Els 5 principals avantatges dels ETFs

ETFs: un actiu desconegut que no ha parat de créixer

Els fons indexats cotitzats, o ETF (Exchange Trade Funds) van ser introduïts per Vanguard l’any 1975. Des de llavors el seu creixement ha estat imparable sobretot en els últims 10 anys. Ara mateix els actius gestionats amb ETFs estan per sobre dels $ 2 trilions, superant els fons d’inversió.

Tot i així, els ETFs són uns grans desconeguts per a bona part del petit estalviador i inversor. Un ETF no és més que una cistella d’actius que segueix fidelment un índex o un sector. Ara hi ha múltiples ETF que per la importància del mercat americà segueixen diferents índexs específics, sigui el S & P 500 o el Nasdaq. Però també pot haver ETFs més específics que segueixen un sector. Els ETFs tenen comissions més baixes  que els fons indexats però sobretot extremadament més baixes que els fons d’inversió, i , a més a més,  es poden contractar més lliurement.

Els 5 grans avantatges dels ETFs.

Comissions més baixes.

Els ETFs tenen comissions més baixos que els fons indexats (-30%) però sobretot extremadament més baixes que els fons d’inversió. El fet que els ETFs no necessiten de gestors actius ni una investigació costosa permet que les seves comissions siguin radicalment baixes.

Extremadament eficients.

Al replicar al 100% l’índex que segueixen (menys les seves ínfimes despeses), fa que gairebé cap fons d’inversió pugui superar la seva eficiència. Els seus baixos costos posen en evidència la ineficiència dels fons d’inversió. La majoria dels fons d’inversió no són capaços de donar retorns consistents en relació a l’índex que segueixen. L’ETF ho farà el 100% de les vegades i només amb un diferencial de dècimes.

Total liquiditat.

Un ETF cotitza com qualsevol altra acció. Es poden comprar i vendre durant el dia. Al cotitzar com una acció es poden comprar des de molt baixos imports, és a dir el mínim és el propi valor d’una acció.
Però sobretot i el més important, és que l’oferta de ETF és tan àmplia que podem accedir a tots els “racons” del mercat i dissenyar gairebé qualsevol estratègia d’inversió que se’ns ocorri.

Transparència.

Com un ETF en general segueix un índex, es coneix per endavant el que aquests contenen. En canvi els fons d’inversió no revelen les seves posicions fins després d’un llarg període de temps.

Disponibilitat

Al cotitzar com qualsevol altra acció, es pot trobar en qualsevol banc o servei en línia de què disposen.Però sobretot i el més important, és que l’oferta de ETFs és tan àmplia que podem accedir a tots els “racons” del mercat i dissenyar gairebé qualsevol estratègia d’inversió que se’ns ocorri.

On invertir, els ETFs la gran alternativa

L’ETF segueix sent un gran desconegut del petit inversor i estalviador. Hi ha múltiples opcions d’ETFs i normalment més d’un proveïdor per a cada índex o sector.
Malgrat no son gaire promocionats per els serveis financers tradicionals, els ETF són  un instrument excel·lent per a crear carteres diversificades més eficients, com les que nosaltres proposem. Pots construir tu mateix la teva primera cartera.
Si vols investigar per tu mateix, aquests links et poden servir per buscar els que més et convinguin:

A Europa o també aquí

Als EUA

O si ho prefereixes pots invertir amb nosaltres. Només has de respondre un petit qüestionari i nosaltres ens ocupem de la resta. Mentres, intenta esbrinar per qué els serveis tradionals no promouen aquests vehicles financers.

Descubrir plan de inversión

Comparteix aquest article:
LinkedIn
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment