Pla d’inversió per a menors: com invertir sent menor, condicions i consells

Warren Buffett, el millor inversor de tots els temps, va dir una vegada: «Algú està assegut en l’ombra avui perquè algú va plantar un arbre molt temps enrere». Aquesta frase potser és el millor resum, també la millor invitació, quan es parla del concepte de pla d’inversió per a menors.

I és que la inversió, especialment quan es fa en valor, té un aliat fonamental, el temps, i un objectiu primordial, el de multiplicar el nostre patrimoni per a una major seguretat financera en un futur. Totes dues característiques guanyen encara més valor quan es tracta d’un pla d’inversió per a menors. Al cap i a la fi, proporcionar un millor futur per als nostres fills és la prioritat en majúscules per a qualsevol pare.

Pla d’inversió per a menors: el regal perfecte

Quan s’ha de pensar en regals, les joguines omplen les cases. Així i tot, no tot són ninots o cotxes, ja que uns altres familiars prefereixen regalar directament diners.

El que sembla un regal pot canviar la vida dels nostres fills. Així, si prenem aquests diners que ens fa arribar algun familiar o el nostre propi per a obrir un pla d’inversió per a menors podrem aconseguir moltes coses:

  • Estem optant per una alternativa més que interessant per al futur dels nostres fills.
  • A més, si són majors, o a mesura que ho van sent, aconseguirem despertar en ells una certa curiositat per la inversió i la cultura financera, la qual cosa els ajudarà en la seva vida.
  • Els estarem inculcant valors com els de l’estalvi.

Pla d’inversió per a menors: un enorme potencial financer

Però no sols es tracta d’inculcar uns valors tan importants, sinó que contractar un pla d’inversió per a menors és una eina increïblement potent de cara al futur. Al cap i a la fi, encarna els dos mantres més poderosos del món de la inversió com és el poder de la capitalització composta, a la qual Einstein va dir la vuitena meravella del món, i que el temps beneficia als pacients.

Per a fer-se una idea del que significa aquest potencial podem posar-li xifres. Per a això pensi en tres persones diferents: una inverteix per primera vegada amb quinze anys un total (al llarg del temps) de 10.000 euros, una altra ho fa als 25 i posa en el seu fons d’inversió 20.000 euros i l’última als trenta-cinc anys que decideix invertir 30.000 euros. La pregunta obligada és: quin haurà obtingut un millor acompliment quan es jubili amb seixanta-cinc anys?

La resposta, per sorprenent que sembli, és la primera, malgrat haver invertit només la meitat que la segona i un terç que la tercera. Però no sols és que obtingui més, sinó quant més? En concret, hauria obtingut gairebé 340.000 euros, mentre que la segona s’hauria quedat en 230.000 euros i la tercera a penes aconseguiria els 120.000 euros.

CTA Cuentas Kids (CAT)

Pla d’inversió per a menors: també és una enorme responsabilitat

Parafrasejant aquella primera pel·lícula de Spiderman, i també al reeixit còmic: “Un gran poder comporta una gran responsabilitat”. Això mateix ocorre quan contractes un pla d’inversió per a menors. Al cap i a la fi, ja no sols estàs posant en risc els teus diners, sinó també el dels teus fills. Per això, triar bé és més imprescindible que mai.

L’anterior exemple és molt visual, ja que s’entén ràpidament que si inverteixes abans, amb quinze anys, pots aconseguir el doble que algú que inverteixi el triple vint anys després. Però té una lletra petita: exigeix una rendibilitat anualitzada del 8%. És difícil obtenir-la? No té perquè, pel fet que diversos estudis han demostrat que la renda variable assoleix aquestes xifres en períodes de temps molt llargs. Encara que exigeix que el producte estigui ben diversificat, per a no córrer riscos, a més de comptar amb un suport segur.

El compte Kids

Una de les millors opcions del mercat la trobes en inbestMe a través del seu compte Kids. El producte de la plataforma d’inversió permet crear una cartera d’inversió en Fons Indexats Estàndard o Fons indexats ISR on la persona menor d’edat serà la titular del compte i la persona adulta (mare, pare o tutor/a legal) serà l’autoritzada fins que el titular compleixi els divuit anys. El més important és que en les seves configuracions, per a més o menys de 5.000 euros, compta amb una filosofia molt clara perquè els fons dels més petits creixin sense riscos: la diversificació, a més, a escala mundial.

Contractar un pla d’inversió per a menors és molt més que un regal, també és una manera d’entendre la vida i una aposta pel futur. Comencem l’article amb Buffett, un arbre i una ombra. Podem acabar amb un dels pocs laments que ha fet públics sobre la seva vida: el de no començar a invertir abans. I això a pesar que la seva primera acció la va comprar amb onze anys.

CTA Cuentas Kids (CAT)

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment