Pujada de tipus d’interès, per què obrir un Compte d’Estalvi?

Els principals bancs centrals del món, fonamentalment la Reserva Federal i el Banc Central Europeu, van decidir fer un gir de 180° a la seva política monetària en 2022. Si fins a l’any 2021, els tipus d’interès s’havien situat en nivells pròxims a zero, en 2022, la majoria dels bancs centrals van decidir començar a pujar tipus d’interès per a donar una contundent resposta a la inflació. En aquest post, t’expliquem per què és bon moment obrir un compte d’estalvis.

Tant és així que, durant tot l’any passat, la maquinària monetària s’ha posat en marxa i ha canviat per complet el panorama econòmic i financer a Europa.

El novembre de 2022, el BCE va augmentar les taxes d’interès amb la projecció de continuar-los augmentant aquest 2023 fins que la inflació es controli. En la mateixa línia ha actuat la Reserva Federal, que ha incrementat els tipus d’interès.

Però, com afecten les pujades dels tipus d’interès a les inversions? I, sobretot, què passa amb els comptes d’estalvi i altres productes similars? T’ho expliquem a continuació.

Comptes d’Estalvi: què és i què tenen a veure els tipus d’interès amb elles

Un Compte d’Estalvi és un tipus de compte bancari que s’utilitza per a guardar diners i obtenir interessos per ella. Solen oferir taxes d’interès superiors als comptes corrents, però també solen tenir restriccions sobre la quantitat de vegades que es pot retirar diners.

Els comptes d’estalvi s’utilitzen sovint per a estalviar per a objectius a llarg termini, com la jubilació o l’educació dels fills. Alguns comptes d’estalvi també ofereixen serveis addicionals, com la possibilitat de fer transferències electròniques o pagar factures.

Però, com influeixen els tipus d’interès en la seva remuneració? En realitat, els tipus d’interès marquen l’interès de la majoria dels productes de renda fixa, i els comptes d’estalvi no són una excepció.

En els últims deu anys, i a conseqüència d’una política monetària expansiva encaminada a millorar la situació econòmica, els comptes d’estalvi i els dipòsits a termini fix es van caracteritzar per oferir remuneracions pròximes a zero. Pràcticament, no hi havia cap producte que oferís seguretat en el qual refugiar-se.

No obstant això, l’actual conjuntura econòmica és propícia per a l’augment dels interessos del passiu bancari, entre els productes del qual es troben els comptes d’estalvi. Tot apunta al fet que, en el futur, aquest tipus de productes milloraran els seus interessos, així que obrir-se un compte estalvi ara és una molt bona idea per a aprofitar-se d’aquesta futura pujada de tipus.

Nueva llamada a la acción

Carteres Estalvi i altres productes per a invertir en 2023

Les Carteres Estalvi són un dels productes més interessants per a invertir en 2023, però no són els únics. Entre ells destaquen:

  • Fons socialment responsables (ISR), que són aquells la inversió dels quals es realitza conformement a criteris de responsabilitat social i sostenibilitat. En els últims anys, s’han convertit en una alternativa molt interessant per als estalviadors, gràcies a la conscienciació més gran ciutadana en matèria de sostenibilitat i als avantatges que ofereixen els fons d’inversió.
  • Fons indexats, que repliquen els principals índexs borsaris del món, com el S&P 500 o l’Eurostoxx. Gràcies a ells, et podràs beneficiar de l’evolució del mercat, amb els costos més baixos, especialment en relació amb els fons tradicionals.
  • ETFs, que són un producte híbrid entre les accions, en cotitzar en borsa, i els fons indexats, ja que repliquen el comportament d’índexs borsaris. Són una excel·lent alternativa pels seus baixos costos i per la dificultat de superar a llarg termini la rendibilitat del mercat.
  • Plans de pensions, el producte per excel·lència per a planificar la teva jubilació. Aquest producte es beneficia, a més, d’un favorable tractament fiscal, ja que les aportacions són deduïbles, fins a un màxim de 1.500 € en 2022. Si, a més, contractes un pla de pensions d’ocupació, podràs augmentar aquesta deducció fins als 10.000 €.

Deixa els teus estalvis en la Cartera Estalvi d’inbestMe

Gràcies a la Cartera Estalvi d’inbestMe, podràs beneficiar-te de la pujada de tipus d’interès dels bancs centrals. Acumula rendibilitat i aprofita’t de l’efecte de l’interès compost. Des de 1.000 €. Sense lligams, sense límits i sense terminis.

No esperis que el teu banc pugi els tipus d’interès i aprofita’t a l’instant de les pujades de tipus.

Nueva llamada a la acción

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment