On invertir 100000 euros, quina és la millor opció per a obtenir la rendibilitat més gran?

Una herència, guanyar el premi de la loteria o un sorteig, un ingrés extra… Encara que no siguin moltes les ocasions, hi ha algunes circumstàncies en la vida en les quals pots ser agraciat amb una gran quantitat de diners. El dubte, en aquests casos, és saber què fer amb els teus diners, i més concretament, on invertir 100000 euros o més.

On invertir 100000 euros? Les millors opcions per a aconseguir la màxima rendibilitat

Accions d’empreses

Les accions d’empreses cotitzades són el valor per excel·lència per a invertir en renda variable.

Són la forma més senzilla d’invertir, perquè tots els brókers a Espanya ofereixen la possibilitat d’invertir en un ampli ventall d’actius espanyols i estrangers.

A llarg termini, és una de les opcions més atractives per a aconseguir la màxima rendibilitat.

Tal com va posar de manifest el professor Siegel en el seu llibre “Estocs on the long run”, la rendibilitat real anual (descomptada la inflació) de les accions dels Estats Units entre els anys 1871 i 1996 va ser del 6,8%.

El que s’acosta a la suma de la rendibilitat per dividend mitjana, més el creixement dels beneficis reals durant el període (6,51%).

Els Fons d’inversió indexats

Davant la dificultat de superar la rendibilitat del mercat, molts experts recomanen invertir directament en fons indexats que repliquin els principals índexs borsaris, així com la seva rendibilitat.

Segons l’informe SPIVA, centrat en el mercat nord-americà, menys del 18% del total de fons d’inversió van aconseguir superar el S&P 500 a deu anys.

Aquesta opció és adequada per a inversors menys experimentats i amb una estratègia de llarg termini.

A Espanya, els fons d’inversió de gestió passiva llancen una rendibilitat a deu anys del 7,62%, a 31 d’octubre de 2021 (Inverco).

Plans de Pensions

Els Plans de Pensions són l’instrument ideal per a estalviar de cara a la jubilació.

Les seves especials característiques, especialment les restriccions quant al seu rescat, i el seu atractiu tractament fiscal, han fet que moltes persones apostin per ells per a invertir.

Alguns plans de pensions ofereixen una molt bona rendibilitat, superior a la del mercat i a la d’altres productes similars.

A més, els costos d’aquest producte s’han anat reduint en els últims anys, gràcies a l’aparició dels plans de pensions indexats i a la regulació de les comissions.

Descargar guía Aprender a invertir fácilmente

Els ETFs

El terme ETF és l’acrònim de Exchange Traded Funds, també coneguts com a fons cotitzats.

Són un tipus d’instrument d’inversió amb un funcionament més similar al d’una acció que al d’un fons. Aquests cotitzen com els títols borsaris i poden comprar-se i vendre’s en temps real en qualsevol moment.

Els ETF permeten a l’inversor obtenir una rendibilitat similar a la del mercat. A més, els seus baixos costos, molt inferiors als d’altres productes similars, permeten obtenir uns resultats bastant semblants als de l’índex que replica. I en els últims anys, això és una bona notícia per a qualsevol inversor.

Els Robo Advisors

Els gestors automàtics d’inversions, més coneguts com roboadvisors, són un dels últims instruments per a obtenir una elevada rendibilitat.

El seu principal característica és que és automàtic, en el sentit que una vegada invertit i fixat el perfil de risc de l’inversor. El Robo Advisor realitza tant la selecció d’actius com altres operacions (com el re balancejo) per nosaltres.

Igual que altres productes, els roboadvisors tenen baixes comissions, i ofereixen una rendibilitat similar al mercat, ja que solen estar composts per fons indexats o ETF.

En conseqüència, permeten obtenir la màxima rendibilitat ajustada al risc de l’inversor per a 100.000 euros o més.

SOCIMIS i micromecenatge immobiliari

El mercat immobiliari ha estat tradicionalment una de les opcions preferides pels espanyols per a invertir grans quantitats de diners i obtenir la màxima rendibilitat, especialment en algunes zones concretes d’Espanya com les grans ciutats. Normalment, aquesta inversió s’efectua a través de la compra i venda d’immobles o la seva posada en lloguer.

No obstant això, existeixen opcions més eficients per als inversors com les SOCIMI o el micromecenatge immobiliari.

Aquestes alternatives, la referència de les quals són els REITs dels Estats Units, ofereixen la possibilitat d’invertir en immobiliari juntament amb més inversors i així obtenir una rendibilitat important pel lloguer dels immobles.

Inverteix 100000 euros o més amb inbestMe

Si vols obtenir la màxima rendibilitat i no saps on invertir 100000 euros, a inbestMe et farem una selecció cuidada d’actius segons el teu risc.

Amb els nostres productes pagaràs un 85% menys en comissions i podràs augmentar la teva rendibilitat amb els nostres Fons Indexats, Plans de Pensions o ETFs.

Todos los servicios - CAT

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment