Quan és bon moment per a invertir en 2023?

2022 va marcar un punt d’inflexió per a molts inversors. Després de diversos anys en què la borsa havia crescut de manera sostinguda, l’any passat es va produir un important canvi de tendència, amb les tecnològiques com les grans damnificades per aquesta situació. Per això, és normal que molts inversors es preguntin si és bon moment per a invertir.

I encara que 2023 ha començat amb importants pujades en borsa, encara hi ha molta gent que es pregunta si ara és bon moment per a invertir. En aquest article, analitzarem tots els detalls per a determinar si invertir ara o esperar als pròxims mesos.

Els factors a tenir en compte en 2023

En la comunitat inversora, hi ha una frase que ha adquirit cada vegada més popularitat «El millor moment per a invertir va ser ahir i el següent millor moment, és avui». Dit d’una altra manera, la millor opció és començar a invertir com més aviat millor, i mantenir la inversió a llarg termini.

Però, aquesta màxima es pot aplicar també en 2023? En realitat, el panorama econòmic i financer d’enguany que acaba de començar és bastant diferent del de 2022.

Els bons i la renda fixa han guanyat terreny durant aquests últims mesos, gràcies al canvi de tendència en la política monetària per part dels bancs centrals per a lluitar contra la inflació.

Tanmateix, això no vol dir que la renda variable no sigui una inversió interessant. De fet, molts analistes asseguren que la crisi, la recessió, la inflació o la guerra a Ucraïna no provocaran pèrdues majors en els valors que les ja registrades. Un motiu de pes que indica que pot ser un bon moment per a comprar i obtenir beneficis a llarg termini durant 2023.

No obstant això, a alguns valors, com els del sector financer, els afavoreix aquesta situació d’augment en els tipus d’interès, ja que millora els seus balanços i el seu marge d’intermediació, que és la seva principal font d’ingressos.

A més, la inversió sostenible (o ISR) continuarà sent una de les estrelles de 2023, gràcies a la cada vegada major conscienciació de la població en matèria de responsabilitat social i mediambiental.

Política fiscal i monetària: què ocorrerà en 2023

Aquesta conjuntura dependrà del que ocorri en l’àmbit monetari i fiscal. Tot apunta al fet que els bancs centrals, especialment el Banc Central Europeu i la Reserva Federal, continuaran la seva política d’augment de tipus d’interès durant aquest trimestre. Fins i tot encara que la inflació ja està donant símptomes d’esgotament.

En els pròxims trimestres de 2023, la tendència no sembla molt diferent: tot apunta al fet que els desequilibris persistiran, especialment en el que a inflació es refereix.

Això es tradueix en majors tensions alcistes en els tipus d’interès, que pot fer que la majoria dels bancs centrals augmentin de nou per un total entre 50 punts bàsics i 100 punts bàsics, segons una recent anàlisi d’EY.

A tot això se li suma el que ocorri a escala fiscal. Depenent de la recessió actual, que ja es dona per feta, els estats poden optar per un augment de la despesa pública per a augmentar la demanda agregada i, per tant, impulsar el creixement econòmic.

Uns altres, en canvi, poden optar per un augment d’impostos per a reduir el dèficit fiscal. La qual cosa podria aprofundir la magnitud de la crisi.

CTA Fondos Indexados (CAT)

El llarg termini i la diversificació: les principals estratègies en 2023

En realitat, l’estratègia d’inversió de 2023 per a la majoria d’inversors no hauria de ser molt diferent de la d’anys anteriors. Amb una estratègia a llarg termini i correctament diversificada, no hauríem de preocupar-nos quan és bon moment per a invertir.

Davant la dificultat de determinar el timing del mercat adequat, el millor és començar a invertir des de ja i mantenir la inversió en cartera.

A més, amb una estratègia combinada de Dollar Cost Averaging (DCA) a llarg termini i correctament diversificada a través de fons d’inversió o altres instruments financers similars, es compensen les pèrdues d’uns actius amb els guanys en uns altres, comprant més quan el mercat està barat i menys quan està car.

I, finalment, està el rebalanceig d’una cartera. Aquesta estratègia serveix per a realinear la teva cartera de nou a la teva assignació d’actius òptima i original d’acord amb el teu perfil d’inversor.

L’impacte d’aquesta estratègia és tal que alguns estudis demostren que el rebalanceig d’una cartera pot arribar a afegir al voltant d’un 0,5% addicional anual, respecte a una cartera que no es rebalancegi.

Inverteix en 2023 gràcies a inbestMe

Sigui com sigui el teu horitzó d’inversió i el teu perfil de risc, en inbestMe tenim un producte que s’adapta a les teves necessitats i interessos.

Ja sigui a través de Fons Indexats, ETFs o Fons ISR, pots trobar tota mena d’opcions per a invertir, amb fins a un 85% menys de costos i la possibilitat d’invertir petites quantitats.

A quines esperes per a començar a invertir? Entra en la nostra pàgina web i descobreix tots els nostres productes financers.

Nueva llamada a la acción

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment