On i en què invertir segons el teu nivell de risc

Una de les màximes del món inversor és que la rendibilitat d’un producte depèn del nivell de risc assumit. Aquest binomi és un dels principals indicadors en els quals es basa qualsevol perfil inversor, i que determina on i en què invertir segons el teu nivell de risc.

Però, en quin tipus d’inversor encaixes? Ets més conservador o tendeixes a ser més agressiu? A continuació, explicarem tots ells i els productes en els quals inverteix cadascun.

Tipus d’inversor segons el teu perfil de risc

Bàsicament, existeixen tres tipus d’inversors depenent del nivell de risc: conservador, moderat i agressiu.

Inversor conservador

L’inversor més conservador és el que està disposat a assumir menors riscos. La seva motivació no és la d’obtenir grans rendiments, sinó més aviat de preservar la seva capital, obtenint rendiments que superin la inflació esperada a llarg termini, però amb productes totalment segurs.

Per a aconseguir aquest objectiu, la major part de la seva cartera està invertida en productes garantits, com a dipòsits a termini fix (per als quals fins i tot existeix el Fons de Garantia de Dipòsits) i instruments de renda fixa, com a bons governamentals o corporatius. També inverteix a través de fons garantits o fons de renda fixa, la cartera de la qual té una gran exposició (entorn del 80-90%) a renda fixa.

Inversor moderat

L’inversor moderat és el punt intermedi entre el conservador i l’agressiu. Està disposat assumir més riscos que l’inversor conservador, però menys que l’agressiu. De manera que la seva rendibilitat esperada estarà compresa entre la d’un inversor conservador i la d’un inversor agressiu.

Normalment, l’inversor moderat té uns certs nivells, des de l’inversor moderat més defensiu al més agressiu. Depenent d’aquest perfil, la seva cartera estarà composta per una combinació d’instruments de renda fixa i valors de renda variable.

De fet, existeix una categoria específica dins dels fons d’inversió, els fons mixtos, que al seu torn es divideixen entre fons mixtos defensius o agressius, amb més exposició a renda fixa o a renda variable, respectivament.

No obstant això, per norma general, entre el 20 i el 80% de la cartera, aproximadament, s’inverteix en valors de renda variable, com a accions, matèries primeres i fins i tot productes derivats. El seu objectiu és preservar el capital, però obtenint també una rendibilitat superior a la de la renda fixa.

Nueva llamada a la acción

Inversor agressiu

L’inversor agressiu és el perfil que més disposat estarà a assumir elevats riscos per a, d’aquesta manera, obtenir la màxima rendibilitat possible. L’objectiu d’aquesta mena d’inversors és constituir un pla financer que permeti obtenir les majors rendes possibles, aconseguir la llibertat financera i jubilar-se al més aviat possible.

Per a això, inverteix la major part del seu patrimoni en valors de renda variable, fonamentalment en accions, ETFs o fons d’inversió d’aquesta categoria.

Entre ells, cal distingir entre dos tipus d’inversors diferents. D’una banda, els inversors amb un horitzó d’inversió a llarg termini i, per un altre, els inversors que busquen obtenir beneficis molt ràpids.

Depenent del teu perfil i el teu horitzó d’inversió, la teva estratègia d’inversió canviarà. Si ets un inversor a llarg termini, no existeix un millor o pitjor moment per a invertir, ja que l’objectiu és aprofitar al màxim el potencial de la capitalització composta.

En canvi, si ets inversor intradía, el momentum sí que cobra total rellevància, perquè el teu objectiu és obtenir rendiments comprant barat i venent car.

Per què és tan important conèixer el teu nivell de risc?

Determinar el teu perfil de risc és el punt de partida per a la presa de decisions financeres. Si coneixes el teu perfil pots saber si un producte et convé realment o no. Una vegada que coneguis el nostre perfil, pots ser capaç de trobar un producte apropiat per a aquest perfil. En resum, has de conèixer el teu nivell de risc assumit en cada producte que contractis.

Un risc inadequat, ja sigui perquè no hagis determinat correctament el teu perfil, o perquè coneixent el nostre perfil, els productes no encaixen amb ell, pot provocar-nos més d’un disgust, com una volatilitat elevada.

Inverteix a través d’inbestMe, sigui com sigui el teu nivell de risc

Tant si ets un inversor conservador, com si ets moderat o agressiu, en inbestMe tens un producte que encaixa amb el teu perfil.

Ja sigui invertir a través de fons d’inversió, ETFs, accions o plans de pensions, tens un producte que s’adapta a les teves necessitats i interessos. A quines esperes per a invertir en ells? Descobreix tots els nostres productes en la nostra pàgina web.

Nueva llamada a la acción

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment