On haig d’invertir perquè la inflació no es mengi els meus estalvis?

La inflació és, sens dubte, l’esdeveniment macroeconòmic que ha marcat l’any 2022. Feia gairebé 40 anys que el món desenvolupat no veia tal escalada en el nivell de preus, la qual cosa ha condicionat de manera notable la política monetària dels bancs centrals i la rendibilitat i política d’inversió dels estalviadors i la gent no sap on invertir amb inflació en el mercat.

Davant una situació de tal incertesa, moltes persones es pregunten on invertir perquè la inflació no es mengi els seus estalvis. Encara que moltes persones pensen que la situació actual no és la ideal per a invertir, la veritat és que encara existeixen algunes alternatives per a preservar la teva capital. Vols saber quins són? Acompanya’ns.

Per què és tan perjudicial la inflació per als estalvis?

En essència, la inflació és una situació en la qual els preus dels béns i serveis augmenten de forma generalitzada. Això provoca que el poder adquisitiu de la moneda disminueixi, cosa que significa que es necessita més diners per a comprar els mateixos productes.

O, en altres paraules, que el valor dels diners que tens dipositat en el banc es redueix. Per aquesta raó, la inflació és perjudicial per als estalvis, ja que redueix el valor de la moneda a mesura que augmenten els preus.

Aquest fenomen és tant més perjudicial com més gran sigui el percentatge d’increment de la inflació. En l’actualitat, l’IPC a Espanya està situat en el 8,9% en termes interanuals, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística. A Europa, la inflació ha arribat fins al 9,9%, mentre que als Estats Units ha aconseguit el 8,2%.

Això vol dir que, cada any, els preus creixen entorn d’un 10%. O, dit d’una altra manera, que els diners han perdut entorn d’un 9% del seu valor durant aquests deu anys, la qual cosa equivaldria a un producte que, any rere any, llancés una rendibilitat negativa del -1%. Sens dubte, una inversió ruïnosa amb la qual cap de nosaltres estaria satisfet.

On invertir amb inflació en el mercat: els millors productes per a fer-ho

Si només estalvies, o deixes els teus diners sota el matalàs, estaràs perdent poder adquisitiu dels teus diners. Per això, és important que triïs els productes adequats per a invertir i preservar la teva capital. Aquests són alguns dels més recomanables.

Nueva llamada a la acción

Fons indexats

Els fons indexats són un tipus de producte que replica l’evolució d’un índex borsari, i que està instrumentalitzat a través d’un fons d’inversió.

En els últims anys, el bon comportament de la bossa ha tingut el seu reflex en aquesta mena de productes, que han tingut una rendibilitat més que acceptable.

Segons dades d’Inverco, l’associació d’institucions d’inversió col·lectiva i fons de pensions, els fons indexats han aconseguit una rendibilitat anualitzada mitjana a deu anys del 6,37%, que ha superat àmpliament la inflació, de l’1,5% anualitzat durant el mateix període de temps.

És a dir, en l’última dècada, els fons indexats s’han mostrat com un producte excel·lent per a batre a la inflació i, de pas, obtenir un rendiment addicional pels nostres estalvis.

ETFs

Els fons cotitzats, més coneguts com a ETFs, són un producte híbrid entre una acció i un fons d’inversió. Els seus baixos costos i la seva facilitat de contractació els han servit per a ser considerats per molts inversors com l’instrument ideal per a canalitzar els seus estalvis.

Existeixen nombroses opcions per a invertir a través de ETFs, gairebé tantes com diferents preferències d’inversió. Si tries alguns dels ETF més rendibles del mercat en els últims cinc anys, podràs obtenir rendibilitats a cinc anys que superen de manera àmplia el 25%.

Fons ISR

La inversió socialment responsable (coneguda pel seu acrònim en castellà ISR) és una de les últimes tendències dins de l’univers inversor. Es caracteritza per seleccionar aquelles empreses que compleixin amb criteris de sostenibilitat, especialment en l’àmbit social, mediambiental o cívic.

Però, a més de tots els avantatges de convertir-te en un inversor responsable, no sofriràs una menor rendibilitat.

Si prenem com a referència l’índex MSCI World ESG Leaders Index, que engloba a totes aquelles empreses compromeses amb criteris socials i mediambientals a tot el món, veiem que la seva rendibilitat respecte al MSCI World és pràcticament igual (12,75% enfront del 12,81% anualitzat en els últims cinc anys). I, per descomptat, molt superior als nivells d’inflació de l’últim lustre.

Inverteix amb inbestMe per a superar la inflació

Gràcies a inbestMe, estaràs invertint en una cuidada selecció de fons indexats, ETFs i fons ISR per a aconseguir batre la inflació i preservar la teva capital.

Tots aquests productes han estat triats de manera estratègica perquè aconsegueixin el seu millor rendiment en el mitjà i llarg termini. A què esperes per començar? Comença a invertir ja des de només 1.000 €.

Nueva llamada a la acción

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment