La importància de l’economia sostenible per al futur

L’economia està canviant amb passes de gegant. Fa poc menys de dos segles, la qual cosa suposa un obrir i tancar d’ulls en la història de la humanitat, els treballs estaven molt poc mecanitzats, i els treballadors havien de recórrer a llargues jornades de treball en dures condicions per a tirar endavant.

Amb la Revolució Industrial, la productivitat de l’economia va augmentar de manera espectacular. Els treballs artesanals donaven pas a noves indústries que eren capaces de produir de manera massiva i molt més productiva, la qual cosa va servir per a millorar les condicions laborals i donant pas a una nova era en l’economia moderna.

A poc a poc, els processos empresarials i industrials es van anar perfeccionant, millorant la seva eficiència. No obstant això, la realitat d’aquella època obligava a la crema massiva de combustibles fòssils per a garantir la viabilitat econòmica.

Des de llavors, l’èxode massiu de persones des del camp a les ciutats i la generalització de les indústries extractives ha provocat nombrosos efectes col·laterals, entre els quals destaca la contaminació.

La ciutadania cada vegada és més conscient d’aquests problemes, i per això cerca alternatives a aquest model econòmic tan ancorat en el segle XIX. A això se’n diu economia sostenible, i és, sens dubte, el paradigma financer que regnarà en els pròxims anys.

Avui, en inbestMe, parlarem d’això i t’explicarem què és l’economia sostenible i per què és tan important en la societat actual. Anem a l’embolic!

Què és l’economia sostenible

L’economia sostenible és un model socioeconòmic que es basa en un conjunt d’estratègies que tenen en compte no sols el benefici, sinó també la responsabilitat social i l’harmonia amb la naturalesa. I si bé els assumptes econòmics no queden al marge, existeixen altres factors igualment importants.

Per a aconseguir aquest objectiu, l’economia sostenible intenta utilitzar els recursos disponibles i els aprofita al màxim possible. És a dir, es posa l’accent en la gestió eficient dels recursos naturals i socials perquè les generacions futures puguin desenvolupar les seves capacitats de la millor manera o, almenys, de la mateixa manera que les generacions actuals.

L’ONU ha establert els seus Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Són un conjunt de bones pràctiques a posar en marxa pels governs, les empreses i els ciutadans. La finalitat es garantir un futur molt més sostenible de cara al futur.

Per què és important l’economia sostenible per a la teva empresa

En l’actualitat, més que un valor afegit, l’economia sostenible és una necessitat per a totes les empreses. I és important per diversos motius:

  • Perquè donen una publicitat positiva a l’empresa. O més aviat, a l’inrevés. Les empreses que no incorporin criteris d’economia sostenible als seus negocis tindran una mala imatge de cara al consumidor.
  • Incentius governamentals. Els acords signats pels Governs per a reduir les emissions de CO₂ a l’atmosfera, que a més són vinculants, estan fent que tots els països del món estableixin incentius públics per a lluitar contra el canvi climàtic. Per això, és més senzill que, si la teva empresa participa en programes d’economia sostenible, pugui accedir a més ajudes i subvencions públiques.
  • Una millor posició en el mercat, unit amb els dos punts anteriors. És a dir, com majors siguin els incentius públics i millor la publicitat positiva de l’empresa, millor serà la posició de l’empresa en el mercat. Això permetrà obtenir majors beneficis i l’accés a nous mercats.

ETFs ISR

La importància de l’economia sostenible per al futur

El canvi climàtic és un fet. Cada vegada són més els estudis que posen de manifest la necessitat de reduir les emissions de diòxid de carboni a l’atmosfera si no volem arribar a un punt de no retorn.

L’economia sostenible és important perquè contribueix directament en el desenvolupament sa de l’economia. Es fa èmfasi en el bon ús dels recursos naturals amb la finalitat d’evitar un impacte negatiu en la naturalesa que acabi perjudicant les generacions futures.

Així mateix, l’economia sostenible serveix per a contribuir a crear un món molt més just i igualitari en qüestió de gèneres, races, religions o condicions sexuals, contribuir a reduir la fam en el planeta i aconseguir la pau i la justícia a través d’unes institucions sòlides.

Inverteix amb criteris sostenibles a través d’inbestMe

Amb inbestMe, podràs invertir en fons d’inversió i ETF que compleixen amb els criteris d’inversió socialment responsable (ISR).

Aquestes carteres estan compostes per fons que fan exclusió de la indústria controvertida, que filtren les millors empreses segons puntuació ESG i inclouen inversió d’impacte positiu.

Tot això amb els costos més baixos del mercat i amb unes rendibilitats que res han d’envejar a la resta de productes financers.

Todos los servicios - CAT

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment