Els ETFs, o fons cotitzats, són instruments que repliquen índexs borsaris. La seva popularitat no ha deixat de créixer en els últims anys, en línia amb l’augment de la seva oferta. És una opció molt atractiva per a invertir, sempre que sàpigues triar aquell que millor s’ajusti al teu perfil i estratègia d’inversió. Però quin és el millor ETF per a invertir en 2022?

A continuació, t’expliquem quins són els millors productes d’enguany i per què invertir en ells.

Quines característiques ha de tenir el millor ETF per a invertir en 2022?

Encara que l’elecció del millor ETF per a invertir depèn de múltiples factors, entre ells el perfil de l’inversor, existeixen algunes característiques que un bon ETF ha de tenir. Et comptem quins són, al nostre judici, les millors característiques d’un bon ETF depenent del teu perfil.

ETF d’acumulació o de repartiment

La primera diferència és la forma en la qual es distribueixen els dividends. Així, existeixen ETFs d’acumulació, que acumulen els dividends al patrimoni del fons, i ETF de repartiment, que distribueix els dividends entre els partícips en diners. Depenent de quina sigui la teva estratègia d’inversió, pots optar per l’un o l’altre.

Ara bé, els ETF d’acumulació són més interessants per a aquelles persones que estan en moments inicials de la seva carrera com a inversors, especialment a llarg termini, ja que aprofita d’una manera més eficient la capitalització composta. Però és que, a més, en acumular no hauràs de pagar IRPF, com sí que ho hauràs de fer amb els ETF d’acumulació.

ETFs CAT

ETF de rèplica física o sintètica

La segona categorització és la que depèn de la manera en la qual es trien els actius del fons: de rèplica física si es compren directament les accions de l’índex i de rèplica sintètica, si utilitza instruments derivats complexos per a realitzar aquesta composició.

En moltes ocasions, l’inversor ni tan sols és conscient de quina fórmula està usant el gestor per a replicar a l’índex. Ara bé, la rèplica sintètica, encara que és més complicada d’entendre, sol ser la que més s’acosta al comportament de l’índex i, a més, la que normalment s’associa amb costos més baixos. No obstant això, cal tenir en compte que els ETF de rèplica física són més senzills d’entendre i, fins a un cert punt, amb menor risc.

Què replica l’ETF?

En l’actualitat, existeixen un gran ventall de possibilitats per a triar un bon ETFs: renda fixa, renda variable, matèries primeres… I en aquest cas, no existeix un ETF millor que un altre, davant la dificultat de predir què farà el mercat.

Si t’agrada invertir en accions d’empreses espanyoles o europees, pots optar per un índex que repliqui a l’IBEX-35 o l’Eurostoxx. Si, en canvi, vols optar per accions tecnològiques, pots optar per un ETF referenciat al Nasdaq. També existeixen ETFs que repliquen el comportament de l’or i fins i tot les que segueixen a criptomonedes com Bitcoin.

Quin tipus d’ETF t’interessa?

Més enllà de l’índex que repliqui l’ETF, tens la possibilitat de triar un producte que dupliqui la rendibilitat (positiva o negativa) d’un ETF directe, o també obtenir la rendibilitat inversa a la que obté l’índex. Són diferents modalitats d’ETF que repliquen als índexs com els directes, però amb un comportament bastant diferent.

En realitat, són productes més complexos que, a més, comporten un risc major. Si inverteixes a llarg termini, el normal és confiar que la borsa pujarà i optar per comprar un ETF directe.

ETFs ISR

Llavors, quin és el millor ETF per a invertir?

Tenint en compte totes les característiques que hem vist en el punt anterior, el normal, si ets un petit inversor amb pocs coneixements, és triar un ETF de rèplica física, d’acumulació, que repliqui un índex que puguis entendre i directe.

Per exemple, pots invertir en ETF referenciats l’Eurostoxx, al S&P 500 o fins i tot a l’IBEX-35. No obstant això, si tens un perfil de risc més conservador, pots optar per ETF que repliquin bons sobirans.

El millor ETF per a invertir a través de inbestMe

Gràcies a inbestMe ETFs estaràs invertint en una cuidada selecció de fons cotitzats que repliquen el rendiment dels millors índexs del món.

Tals fons han estat triats de manera estratègica perquè aconsegueixin el seu millor rendiment en el mitjà/llarg termini.

inbestMe monitorarà el teu pla i, en cas necessari, el comitè d’experts podrà fer canvis puntuals en la composició per a seguir sempre la millor estratègia.

Todos los servicios - CAT

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment