La dona inversora 2023 en inbestMe

Hi ha molts tòpics relacionats amb la dona inversora. És aquest article analitzem alguns d’ells.

Alguns d’ells:

  • les dones inverteixen menys.
  • decideixen menys en una llar sobre temes d’inversió.
  • són més prudents invertint.
  • són més sensibles a temàtiques ISR
  • tenen menys formació o cultura financera.

És probable que molts d’aquests tòpics siguin certs, i si ho són, creiem que són deguts a biaixos històrics, culturals i fins i tot econòmics (és un fet que encara no hi ha igualtat en temes remuneratius) i no tant al fet que la dona sigui més o menys capaç en temes financers.

En inbestMe som pocs partidaris a pensar que les dones tenen necessitats diferents i pensar en elles per a donar un servei diferencial. Creiem que han de ser tractades i informades de la mateixa manera i sense cap prejudici per endavant.

De fet, ens consta, per contactes directes amb algunes d’elles, que a vegades és al contrari: són elles que prenen la decisió d’invertir i lideren les finances en la seva llar, i quan ho fan són totalment capaces d’analitzar-les i supervisar-les.

Les dades que compartirem a continuació estan basats en la informació quantitativa de què disposem en inbestMe i pot ser o no ser representativa, però també alguns aspectes qualitatius que observem en les nostres converses i comportaments dels clients. Amb una combinació de tot això intentarem respondre (o no) als tòpics de més amunt.

Les dones inverteixen menys però comparteixen més

Sembla que el tòpic que les dones inverteixen menys es confirma almenys amb les dades de què disposem.

Del total de comptes, el 33% corresponen a dones com a primer titular (és el que pren l’acció de registrar-se contra el 67% dels homes.

Si mirem, el volum gestionat mitjà dels comptes també és més baix en un 15% quan la dona és la primera titular que quan ho és l’home.

Però, no obstant això, hi ha una dada que destaca com a diferencial: les dones tenen el 40% dels comptes compartits amb algú més, mentre que els homes sols el 19%.

També en inbestMe tenen una relativament major preocupació per obrir comptes per a nens, en concret un 1%. Aquesta última dada pot ser poc representativa perquè fa poc temps que està disponible en inbestMe.

En resum, és un fet que les dones inverteixen menys, però ens atrevim a concloure que comparteixen més amb les seves parelles o els seus fills. També es podria concloure que perquè inverteixen menys decideixen menys en una llar sobre temes d’inversió, però el fet que comparteixin més podria indicar el contrari.

Nueva llamada a la acción

Les dones són més prudents invertint

Les dades de què disposem no confirmen aquesta dada.

D’acord amb les dades de què disposem, les dones estan disposades a assumir el mateix risc o molt similar. Les dones en inbestMe estan disposades a assumir pèrdues fins a un 18% en un any amb la condició d’aconseguir els seus objectius financers. Aquesta dada és pràcticament igual en els homes.

Per tant, les dones no són més prudents invertint o estan disposades a assumir els mateixos riscos que un home per a aconseguir els seus objectius.

Hi ha un aspecte qualitatiu que val la pena esmentar: la nostra intuïció és que les dones volen entendre millor en què es fiquen abans d’invertir, és a dir, s’intenten informar millor o demanen més explicacions. D’aquí pot venir el tòpic: pot ser que un home sigui més llançat i amb menys explicacions es llancen a provar nous serveis, mentre que una dona pot ser més racional, d’aquí pot venir el tòpic de més prudent. Però es pot estar confonent prudència amb anàlisi

Les dones són més sensibles a la Inversió Socialment Responsable

inbestMe va ser pionera a Espanya i a Europa a introduir la Inversió Socialment Responsable indexada.

És per això que entorn del 40% del nostre volum està en ISR.

Quan analitzem això pel que fa a comptes veiem que el percentatge de dones que decideixen invertir en ISR és més alt en gairebé un 5%.

Per tant, podem concloure que les dones que inverteixen a través d’inbestMe són més sensibles a la inversió socialment responsable.

Les dones tenen menys coneixements o menys cultura financera

No tenim informació que ratifiqui aquesta informació. En tot cas, és probable que sigui així, ja que la història de la humanitat ha estat un condicionant per a això.

Pel que observem, la dona que vol invertir té interès per saber i per aprendre, per tant, hauria de ser un tema que canviï amb els anys.

Nueva llamada a la acción

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment