La creació d’una cartera de ETFs ISR és una de les opcions més demandades actualment en el món de la inversió. I és que la combinació de tots dos vocables és una de les grans fórmules de l’èxit.

Què és una cartera de ETFs ISR?

Aquesta fórmula de l’èxit ve donada per dues parts diferenciades, però que es retroalimenten per a generar majors guanys. La primera part (ETF) es refereix el tipus de producte financer, mentre que la segona (ISR) a la filosofia de la inversió.

Així, una part d’aquest èxit ve dels molts avantatges que presenten els Exchange Traded Funds (més coneguts com a ETF). Algunes d’elles són, per exemple, uns costos molt reduïts o l’àmplia diversificació del risc que ofereixen. Unes característiques que els han convertit en un dels productes d’inversió més demandats des de la seva creació en 1970.

El segon vocable, ISR, prové del terme ‘Inversió Socialment Responsable’. Es tracta d’un terme que aglutina una filosofia d’inversió que no sols té en compte la rendibilitat, sinó també avalua factors mediambientals, socials i de govern corporatiu. La idea central és que les nostres inversions ajudin a crear un món millor.

Avantatges dels ETF

Un ETés un producte financer intermedi entre els fons d’inversió tradicionals i les accions. Aquests vehicles estan formats per una cistella de valors i cotitzen durant tota la sessió borsària. D’aquí, que també se’ls conegui com a fons cotitzats en borsa.

Com s’ha assenyalat abans, la utilització dels ETFs en el món de la inversió s’ha disparat. Un senyal inequívoc que ofereixen un gran nombre d’avantatges per als inversors. Per a conèixer-les millor aprofundirem en elles:

  1. Costos més baixos: els ETFs solen ser més barats que molts fons d’inversió tradicionals en replicar simplement un índex.
  2. Diversifica el risc: ofereixen diversificació en estar invertits en una cartera àmplia de valors.
  3. Transparència: els ETFs ofereixen un alt grau de transparència en relació amb les posicions de les seves carteres, la seva rendibilitat, els seus costos i el seu preu.
  4. Flexibilitat: existeix una àmplia selecció de ETFs disponibles, que poden comprar-se i vendre’s de manera senzilla i ràpida.
  5. Accessibilitat: són adequats per a qualsevol mena d’inversor. A més, no fan falta grans quantitats per a començar a invertir.
  6. Senzillesa: repliquen el comportament d’un índex.

L’explosió de la inversió ISR

La inversió socialment responsable té més de tres dècades de vida. De fet, el primer fons d’aquest tipus, el Dow Jones Sustainability, es va crear en 1999. Però no ha estat fins als últims anys que ha cobrat especial importància, tant per als inversors com per a les gestores.

Una de les causes de la seva explosió ha estat la conscienciació dels ciutadans amb la importància de preservar el món que ens envolta. Així, l’objectiu ja no és buscar rendibilitat, sinó fer-lo creant un impacte positiu en la societat. Un patró, a més, que va en augment, la qual cosa vol que dir que cada vegada més persones busquen aquest tipus de productes.

Això últim, també significa més rendibilitat per als quals han invertit abans. Al cap i a la fi, els actius ISR augmenten el seu preu a mesura que més inversors s’interessen per ells. A més, presenten altres avantatges addicionals com:

  1. Aconseguir rendibilitat per als diners
  2. Invertir cuidant el planeta i les persones
  3. Fer una aposta d’inversió per al futur

ETFs ISR

On invertir en una cartera de ETFs ISR

En l’actualitat, la inversió en aquesta mena de productes és senzilla i abundant. Així que no pot ser una excusa per a no fer-ho. De fet, en el següent enllaç, creat pel gestor automatitzat inbestMe, es pot contractar una àmplia selecció de productes per a crear la teva pròpia cartera de ETF ISR a un cost reduït. A més, el folgat nombre d’articles és perfecte per a apostar per una extensa diversificació que ajudi a equilibrar el nostre patrimoni.

Una bona elecció en aquest camp seria el producte iShares MSCI EM SRI UCITS ETF. El vehicle d’inversió acumula una rendibilitat anual de gairebé del 5%, malgrat les dificultats per les quals travessen els mercats actualment. Un valor que li col·loca per sobre d’uns altres ETF similars.

Però no sols ofereix una bona rendibilitat. A més, és la màxima expressió de diversitat, ja que manté accions d’Àsia, Àfrica, Orient Mitjà i Iberoamèrica. I, al seu torn, de ISR, ja que totes aquestes inversions desenvolupen alguns serveis claus en països necessitats.

Així, el iShares MSCI EM SRI UCITS ETF és el paradigma perfecte del que significa una cartera de ETFs ISR. Una manera d’obtenir una rendibilitat important, per sobre de la mitjana dels seus comparables, mentre s’aconsegueix un impacte positiu en el planeta. A més, amb uns costos reduïts.

La suma de tot això converteix a aquest de productes en imbatibles. A quines esperes per a sumar-te a l’ona d’aquesta nova manera d’invertir?

ETFs CAT

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment