Com fer una millor planificació de finances personals amb la funcionalitat de comptes múltiples a inbestMe?

En un post anterior vam veure el que és la planificació estratègica d’un patrimoni i la conveniència de planificar la nostra vida financera, en objectius ben diferenciats. Aquí, t’ensenyarem com tenir una millor planificació de finances personals amb la funcionalitat de comptes múltiples.

A inbestMe, creiem que és millor segmentar i fer una bona planificació de finances personals i que per a això, pot ser molt útil (encara que no obligatori) tenir múltiples comptes amb objectius horitzons i perfils diferents. L’horitzó d’inversió pot ser determinant en la creació dels diferents objectius.

Vegem com pots fer això en la pràctica amb inbestMe.

Primer has de crear un compte.

Per a poder crear múltiples comptes a inbestMe, primer haurem de crear un compte.

Per a això haurem de seguir els següents passos:

  1. Conèixer el perfil del primer compte. En aquest procés també definim qüestions generals relacionades amb la nostra capacitat financera (ingressos, patrimoni)
  2. Registrar-se: haurem de registrar-nos també com a usuari, aportant dades personals i carregar la documentació necessària (digitalitzada), tal com el document d’identitat o passaport, dades de compte bancari, (justificant de residència per a comptes de ETFs).

Una vegada la primera estigui amb diners i activa, tindràs la funcionalitat completa en la teva àrea d’usuari. En aquest primer pas convé que defineixis el primer objectiu, i hauries de començar pel que per tu, tingui més importància, sigui per l’import o sigui perquè és el que més t’inquieta o tingui més importància.

planes de pensiones ISR socialmente responsables

Convé no sols definir l’objectiu, sinó també donar-li un nom.

Abans de començar a crear més comptes convé definir bé l’actual. En l’àrea de client veuràs que a més de l’objectiu, el perfil i el pla seleccionat, apareix un nom que pots personalitzar i posar un nom al teu objectiu.

Exemple

Ojectiu: Acumular Capital

Pla: ETFs ISR

Perfil 8

I com ha pensat inicialment dedicar aquest compte d’inversió a comprar un pis, així l’ha denominat (el nom es pot canviar utilitzant el llapis per a editar) i per a això, té una aportació recurrent programada de 1000 € cada semestre. També vol un cotxe nou, per la qual cosa té un altre compte de Fons indexats ISR a la qual aporta 500€ cada mes.

Com crear un nou compte a inbestMe?

Crear un nou compte, una vegada creada la primera, es fa en pocs minuts.

A sota del primer compte, apareix una secció que ens porta a aquesta funcionalitat.

Clicant a “Obrir nou compte” iniciarem de nou el procés, com si fos el primer compte, però simplificat:

  • Triarem el tipus de compte: Fons indexats, ETFs o Plans de pensions
  • Triarem l’objectiu: maximitzar rendibilitat (Acumular capital)/ Jubilació/ Preservar capital (comptes de seguretat o d’emergència).
  • Després tan sols haurem de triar l’horitzó i definir quan risc estem disposats a assumir.
  • També podrem decidir els titulars (individual, conjunta). Com aquest és un segon compte, el procés és molt més simple en general i ens ocuparà pocs minuts. Podrem aportar diners el compte com sempre:
  • Transferint diners des del nostre compte bancari o transferint fons d’inversió o plans de pensions des d’una altra entitat.

Una vegada el compte estigui operatiu, convindrà de nou personalitzar el nom del compte tal com vam fer amb el primer perquè tinguem encara més associat el nou compte amb el nostre objectiu personal (veure exemple més a baix)

Tenir múltiples comptes ens ajudarà a planificar millor les nostres finances

D’aquesta manera tan simple pots tenir la teva vida financera i les teves inversions molt ben organitzades.

Per exemple, en les posicions següents, veiem com aquesta clienta té 5 comptes creats:

En aquest cas, el client a part de tenir un compte conjunt la primera, quant a les seves inversions personals va decidir estructurar el seu patrimoni segons l’horitzó de cadascun, similar a l’exemple que utilitzem aquí.

L’horitzó, pot ser una de les maneres de tenir una millor planificació de finances personals i poder segmentar el nostre patrimoni i, per tant, els nostres comptes a inbestMe.

Una altra fórmula, és pensar en l’objectiu. És a dir, pensar si l’objectiu principal és:

  • Preservar el capital.
  • Maximitzar la rendibilitat.
  • Jubilació.

Seguint les altres preguntes del qüestionari, podrem establir objectius diferents amb comptes diferents. Si tenim un nom per a l’objectiu que hem creat, convé aplicar-lo tal com proposem al principi.

fondos indexados ISR socialmente responsables

Tenir múltiples comptes amb diferents temàtiques

Unes altres de les raons per les quals ens pot convenir tenir múltiples comptes és si volem que un compte tingui una temàtica diferent.

Entre els nostres clients són molts, per exemple els que combinen un compte de fons indexats amb un compte de fons indexats ISR.

En comptes de ETFs a part de la temàtica ISR també tenim la temàtica Value indexada per als inversors que se senten més còmodes amb aquesta mena d’estratègia inversora.

Tenir múltiples comptes amb diferents tipus de cartera

A inbestMe apostem de forma molt ferma per la indexació. I som l’únic gestor de carteres d’inversió que integra 3 modalitats de carteres:

  • ETFs
  • Fons indexats
  • Plans de pensions

És totalment recomanable per exemple tenir una cartera de fons indexats per a manejar qualsevol d’objectiu financer o temàtica i cobrir l’objectiu de jubilació amb una cartera de plans de pensions també indexat.

Un client també pot a més combinar aquestes dues carteres, fons indexats o plans de pensions amb una gestió Dynamic en ETFs o per a gestionar una llevadora del seu patrimoni en dòlars, veure següent secció.

Tenir múltiples comptes amb diferents divises

Un client que tingui múltiple exposició a divises pot a més en inbestMe tenir comptes oberts en Euros o en Dòlars. Per a alguns clients, encara tenint l’exposició principal a Euro pot tenir sentit tenir una certa exposició a dòlars amb un compte expressat en aquesta moneda, o a l’inrevés.

Tenir múltiples comptes per a personalitzar la nostra inversió

Et recordem que en inbestMe si vols optar a una experiència d’inversió encara més personalitzada, un client inbestMe Plus (a partir de 100.000 €) pot personalitzar encara més la seva cartera.

Ara ja saps com fer una bona planificació de les teves finances personals amb la funcionalitat de comptes múltiples a inbestMe. Pel que, esperem que t’ajudem a complir els teus objectius financers de cara al futur.

carteras de ETFs ISR

Comparteix aquest article:
LinkedIn
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment