On invertir els estalvis amb seguretat en 2023

2022 va ser un dels anys més inestables i de major incertesa des que es tenen registres. Els conflictes bèl·lics internacionals, amb especial focus en la guerra entre Rússia i Ucraïna, la inflació i el canvi de rumb de la política monetària dels bancs centrals, han provocat un autèntic tsunami financer que ha tingut el seu impacte en la borsa i els mercats. En aquestes circumstàncies, on pots invertir els teus estalvis amb seguretat en 2023? A continuació, t’expliquem algunes opcions.

I no té pinta que es torni a la normalitat, almenys a curt termini. Els experts i analistes econòmics no vaticinen un 2023 excessivament tranquil. La inflació continuarà sent elevada, i el creixement econòmic estarà bastant limitat, almenys mentre els bancs centrals continuïn restringint la política monetària.

Les millors opcions per a invertir amb seguretat en 2023

Dipòsits a termini fix i comptes remunerats

La pujada de tipus d’interès dels bancs centrals de tot el món ha augmentat l’atractiu dels dipòsits a termini fix i els comptes remunerats. En l’actualitat, és fàcil trobar dipòsits amb un interès superior a l’1%.

I tot això tenint en compte que la seva rendibilitat està totalment garantida, perquè estan protegits pel Fons de Garantia de Dipòsits de cada país, que assegura els primers 100.000 € per titular i entitat.


Però cal llegir bé la lletra petita. Molt sovint aquests dipòsits tenen condicionants en la lletra petita que limiten el seu atractiu, sigui perquè està limitat a un capital determinat, sigui perquè només s’aplica al capital nou, sigui perquè hem de contractar un altre producte. A més, normalment estarem sotmesos a un termini i una possible penalització.

És per això que et pot interessar considerar el nostre Compte d’Estalvi que no és un dipòsit i que pot ser millor. A part de la seva alta TAE variable (1,90% en Euros) entre molts altres avantatges et permet diferir la fiscalitat.

Bons governamentals i fons de renda fixa

Com passa amb els dipòsits a termini fix, la política monetària actual ha reduït el preu dels bons governamentals i corporatius. O cosa que és el mateix, n’han augmentat la rendibilitat i, per tant, també l’atractiu. Es pot considerar que ha començat una nova era per als bons.

Per a un inversor particular, la millor manera d’invertir en bons és a través de fons de renda fixa. En el mercat, existeixen nombroses opcions per a fer-lo que inverteixen en bons de tot el món i de qualsevol sector. En aquest cas, el difícil serà triar.

Si tens un horitzó més enllà dels 3 anys, en comptes de considerar un compte d’estalvi (o un dipòsit), et pot convenir una cartera de fons indexats (o ETFs) de perfil baix (per exemple del 0 al 3) de inbestMe que té una exposició majoritària a la renda fixa però. D’aquesta manera, elimines la dificultat de triar i pots tenir una cartera eminentment de renda fixa, però amb una alta diversificació entre diferents tipus de renda fixa (governamental, corporativa, high yield, etc.).

Nueva llamada a la acción

Fons d’inversió indexats

Els fons indexats continuen sent un dels instruments d’inversió més populars que existeixen. Cada vegada són més els inversors que intenten replicar el comportament del mercat, aprofitant els baixos costos i la senzillesa d’aquesta mena de productes.

En general, molts inversors combinen la inversió en fons indexats amb una estratègia DCA amb rebalanceig a llarg termini, que equilibra les aportacions periòdiques i redueix el risc.

Fons ISR

Els ciutadans i governs estan cada vegada més conscienciats amb la cura del medi ambient i la cerca de la sostenibilitat. Això està tenint reflex en la inversió. Els fons socialment responsables (ISR) tenen en compte criteris de tipus social, mediambiental o cívic a l’hora d’invertir, i per això són tan populars.

Aquest tipus de productes estaran cada vegada més incentivats per governs de tot el món, ja que l’objectiu és protegir el planeta i garantir un món més just i sostenible. Cada vegada són més els inversors que trien aquesta opció, la qual cosa fa que siguin productes ideals per a invertir els teus estalvis en 2023 de manera segura.

CTA PP ISR (CAT)

Plans de pensions

Els plans de pensions permeten invertir pensant en la teva jubilació. Igual que ocorre amb els fons d’inversió, existeixen diferents opcions d’inversió: de renda fixa, mixtos, renda variable, etc. A més, la seva naturalesa els fa ser ideals per a la inversió a llarg termini. La qual cosa millora el seu atractiu i redueix el seu risc.

Però és que, a més, són productes que compten amb un especial tractament a nivell fiscal, ja que les aportacions són deduïbles en l’IRPF, la qual cosa serveix per a reduir la teva factura tributària.

ETFs

Els fons cotitzats o ETFs són un híbrid entre una acció i un fons indexat. Permeten la seva negociació en l’horari habitual de mercat, i contenen una cistella d’accions d’empreses que repliquen índexs borsaris.

Igual que els fons indexats, la seva pròpia naturalesa els permet ser un producte segur en el qual invertir, gràcies a la seva elevada diversificació, especialment si es complementa amb una estratègia d’aportacions periòdiques i enfocats en el llarg termini.

CTA ETFs (CAT)

Roboadvisors

Els gestors automatitzats d’inversions estan cada vegada més consolidats a Espanya i gestionen un volum cada vegada més alt de patrimoni. La qual cosa els fa ser un producte interessant per a invertir els teus estalvis en 2023.

De fet, si ets un inversor conservador, els roboadvisors són per a tu. Tan sols hauràs de triar el perfil de risc més baix perquè el robot seleccioni l’assignació d’actius més conservadora d’acord amb el teu perfil.

Inverteix els teus estalvis amb seguretat en 2023 gràcies a inbestMe

Ja sigui a través de fons indexats, ETFs, plans de pensions o altres productes, en inbestMe podràs invertir els teus estalvis en 2023 de manera fàcil i senzilla.

Et convidem que entris en la nostra pàgina web i descobreixis tots els nostres productes.

Nueva llamada a la acción

Comparteix aquest article:
LinkedIn
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment