Invertir els estalvis sense risc: On ho puc fer?

Una de les principals preocupacions dels inversors més conservadors és on invertir els seus estalvis sense risc.

L’actual conjuntura econòmica, i la dels últims anys, amb baixos tipus d’interès, no donen moltes esperances. Sobretot pel creixent augment de la inflació.

No obstant això, encara avui dia existeixen nombroses alternatives. Encara que no totes elles són apropiades per a tots els inversors, ja que algunes d’elles exigeixen uns certs coneixements.

On començar a invertir els meus estalvis sense risc?

Invertir sense risc no és una cosa senzilla.

De fet, encara que l’una inversió no tingui risc, sempre existirà aquest risc d’inflació. I el més lògic és que les inversions que es presenten com a segures no aconsegueixen superar l’augment dels preus.

No obstant això, existeixen algunes alternatives que permeten obtenir un cert retorn de manera segura i pots saber on invertir estalvis sense risc.

Robo Advisors

Els gestors automatitzats d’inversions, més coneguts com a robo advisors, són un tipus de servei ofert per algunes empreses que permet començar a invertir estalvis sense risc.

El seu funcionament és senzill, ja que utilitzen un algorisme per a configurar carteres amb base en el nostre perfil, inverteixen els nostres diners en fons (normalment indexats).

El robo advisor, realitzarà la selecció dels actius de la nostra inversió d’acord amb el perfil de risc de l’inversor. Aquest es determina en un test previ on tan sols cal contestar unes senzilles preguntes.

En el cas dels perfils més conservadors, el robo advisor, inverteix en ETF i fons indexats més conservadors. Que, normalment, segueixen índexs de bons, i altres fons monetaris.

FI CAT

Fons d’inversió conservadors

Els fons d’inversió conservadors es caracteritzen per tenir un risc molt més baix que altres fons d’inversió pel fet que la major part dels actius en els quals s’inverteixen són de renda fixa, com a bons sobirans o bons corporatius.

El ventall de possibilitats que s’obre amb aquesta mena de fons és molt gran, i, de fet, permet combinar aquests productes amb altres actius de major risc per a obtenir més rendibilitat.

Per exemple, els fons d’inversió que inverteixen en bons lligats a la inflació permeten preservar el poder adquisitiu dels partícips.

Dipòsits a termini fix

Els dipòsits a termini fix són productes oferts pels bancs que ofereixen una rendibilitat fixa en un període de temps donat pel contracte.

A més, estan assegurats pel Fons de Garantia de Dipòsits, que garanteixen els 100.000 primers euros per titular i entitat.

Encara que la seva rendibilitat és molt reduïda, sobretot per la política de baixos tipus d’interès dels bancs centrals, en els últims anys, la competència més gran entre entitats.

Sobretot per la possibilitat d’invertir en dipòsits a termini fix d’altres països de la Unió Europea, ha fet que la rendibilitat dels dipòsits hagi augmentat de manera significativa, amb rendibilitats del voltant de l’1% TAE.

Liquiditat i fons monetaris

Encara que sembli contradictori, mantenir una part del capital en liquiditat és en certa manera una inversió, especialment en períodes de deflació. Permet obtenir un rendiment sense renunciar a la disponibilitat dels diners. Encara que, això sí, la liquiditat té un problema: que, en èpoques d’alts nivells d’inflació, perdríem diners.

Existeix una altra opció addicional: els fons monetaris.

Són productes l’objectiu dels quals és mantenir el capital de l’inversor i, al mateix temps, obtenir una rendibilitat concorde als tipus d’interès a curt termini.

La cartera d’aquests productes està composta per diners en efectiu, crèdits a curt termini i actius considerats quasi diners.

Invertir en l’or

A pesar que la cotització de l’or té una certa volatilitat i, en conseqüència, un cert risc, la veritat és que l’or ha estat vist sempre com un actiu que permet protegir una cartera.

Reduint el seu risc global, especialment en èpoques de crisis econòmiques, gràcies al seu comportament anticíclic.

En qualsevol cas, invertir en or es considera una inversió segura, ja que històricament ha mantingut el seu valor, especialment si es compara amb les monedes fiduciàries, com el dòlar o l’euro.

Això sí, a curt termini, l’or pot implicar pèrdues.

ETFs ISR

Per a invertir estalvis sense risc els pots invertir a llarg termini

Encara que la renda variable té cert risc, invertir a llarg termini redueix de manera significativa la volatilitat de la cartera.

Això és pel fet que, a llarg termini, els mercats tendeixen a la mitjana i, de fet, en un període superior als quinze anys.

Normalment, els mercats llancen resultats positius.

Si a això se li sumen altres estratègies com el Dollar Cost Averaging (DCA), que bàsicament consisteix a fer aportacions periòdiques a la cartera, es redueix encara més el risc de perdre diners, sent aquesta una excel·lent alternativa per a les butxaques més conservadores.

Pots invertir estalvis sense risc gràcies a inbestMe

Tant si ets un inversor conservador com arriscat, però especialment si estàs començant a invertir, la nostra proposta és senzilla: inverteix a través d’inbestMe.

Tan sols has de respondre a un breu qüestionari i obtindràs el teu pla personalitzat. Tot això d’una forma senzilla i còmoda, i amb una aportació inicial de tan sols 1.000 €.

Todos los servicios - CAT

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment