Invertir en pla de pensions d’ocupació: que és i beneficis

Els plans de pensions d’ocupació s’han convertit en un dels principals beneficis que ofereixen les empreses als seus treballadors, més enllà del salari monetari. El mateix Govern està tractant d’impulsar-los per sobre dels plans de pensions privats, en línia amb el que estan fent altres països, amb la finalitat d’impulsar l’estalvi privat per a la jubilació. Però, saps què és un pla de pensions d’ocupació i quins són els seus principals beneficis? A continuació, t’expliquem els beneficis que té invertir en pla de pensions d’ocupació.

Què són els plans de pensions d’ocupació

Els plans de pensions d’ocupació són un tipus d’instrument financer promogut per una empresa per a realitzar aportacions en nom dels seus treballadors. Es fa per complementar-les la pensió pública per a la seva jubilació.

A Espanya, els plans de pensions d’ocupació encara són un gran desconegut, ja que estan poc generalitzats i, fins ara, han gaudit de poc acolliment entre les empreses i els treballadors. No obstant això, els experts preveuen que la popularitat cada vegada major del salari en espècie i la nova normativa per a afavorir la contractació d’aquests instruments impulsin cada vegada més la contractació d’aquests productes.

El passat 1 de juliol es va publicar en el BOE la Llei 12/2022, de 5 de juliol, pel qual es modifica la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l’Estatut Marc del personal estatutari dels serveis de salut. Entre altres coses, la normativa té com a objectiu l’impuls dels plans de pensions d’ocupació. En concret, els fons de pensions de promoció conjunta seran promogudes pel mateix Ministeri de Seguretat Social, i podran adherir-se els nous plans de pensions simplificats, juntament amb altres beneficis.

Avantatges dels plans de pensions d’ocupació

Els plans de pensions d’ocupació compten amb una sèrie d’avantatges a Espanya, tant per al treballador com per a l’empresari.

Beneficis fiscals

Les aportacions que realitzis en favor dels plans de pensions d’empresa compten amb beneficis fiscals:

  • Per a les empreses, la despesa és deduïble en l’impost de societats.
  • Per als treballadors, l’efecte fiscal és neutre. D’una banda, s’imputen com a rendiments del treball en l’IRPF i, posteriorment, es redueixen. A més, en aquest cas, les aportacions que realitzi el treballador de manera voluntària seran deduïbles, igual que ocorre amb els plans de pensions privats.

Això sí, en aquest últim cas, cal tenir en compte que la deduïbilitat de les aportacions és diferent si es tracta d’un pla de pensions d’ocupació, que arriba als 10.000 € anuals, que, en el cas d’un pla de pensions privat, que tan sols permet desgravar 1.500 € anuals.

PP ISR CAT

És compatible amb els plans de pensions individuals

Res impedeix a una empresa obrir en nom dels seus treballadors un pla de pensions d’ocupació si ja té obert un pla de pensions individual pel seu compte. De la mateixa manera, el treballador podrà obrir-se un o més plans de pensions individuals si ja té obert un pla de pensions d’ocupació.

És un benefici social per a la plantilla

A més del salari monetari, els plans de pensions d’ocupació és un dels beneficis en espècie més valorats en molts sectors. Especialment, aquells que, per les seves circumstàncies, estan més preocupats per la seva jubilació. Això ajuda a atreure i retenir el talent dins de l’empresa, la qual cosa al seu torn genera un major compromís per part del treballador.

Poden estar vinculats a la consecució d’objectius

Les aportacions de l’empresa a favor dels plans de pensions d’ocupació són flexibles. És a dir, l‘empresa pot establir-los segons criteris objectius com el salari, l’antiguitat, la categoria professional, etc., o vincular-se a determinats objectius, la qual cosa augmenta la productivitat dels empleats.

Es poden mobilitzar a altres productes

L’empresa pot decidir mobilitzar el seu pla de pensions d’ocupació en una assegurança col·lectiva d’estalvi o viceversa. Depèn de les necessitats de l’empresa i el treballador o la conveniència de cada moment.

Comissions més baixes

En tractar-se d’un producte col·lectiu de previsió, poden gaudir d’una reducció de costos en concepte de comissions que repercuteix en una major rendibilitat.

Inverteix en plans de pensions a través d’InbestMe

Gràcies a inbestMe, podràs invertir en un pla de pensions diferent, amb baixes comissions i amb la possibilitat de traspassar el teu pla de pensions actual sense penalització fiscal. Des de 250 € i aprofitant els avantatges fiscals de sempre, amb l’eficiència de la indexació i els baixos costos de l’automatització.

Todos los servicios - CAT

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment