Pressupost, ingressos menys despeses

 

Quan un pressupost no està equilibrat, és a dir quan les despeses i els ingressos no coincideixen es poden produir dues situacions:

Que els ingressos superin les despeses => superàvit
Que les despeses superin els ingressos => dèficit

Aquests conceptes són aplicables a tot tipus de pressupostos, no només al personal o familiar. És molt habitual que escoltem en els mitjans de comunicació parlar del dèficit de l’Estat. Això vol dir que l’Estat ha gastat més del que ha ingressat. En el cas que passés el contrari, diríem que l’Estat té superàvit.

pressupost

Pressupost, felicitat o misèria

 

El senyor Micawber, personatge de la novel·la “David Copperfield” de Charles Dickens, va dir: “Ingressos anuals de vint lliures, despeses anuals dinou lliures i noranta-sis penics, resultat felicitat. Ingressos anuals vint lliures, despeses anuals vint lliures i sis penics , resultat, la misèria ”

Quan tenim superàvit generem un excedent monetari que ens permetrà estalviar i invertir per al futur. És molt important plantejar-nos sempre tenir un pressupost amb superàvit.

Quan les despeses superen els ingressos hem de plantejar com corregir la situació, ja que altrament caurem en l’endeutament. Primer anirem consumint els nostres estalvis per, quan s’acabin, acabar demanant un préstec. El mateix que passa als Estats: normalment un estat amb dèficit incrementa el seu deute per poder seguir pagant els serveis.

Pressupost, reduir les despeses

 

Només hi ha dues formes de convertir el dèficit en superàvit: incrementar els ingressos o reduir les despeses. Els ingressos solen ser estables i és difícil aconseguir un increment, en canvi les despeses solen ser més flexibles.

Començarem per aquells que definim com discrecionals, bàsicament l’oci, per després revisar els variables, on probablement podrem reduir, ja sigui a base de consumir menys o millor, a força de canviar de proveïdors.

Estratègies per estalviar

 

Fer un pressupost té un benefici clar, ens permetrà desenvolupar una estratègia per estalviar periòdicament. D’una banda posant l’estalvi com una despesa fixa i per l’altre intentant sempre generar superàvit.

Posem, per exemple, que revisant el pressupost aconsegueixes estalviar 100 € al mes extres, i decideixes obrir un compte Inbestme Strategic amb un perfil de risc agressiu del que esperes aconseguir una rendibilitat del 8%. En 15 anys hauràs estalviat 34.603 € extres.

Evolució de la TPCDE 2016

(+52%) Revisió de la TPCDE durant 2016 Fa bastants mesos que no revisem l'evolució del nostre model de cartera més senzill, la TPCDE. Hem decidit implementar el seguiment de la cartera amb una de les eines que ja fa un temps que estem testant per fer l'anàlisi de la situació de la cartera durant el

ETFs : Fons d’ índexs cotitzats

Eficiència i diversificació a baix cost

Piràmide de Portafoli

Establir una bona distribució del portafoli és imprescindible

Els comentaris estan tancats.