Presentem la nova Cartera Estalvi d’inbestMe

Avui ens alegrem d’anunciar la nova Cartera Estalvi d’inbestMe.

La Cartera Estalvi d’inbestMe és un perfecte complement a què és ja la més àmplia gamma de carteres automatitzades d’inversió a Espanya (i una bona part del món), amb més de 100 opcions de carteres.

Nou producte d’inbestMe: Cartera Estalvi

Estic especialment content de poder anunciar aquest llançament, perquè està totalment en línia amb la nostra visió/missió que ens va estimular en el 2015 a concebre inbestMe i a llançar-lo en el 2017.

Aquesta visió/missió era, no sols ajudar els nostres clients a invertir millor, sinó que volíem dotar d’eines als nostres clients que els permetés planificar la seva vida financera a curt, mitjà i llarg termini d’una forma holística constituint un quadrant virtuós d’eficiència que els permetés optimitzar els seus diners sense haver de renunciar a les seves preferències, és a dir amb un alt grau de personalització.

Aquest quadrant era fins ara incomplet, ja que no podíem ajudar els nostres clients a optimitzar l’estalvi/inversió de curt termini.

Amb aquest llançament aconseguim almenys una part important d’aquesta visió/missió, completar el quadrant virtuós de la planificació financera que permeti als nostres clients estalviar i invertir de manera eficient en tots els seus objectius vitals lligats a les seves finances, inclosos els de curt termini.

Quadrant virtuós de la planificació financera

La Cartera Estalvi t’ajuda a aconseguir objectius de curt termini

La Cartera Estalvi és la forma ideal d’optimitzar els nostres objectius de curt termini (diguem d’1 a 3 anys), sigui per a constituir un fons d’emergència, o ajudar a aconseguir altres objectius de curt termini, per exemple, estalviar i acumular diners per a un viatge d’aquí a dos anys sense perdre ni una dècima de rendibilitat.

Això és així, perquè la seva flexibilitat ho permet, ja que es pot iniciar a partir de 1.000 €. Però a més com no té límits d’import pot ajudar a aconseguir objectius una mica més ambiciosos per a aconseguir en pocs anys, sigui per exemple l’entrada per a un cotxe o una casa, sense comprometre el capital. És igualment útil per a optimitzar la rendibilitat de 1.000 €, 100.000 € o diversos milions.

Sempre recomanem pensar en objectius, però si no volem fer-ho, la Cartera Estalvi serveix també per a obtenir un interès sobre els diners que vulguis mantenir molt pròxim a la liquiditat, però que (en principi) no necessitis per al teu dia a dia. Però cal no confondre amb un compte corrent, els diners estan disponibles, però pot trigar uns cinc dies laborables a arribar al teu compte corrent.

La Cartera Estalvi no té volatilitat

A diferència dels altres comptes d’inversió d’inbestMe, la característica més diferencial de la Cartera Estalvi és que la seva volatilitat és nul·la.

Si, d’una banda, des d’inbestMe continuarem insistint que no deixis de perseguir els teus plans d’inversió de mitjà i llarg termini, d’altra banda, també entenem que donades les actuals circumstàncies dels mercats tinguis uns certs dubtes de si és o no el millor moment per a invertir. Ja saps quin és aquest, el millor moment per a invertir era ahir, el segon millor és avui, però mentre te’l penses, la Cartera Estalvi et farà guanyar un interès segur, mentre els tipus d’interès siguin positius.

La Cartera Estalvi és el compte perfecte per a dipositar els diners de curt termini i acumules un interès, és a dir, per a aquells diners que de moment no pots invertir a mitjà o llarg termini o fins que estiguis preparat psicològicament per a fer-ho. La seva característica de nul·la volatilitat la manté aïllada dels riscos dels mercats i permet mantenir els teus estalvis alhora que acumules una TIR variable que anirà variant amb els tipus oficials (a curt termini segons totes les previsions a pujar).

Això sí et recomanem que no confonguis els teus objectius de curt termini amb els de mitjà i llarg termini. No deixis d’invertir amb llums més llargues: per a superar la inflació, augmentar el teu patrimoni o simplement retirar-te amb una certa folgança, és probable que hagis de considerar perfils de més llarg termini. Cerca la combinació que encaix amb la teva situació personal, d’això va el cercle virtuós de la planificació financera per objectius.

Acumulació d’interessos i diferiment fiscal

La Cartera Estalvi d’inbestMe és un compte de valors constituït per una selecció dels millors fons o ETFs monetaris especialment seleccionats i supervisats pel nostre comitè d’inversió.

Els interessos s’acumulen generant més beneficis sobre la teva inversió, la qual cosa es denomina la màgia de l’interès compost. Aquesta és una característica diferencial enfront dels tradicionals dipòsits bancaris on reps els teus interessos periòdicament i es retenen en aquest moment els impostos (normalment un 19%).

En aquest compte els guanys s’aniran acumulant i no pagaràs imposats fins que realment necessitis els teus diners.

A l’extrem, si no el necessites mai, diferiràs il·limitadament els impostos. És més, podràs fins i tot transferir els teus estalvis acumulats (incloent-hi els impostos no pagats) de manera eficient a altres comptes d’inversió en inbestMe si això et convé, aprofitant-te de la traspasabilitat dels fons d’inversió a Espanya (no aplicable a les carteres de ETFs i a no residents o persones jurídiques).

Sense lligams, sense límits, sense permanència

A diferència dels dipòsits bancaris, la Cartera Estalvi no té un termini, o dit d’una altra manera, el termini el marques tu segons les teves necessitats. Igual que pots afegir més estalvis sense límits quan vulguis o programar aportacions recurrents, també pots retirar els teus diners sense cap limitació, és a dir, no hi ha una permanència obligatòria ni una penalització per retirar els teus diners.

Els diners són teus i pots disposar d’ell, sol·licitant una retirada parcial o total, i en uns cinc dies laborables ho tindràs en el teu compte corrent habitual.

Alta digital en pocs minuts

Vols més avantatges? Pots obrir la teva nova Cartera Estalvi en pocs minuts des del sofà, en el teu ordinador o en el teu mòbil i en pocs minuts de manera digital.

Nueva llamada a la acción

Cobertures i garanties de la Cartera Estalvi

Com qualsevol compte de valors d’inbestMe la Cartera Estalvi està coberta fins a 100.000 € pel FOGAIN (Fons de garantia d’inversions) en el cas d’insolvència de l’entitat.

La Cartera Estalvi d’inbestMe no està coberta pel fons de garantia de dipòsits, a diferència d’un dipòsit bancari.

Un dipòsit bancari té un nivell de risc 1 de 6 de l’indicador de risc dels productes financers. Com veiem en el quadre següent la majoria de dipòsits estan sotmesos a algun risc de liquiditat, ja que tenen un termini que cal complir o penalitzacions en cas de retirades anticipades.

La majoria de dipòsits estan sotmesos a algun risc de liquiditat

Els fons monetaris que s’inclouen en la Cartera Estalvi tenen un nivell de risc 1 de 7 segons el barem establert per la CNMV referent al risc dels fons d’inversió. No obstant això, no tenen risc de liquiditat com que no tenen termini, excepte en casos molt excepcionals i poc probables que descrivim quan parlem sobre els fons o ETFs monetaris.

Independentment d’aquestes consideracions, és clar que el sentiment més estès és que un dipòsit bancari és la màxima expressió de seguretat. Però un fons monetari lligat als tipus interbancaris no es queda enrere i, per tant, la Cartera Estalvi d’inbestMe tampoc:

  • Les garanties que ens ofereix una cartera de valors com la Cartera Estalvi d’inbestMe que combina diversos fons monetaris poden ser similars o fins i tot, segons com es miri, més sòlides o almenys més diversificades que les d’un dipòsit bancari.
  • Per l’ús de diversos fons monetaris de diferents gestores de primer nivell (Blackrock, Pictet…)
  • Com que els nostres diners no estén en un únic balanç d’un banc o institució financera i estar diversificat no sols en gestores de primer nivell, sinó que al seu torn els fons diversifiquen les seves posicions en centenars d’actius.

De totes maneres, qualsevol inversió està subjecta a alguna mena de risc que cal considerar. Fins i tot mantenint els diners en liquiditat estem sotmesos al risc de canvi o de la inflació.

Et pot interessar conèixer més detalls de com calculem la TIRs variables de la Cartera Estalvi.

En aquest enllaç pots consultar la TIR actualitzada de les Carteres Estalvi.

Nueva llamada a la acción

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment