ja que, a llarg termini, la bossa és rendible.

I aquí és on radica precisament la popularitat dels ETFs, especialment si es comparen amb altres actius similars. Amb una acció, no pots diversificar, almenys directament. Necessitaràs invertir en una cistella d’accions, la qual cosa pot ser tediós i bastant car.

Els ETF, en canvi, faciliten accés a nous i petits inversors, replicant qualsevol índex amb facilitat seguretat i, el millor de tot, amb costos molt baixos, especialment si es compara amb altres productes.

Gràcies a ells, i sense necessitat d’invertir massa temps i esforç, qualsevol inversor pot obtenir els beneficis de la borsa que, com demostra l’evidència empírica, superen en rendiment als fons gestionats el 97% de les vegades.

És a dir, en línies generals, els ETF seran rendibles en la gran majoria d’ocasions, especialment aquells que repliquen índexs de renda variable. De fet, si t’estàs preguntant on invertir, el ETF és garantia d’èxit gairebé amb total probabilitat en el que a rendibilitat es refereix.

Els costos redueixen la rendibilitat neta dels ETF

Evidentment, les comissions tenen un paper fonamental a l’hora de calcular la rendibilitat d’un ETF. Però no hi ha res del que preocupar-se, ja que aquests instruments tenen comissions més baixes que la resta. De fet, segons dades del Wall Street Journal del 2018, els costos dels ETFs estan bastant per sota dels costos de fons tradicionals; un ETF mitjana sol tenir un nivell de despeses de 0,44% (total expense ràtio).

Això significa que, per cada 1.000 € invertits en ETFs pagarem de mitjana solament 4,40 € per la gestió, custòdia i altres serveis relacionats.

Aquest cost és sensiblement inferior a la mitjana de les comissions dels fons d’inversió, que ascendeix fins a l’1,74%, encara que existeixen productes com els fons indexats que apliquen costos més reduïts, del voltant el 0,50%.

En realitat, aquests costos gairebé mai se solen tenir en compte a l’hora d’invertir, quan el seu impacte pot ser més que significatiu en la cartera d’un petit inversor.

Per això, de nou, el ETF sol ser una garantia de baixos costos.

ETFs CAT

Però, llavors, és rendible invertir en ETFs?

La resposta és sí, encara que amb matisos. En els últims deu anys, alguns ETF que repliquen l’evolució del S&P 500 han aconseguit rendibilitats de fins a un 260%. Encara que no sempre té per què ser així, ja que rendibilitats passades no garanteixen rendibilitats futures.

No obstant això, tenint en compte que els índexs solen agrupar les empreses de major capitalització d’una regió o sector. El més probable és que, dins d’elles, estiguem triant algunes de les companyies amb major probabilitat d’èxit.

Si, a més, tries un ETF que estigui referenciat al món, estaràs obtenint un dels productes amb el millor binomi rendibilitat-risc. Cal no oblidar que, en el món modern, l’economia tendeix a créixer, la qual cosa es trasllada a la rendibilitat dels ETF, i res fa indicar que això vagi a ser diferent en el futur.

L’important és que, facis el que facis, triïs un producte amb baixos costos i que estigui prou diversificat. D’aquesta manera, t’asseguraràs la millor opció en termes de rendibilitat i risc.

És rendible invertir en ETFs amb baixos costos a través de inbestMe?

Si, gràcies a inbestMe ETFs podràs invertir en una selecció de ETFs que repliquen el rendiment dels millors i més populars índexs del món.

Tals fons han estat triats de manera estratègica perquè aconsegueixin el seu millor rendiment en el mitjà/llarg termini. inbestMe monitorarà el teu pla i, en cas necessari, el comitè d’experts podrà fer canvis puntuals en la composició per a seguir sempre la millor estratègia.

Ara ja saps quan és rendible invertir en ETFs, per la qual cosa, has de recordar que la inversió a llarg termini és la inversió més rendible.

ETFs ISR

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment