On invertir 5000 € si disposes d’ells?

Per a moltes persones, la inversió és una activitat difícil de realitzar. En primer lloc, perquè no tenen coneixements per a això. I, en segon lloc, però, sobretot, perquè creuen que tenen poc capital per a començar a fer-ho. A continuació, et mostrarem on invertir 5000 euros. Res més lluny de la realitat.

Existeixen moltes opcions per a començar a invertir amb petits patrimonis i on pots invertir amb opcions rendibles. De fet, en l’actualitat, molts instruments permeten invertir gairebé sense mínim d’aportació. La clau és saber en què invertir. Per això, a continuació, t’expliquem on invertir quantitats petites, inferiors a 5000 euros.

On invertir 5000 euros o menys? Els millors productes per fer-ho

Fons indexats

Els fons d’inversió en general i els fons indexats en particular són instruments ideals per a efectuar petites aportacions, amb inversions de menys de 5000 euros.

A través d’ells, podràs anar invertint a poc a poc per a poder acumular un patrimoni important a llarg termini, aprofitant l’interès compost i la tendència alcista dels mercats.

En l’actualitat, la majoria dels fons indexats no exigeixen mínim en les seves aportacions.

Amb un petit capital, inferior a 5000 euros, tindràs el teu patrimoni prou diversificat. Ja que molts fons indexats estan composts per una varietat d’actius a escala mundial.

Robo Advisors

Els gestors automatitzats d’inversions, més coneguts com a robo advisors, és una altra de les opcions per a invertir 5000 euros.

És, probablement, l’instrument més senzill de conèixer, ja que l’inversor tan sols ha de decidir el seu perfil de risc i el robo advisor s’encarrega de la resta, des de la selecció d’actius, l’assignació dels pesos i el re-balanceig, entre moltes altres accions.

La majoria dels gestors automatitzats tenen mínims d’entrada, però solen ser tan baixos que els petits capitals poden accedir sense major problema. A més, estan pensats per a aportacions periòdiques, perquè les inversions successives no solen tenir mínims.

Descargar guía Aprender a invertir fácilmente

Invertir 5000 euros en accions

Les accions són el tipus d’actiu preferit pels inversors.

Són de fàcil accés. Ja que estan disponibles en qualsevol broquer, i sobretot, són accessibles, perquè tenen baixos costos. Encara que, depenen del preu de cotització de l’acció en el mercat. A més, permeten portar la teva cartera de manera activa i elaborar una cartera adaptada al teu perfil de risc.

Això sí, les accions, malgrat la seva popularitat, tenen un risc implícit, especialment quan parlem de petits capitals: la dificultat d’aconseguir una correcta diversificació per la impossibilitat d’invertir en moltes accions amb un patrimoni reduït.

Per això, una bona regla per a invertir 5000 euros o quantitats similars és limitar les accions a un petit percentatge de la teva cartera. I dedicar la resta dels diners a fons de baix cost, com els ETFs orientats a més llarg termini o els fons indexats.

ETFs

Els fons cotitzats, més coneguts com a ETFs, són instruments híbrids entre accions i fons d’inversió.

D’una banda, perquè cotitzen en borsa igual. Per un altre, perquè contenen una cistella d’actius que repliquen índexs borsaris, com el S&P 500, el Nasdaq o l’EURO STOXX 50.

En comprar un ETF, podràs invertir en participacions d’aquesta cistella al preu d’una acció, que en gairebé tots els casos suposa una inversió mínima.

A canvi, podràs obtenir una major diversificació per la teva capital en repartir els teus diners d’una forma que tingui sentit per a la nostra tolerància al risc i objectius.

FI CAT

Fons d’ISR (Inversió Socialment Responsable)

Igual que ocorre amb els fons indexats, els fons d’inversió socialment responsables, més coneguts per les seves sigles ISR. Permeten invertir en un ampli ventall d’empreses respectuoses amb el medi ambient i amb la sostenibilitat general.

De manera que, a més d’invertir, estàs contribuint a aconseguir una societat molt més igualitària i sostenible.

I igual que la resta dels fons d’inversió, els fons d’ISR també solen tenir costos d’entrada bastant reduïts.

En realitat, la inversió socialment responsable està cada vegada més present en diferents productes financers. Especialment, els fons d’inversió o els ETFs, ja que s’alinea amb els objectius de qualsevol persona amb un mínim de consciència social.

On invertir 5000 euros a través d’inbestMe?

Amb inbestMe, podràs invertir en una cuidada selecció de diferents productes i actius que s’ajusten a la teva estratègia i perfil de risc. I tot això amb una inversió des de 1000 euros. Perquè puguis començar a invertir fins i tot si no tens un gran patrimoni.

ETFs ISR

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment