La piràmide de prioritats de l’inversor

TENIR CLARES LES PRIORITATS DE L’INVERSOR ÉS IMPRESCINDIBLE

 

Molt sovint , quan comencem a invertir , ho fem una mica per casualitat o de forma desordenada : comencem a posar diners en un fons , o a comprar alguna acció de borsa d’alguna empresa que ens recomanen , o que ens atrau per algun motiu ; o en els pitjors dels casos , algú ens convenç de comprar algunes participacions preferents del seu banc (esperem que no sigui el cas del lector) .

Alguns estalviadors fins i tot , a vegades , confonen la inversió en separar uns diners per un propòsit a curt plaç . I no és convenient invertir els diners que necessitem a curt plaç .

Però, tot i tenint clar, el condicionant anterior , comencem a prioritzar les nostres decisions en un ordre poc recomanable .

 

Un exemple seria el dels impostos . Molts inversors es llancen , sense pensar- s’ho molt , a invertir en fons d’inversió per les avantatges fiscals , sense parar-se a pensar si en altres aspectes , aquests fons cobreixen les nostres necessitats :

  • Són aquests fons el millor instrument per obtenir rendiments raonables en comparació a altres actius ?
  • Els costos associats a aquests fons , són raonables ?
  • La composició dels fons s’ajusta a la nostra tolerància al risc ?

Com invertir :

En definitiva, hi ha molts aspectes importants a tenir en compte . Si els situem en forma piramidal , relacionant els més importants a la base de la figura , aquesta seria la nostra proposta :

-IMPOSTOS

-SELECCIÓ DE L’ACTIU

-COMISSIONS I DESPESES

– ASSIGNACIÓ /DISTRIBUCIÓ CLASSE D’ACTIU

-COMPORTAMENT DE L’INVERSOR

-OBJECTIUS FINANCERS PERSONALS /FAMILIARS

Dit d’altra manera , aquesta proposta mostra en quines activitats hauríem de prioritzar les nostres primeres decisions o la nostra formació, si volguéssim gestionar nosaltres mateixos les nostres inversions . Perquè , en definitiva , de que serviria ser un linx seleccionant empreses , si al cap a la fi , el nostre temperament ens segueix condicionant en cometre el pitjor dels pecats : comprar car i vendre barat ?

 

O de que serveix preocupar-se dels impostos , si abans no obtenim una rendibilitat raonable en relació al nostre perfil de risc , a través de una bona assignació i distribució d’actius i sense que els costos de gestió erosionin una part important d’aquesta rendibilitat ?

És important assegurar-se de que la solució a adoptar sàpiga prioritzar de forma convenient cada un d’aquests components . Aquesta piràmide pot variar una mica : per exemple per un petit inversor , el component dels costos de gestió se situaria més avall en la figura piramidal de prioritats , per l’impacte que aquests poden tenir sobre una cartera de petita quantia ( sobretot la part fixa ) . Per tant , trobar un servei de baixos costos es converteix en determinant .

Si tens clares les teves necessitats i objectius financers , i vols començar a fer les primeres passes en el món de la inversió, les nostres carteres Inbestme Strategic són una excel·lent manera de començar , construïdes posant el màxim èmfasi en aquestes prioritats .

Coneix el teu perfil d’inversió i comença a invertir amb nosaltres , quant abans millor . El temps és el millor aliat per l’inversor disciplinat . En aquestes diversificades carteres , combinem òptims portafolis amb ETFs de diferents tipus d’actius i mercats .

Ara pots ser un exitós inversor i tan sols a partir de 1.000 eur .