Invertir 100.000 euros és una cosa que està reservat per a molt poques butxaques, però al mateix temps és un objectiu per aconseguir per a aquells inversors que estan començant. No és una tasca fàcil, però tampoc és impossible, especialment si es té en compte el comportament de la bossa en els últims anys.

Si ets dels afortunats que poden invertir 100.000 euros, t’interessarà saber on i com fer-ho. Doncs bé, a continuació, us proposem diverses alternatives d’inversió.

Dónde invertir 100.000 euros: los instrumentos principales

Fons d’inversió indexats

És una de les inversions més populars en els últims anys. Els seus baixos costos, la seva elevada diversificació i la seva senzillesa els han convertit en un dels instruments d’inversió preferits pels inversors, però són especialment interessants per als grans capitals.

El motiu és que, amb grans patrimonis, podràs accedir a altres classes de fons diferents de les que estan disponibles per als petits inversors, especialment les classes institucionals.

Això fa que els costos de la inversió siguin fins i tot més reduïts. En molts fons d’inversió, aquestes classes estan disponibles amb mínims a partir de 100.000 euros.

Fons d’inversió ESG

Els fons d’inversió sostenibles estan de moda. La conscienciació més gran ciutadana en matèria social i mediambiental, unit als esforços dels organismes públics de lluitar contra el canvi climàtic i les desigualtats socials, estan provocant un canvi de paradigma en els inversors, que no es preocupen tant per la rendibilitat com perquè la seva inversió sigui realment sostenible.

Els inversors institucionals i grans capitals també s’han sumat a aquesta tendència, en vista que serà l’estratègia més important en el futur. Per això, una altra opció per a invertir 100.000 euros és en fons d’inversió sostenibles, que inverteixin en empreses que compleixin amb criteris de sostenibilitat.

A més, en aquests casos, en instrumentalitzar-se com un fons d’inversió, també és possible accedir a classes institucionals, amb costos encara més baixos.

ETFs

Els fons cotitzats (Exchange Traded Fund o ETF) és un tipus de producte que inverteix en índexs d’un sector, àrea geogràfica, matèries primeres o actius en particular.

Per exemple, els ETF sobre un índex borsari contenen els actius que componen el fons, i en la seva mateixa proporció, amb l’objectiu de fer un seguiment fidel de l’evolució de l’índex.

Invertir 100.000 euros en un ETF és fer-ho en el mercat en general. Una opció que fins i tot ha estat recomanada pel mateix Warren Buffett. I no és per a menys; els principals índexs borsaris han augmentat el seu valor en gairebé un 10% anual al llarg dels últims anys, una rendibilitat difícil de superar pels inversors novençans.

Nueva llamada a la acción

Carteres d’accions

Si parlem d’invertir en borsa, normalment estem parlant d’invertir en accions d’empreses. Els rendiments anuals històrics d’aquesta mena d’inversió oscil·len entre 7 i 12%, i això fa que posseir una cartera d’accions sigui una de les millors maneres d’invertir 100.000 euros.

Això sí, no val qualsevol distribució d’accions. És una tasca complexa que requereix anàlisi i dedicació per a seleccionar els actius que millor s’ajustin al binomi rendibilitat-risc de l’inversor. Però és una de les formes més fàcils de començar, ja que només necessites compte en un bróker en línia, i ja podràs començar a invertir.

Renta fija

A pesar que, en els últims anys, la renda fixa no ha estat, a priori, una inversió molt rendible, sobretot a causa dels baixos tipus d’interès, el futur és molt prometedor. Els principals bancs centrals del món han començat a pujar tipus per a lluitar contra la inflació, la qual cosa està influint en el preu dels bons, incrementant el seu atractiu.

Tot fa indicar que aquesta tendència es mantindrà durant un temps, almenys fins que la inflació estigui controlada. Per això, una opció per a invertir 100.000 euros amb poc risc i una rendibilitat més que acceptable és fer-ho, també, en renda fixa.

Robo advisors

Una de les opcions més interessants per a invertir 100.000 euros és fer-ho directament en gestors autoritzats d’inversions.

Són serveis financers digitals que utilitzen la intel·ligència artificial per a seleccionar aquella distribució d’actius que millor s’ajustin al perfil de l’inversor. L’algorisme analitza les dades que proporciones i crea una cartera model equilibrada i diversificada.

Normalment, el robo advisor inverteix en fons d’inversió o ETF, encara que pot recórrer a altres instruments, com els derivats, per a reduir el risc i que actuïn com a elements de cobertura, per exemple, per a cobrir divisa.

I igual que ocorre amb els fons d’inversió, com més diners inverteixis, menors comissions hauràs de suportar. És per això que els robo advisors són una excel·lent alternativa per a invertir 100.000 euros.

Vols invertir 100.000 euros a través d’InbestMe?

Amb inbestMe podràs invertir 100.000 euros en una àmplia varietat productes d’inversió, com ETFs, fons indexats, fons ESG o plans de pensions. Amb uns costos realment competitius i amb possibilitat d’accedir a classes institucionals d’iShares D i de Vanguard.

No t’ho pensis més i comprova quina és la inversió que millor s’adapta al teu perfil d’inversor. I si tens algun dubte, recorda que estem per a ajudar-te.

CTA Cuentas Kids (CAT)

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment