On invertir en el 2017 (+ 41%)

On invertir el 2017

Sovint el nostre entorn, que sap que dediquem bastant del nostre temps a invertir, ens pregunta: on invertir en el 2017?

Com s’acosta el 2017, ens anticipem a avançar-vos on invertir al 2017. Em venen al cap més d’una desena d’empreses on invertir en el 2017. Una de les meves passions, és descobrir empreses que estan canviant el món o que estan poc valorades però mantenen encara un gran avantatge competitiu. Però en aquest article, m’he proposat donar molt més, que unes quantes companyies en què estigui reforçant les meves posicions per al 2017. Al meu entendre, la inversió directa en accions hauria d’estar més aviat reservada a inversors que tenen realment el temps, les ganes i paciència perquè les seves estratègies d’inversió es compleixin.

On invertir en el 2017 i en el llarg termini

Per tant més que llistar unes quantes accions, és millor desvetllar on invertir no només per al 2017, sinó per al llarg termini. Tot i que segueixo invertint en accions, cada vegada més, he anat decantant una part important de la meva inversió en una cartera diversificada d’ETFs. Vaig començar a invertir en ETFs gairebé per casualitat. El 2013, els meus fills tenien uns petits estalvis i em vaig començar a preocupar com invertir per a ells amb petits imports, amb ells va començar tot. No descobriré ara i aquí, els avantatges d’aquests instruments, perquè ja ho hem fet en altres articles. Per tant em cenyiré a indicar on invertir amb ETFs, però no només per al 2017,sinó per un llarg període de temps amb molt pocs actius o posicions, i d’una manera molt simple, amb baix cost i minimitzant el temps a dedicar.

3 factors d’èxit: llarg termini, rebalanceig, reinversió de dividends.

A la TPCDE, ja hem compartit en el passat quina seria una possible cartera molt senzilla. En aquell cas,  ens varem fixar d’una manera molt simplista, en només 2 aspectes, diversificació i costos dels actius per a la construcció de la cartera. Tot i que la rendibilitat acumulada fins al 2016 és excel·lent, aquesta, per la seva senzillesa, experimentaria al llarg termini els desequilibris per no rebalancejar i no reinvertir els dividends.

Doncs bé, la MPCR seria una primera evolució, on la selecció dels actius respondria no només al cost de l’ETF sinó a altres aspectes importants en la selecció dels ETFs. Pots veure la selecció d’actius a la MPCR. Conceptualment la cartera no varia en 2 factors bàsics, la senzillesa i la visió de llarg termini, es tracta d’invertir en un horitzó infinit i dedicant molt poques hores.

Però en aquesta cartera també introduïm el concepte del rebalanceig i la reinversió dels dividends, aspectes que milloren significativament, en el llarg termini, el potencial de les nostres carteres. La rendibilitat acumulada fins a la data (2016.10.19) és del 41%.

Pots seguir aquí com construir la MPCR.
Abans de començar a invertir és imprescindible que coneguis el teu perfil inversor. Coneix el teu perfil inversor gratuïtament aquí.