La “Eurosió” a tota màquina

El Brexit, evitat de moment. La “Eurosió” a tota màquina.

Després de dos dies d’intenses negociacions, finalment es va arribar a un acord ahir a la nit, entre Gran Bretanya i els seus socis europeus. Una sortida de Gran Bretanya de la Unió hauria estat probablement una gran sacsejada per Europa, en aquest moment. Certament l’acord suposarà un breu alleujament, però no aturarà les incerteses, ja que es durà a terme al Regne Unit, un referèndum sobre la permanència a la UE molt probablement el 23 de juny. Les últimes enquestes mostren un lleuger avantatge, a l’opció de deixar Europa.

Ara, Cameron, haurà de vendre l’acord al seu país com una victòria. “He negociat un acord per donar un estatut especial al Regne Unit dins la Unió Europea”, va dir en una conferència de premsa el divendres a la nit i ha afegit “Faré campanya amb tot el cor i l’ànima per persuadir el poble britànic per a romandre en la Unió Europea reformada que hem assegurat avui “. Veurem si serà suficient per convèncer els votants en un país on l’euroescepticisme sempre ha estat alt.

Cameron, obté bàsicament restriccions d’assistència social per als immigrants de la UE amb el Regne Unit, l’exempció per al seu país en l’objectiu d’avançar “cap a una unió més estreta”, una protecció per a Londres com a centre financer, i l’exclusió davant de qualsevol possible rescat en el futur de països europeus.

Què significa l’acord per a Europa?

El permetre un “estatut especial” a la Gran Bretanya, sens dubte deteriora encara més la construcció de la Unió Europea. Els casos de sortida dels països que formen part de la UE, probablement prendran més importància després d’aquest acord. Què queda dels valors i els ideals dels pares fundadors d’Europa? Només interminables negociacions sobre els refugiats, crisi econòmica, les regulacions bancàries, i rescats de tot tipus. Ara, la integració política europea està cada vegada més lluny.

Podríem utilitzar el terme Eurosió per indicar la progressiva erosió del somni europeu que condueix a una possible implosió de l’arquitectura europea actual.

“No estimo a Brussel·les. M’encanta el Regne Unit”, va dir Cameron ahir. Té un sentit idoni per part de qui ho diu, però no és un bon auguri per al futur d’Europa.

Les nostres estratègies d’inversió en les nostres carteres estan dissenyades per comportar-se raonablement bé en qualsevol situació de mercat.Descubrir plan de inversión

Comparteix aquest article:
LinkedIn
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp